Θα τρελαθούν οι Ολυμπιακοί με τον Λοβέρα!

Θα τρελαθούν οι Ολυμπιακοί με τον Λοβέρα!

bet365

Ο Κώστας Νικολακόπουλος σχολιάζει στο blog του στο gazzetta τη μεταγραφή του Λοβέρα στον Ολυμπιακό, αλλά και τους αποκλεισμούς ΠΑΟΚ κι ΑΕΚ.

Επιστροφή* 100% στον αγώνα Γκλάντμπαχ - Λειψία και αμέτρητα ειδικά στοιχήματα! (21+)

Κάθισα και τσέκαρα τον Λοβέρα. Όσο μπόρεσα. Μου άρεσε. Πολύ!

Δεν ξέρω τι περίοδο προσαρμογής θα χρειαστεί, σαν ένα παιδί 20 ετών που έρχεται από την Αργεντινή στην Ευρώπη για πρώτη φορά. Αλλά αυτά που είδα, τα καλά του εννοώ στοιχεία, γιατί έχει και πολλά αρνητικά, με έφτιαξε. Αν τα κάνει και στο Καραϊσκάκη, θα τρελαθούν οι Ολυμπιακοί!

Τέτοια ικανότητα στην ντρίμπλα σε κατά μέτωπο ενέργειες δύσκολα βλέπεις! Ο Λοβέρα σε χαζεύει, σαν αντίπαλο αμυντικό, και τον χαζεύεις, σαν θεατής! Και τους περνάει δύο δύο, όχι έναν έναν! Από τεχνική, καντάρια ο πιτσιρικάς! Και δυνατός είναι και κάθετη πάσα έχει και βγαίνει και σεντράρει και δυνατό σουτ έχει και στημένες φάσεις εκτελεί καλά (σε επίπεδο σέντρας).

Τι δεν έχει; Τακτική παιδεία. Και γκολ. Παίρνει την μπάλα, τους περνάει τον ένα μετά τον άλλο και σουτάρει έξω από την περιοχή, αντί να ψάξει τη συνεργασία με τους συμπαίκτες του και να πατήσει περιοχή για να σουτάρει από τα 15 κι όχι από τα 25 μέτρα. Κι έτσι δεν φτάνει εύκολα και στο γκολ. Είναι φοβερός μπαλαδόρος, αλλά κάνει κατάχρηση της ντρίμπλας.

Επειδή δεν τον κόβω για ατομιστή, και θεωρώ ότι είναι θέμα ανωριμότητας, επιπολαιότητας και έλλειψης τακτικής, έχω την γνώμη ότι με τον Μαρτίνς μπορεί να στρώσει και σε αυτό το επίπεδο και να κάνει θαύματα, όταν προσαρμοστεί!

Όπως τον είδα, η καλή του θέση είναι μεσοκυνηγός. Λίγο πίσω από τον σέντερ φορ, όπως παίζει συχνά ο Φορτούνης. Αλλά παίζει κι από αριστερά, σαν εξτρέμ, που κλίνει προς τον άξονα για να σουτάρει η, να πασάρει. Δεξιοπόδαρος είναι, αλλά και με το αριστερό σουτάρει.

Σίγουρα του αρέσει να έχει χώρο για να παίξει και στην πολυκοσμία μπλοκάρεται καμιά φορά, έτοιμος για ενδεκάδα ακόμη δεν είναι, καθώς θέλει μεγάλη βελτίωση σε επίπεδο τακτικής, αλλά από προδιαγραφές; Πολύ υψηλές! Το παιδί ξέρει μπάλα. Άμα μπει από τον Μαρτίνς στο πνεύμα του Ολυμπιακού, ομάδας δηλαδή καθαρά μπαλαδόρικης, μπορεί να εκτοξευθεί!

Αν αποδειχθεί στο μέλλον ότι έχω πέσει τόσο έξω, πάω πάσο…

Άσχετο:

Στην ΑΕΚ μετά το 2-0 στην Τραπεζούντα λένε ότι την πρόκριση την έχασαν από το 1-3 στο πρώτο ματς, στο ΟΑΚΑ. Σωστά…Στον ΠΑΟΚ μετά το 3-2 επί της Σλόβαν λένε ότι την πρόκριση την έχασαν στο πρώτο ματς στην Σλοβακία από το γκολ στο 90’. Σωστά…Στον Άρη μετά το 3-1 επί της Μόλντε έλεγαν ότι την πρόκριση την έχασαν από το 0-3 στο πρώτο ματς στη Νορβηγία. Σωστά…

Μα τα διπλά νοκ άουτ παιχνίδια ακριβώς αυτό το νόημα έχουν. Αν την πατήσεις στο ένα, είναι σχεδόν απίθανο να το σώσεις στο άλλο. Ο Ολυμπιακός για να περάσει τρεις γύρους, «σκίστηκε» σε όλα τα παιχνίδια του, μέσα-έξω. Δεν έχασε κανένα. Οι ανατροπές σε τέτοιο επίπεδο στην Ευρώπη είναι πάρα πολύ δύσκολο πράγμα, ειδικά για μία ελληνική ομάδα. πρέπει και στα δύο παιχνίδια να είσαι καλός. Αν δεν είσαι, αποχαιρετάς.

Ωραία είναι η πλάκα και η καζούρα που κάνουμε στους άλλους, αλλά είναι κρίμα για όλους μας στο ελληνικό ποδόσφαιρο αυτό που συμβαίνει ειδικά με τον ΠΑΟΚ, να έχει τέτοιες αποτυχίες επί τρία χρόνια. Η ΑΕΚ καλύτερα το παλεύει! Λείπει κι ο Παναθηναϊκός, που ακόμη κι έτσι όλο και κάτι θα έκανε και έδινε κάποιους βαθμούς περισσότερους από τις άλλες ομάδες μας κι έχουμε φτάσει στο σημείο να σηκώνει όλο το βάρος ο Ολυμπιακός.

Κι αυτό δεν είναι ωραίο ούτε για τον ίδιο τον Ολυμπιακό να ξέρετε. Σε πολλά επίπεδα. Ακόμη και σε σχέση με τα πρωτάθλημα. Θα παίξουν ξεκούραστα ΠΑΟΚ κι ΑΕΚ κάθε Σαββατοκύριακο κι ο Ολυμπιακός θα δώσει όλα, στην κυριολεξία, τα ντέρμπι και τα πιο δύσκολα παιχνίδια του (Χαριλάου, Ατρόμητο, Τρίπολη) ακριβώς μετά τα έξι παιχνίδια του Τρίτη-Τετάρτη στο Τσάμπιονς Λιγκ…

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.