Δεν θέλω Αστέρα, Σαχτάρ, θέλω θηρίο από Αγγλία!

Δεν θέλω Αστέρα, Σαχτάρ, θέλω θηρίο από Αγγλία!

Δεν θέλω Αστέρα, Σαχτάρ, θέλω θηρίο από Αγγλία!

bet365

Ο Κώστας Νικολακόπουλος καταγράφει στο blog του στο gazzetta τις προτιμήσεις του ενόψει της 19ης (!) κλήρωσης του Ολυμπιακού στο Τσάμπιονς Λιγκ!

Επιστροφή* 100% στον αγώνα ΠΑΟΚ - Σλόβαν Μπρατισλάβας και αμέτρητα ειδικά στοιχήματα! (21+)

Πραγματικά μοναδικό αυτό το πράγμα: για 19η φορά μέσα σε 23 χρόνια ο Ολυμπιακός βιώνει την εμπειρία μίας κλήρωσης φάσης ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ!

Κλασικά από το βράδυ της Τρίτης σκεφτόμαστε όλοι τι θέλουμε και τι δεν θέλουμε. Λοιπόν…

Επειδή ο πιο σημαντικός αντίπαλος είναι αυτός από το τέταρτο γκρουπ δυναμικότητας, καθότι πιο εφικτός στόχος θεωρητικά είναι η τρίτη θέση, εγώ δεν θα ήθελα τον Ερυθρό Αστέρα, παρότι ο Ολυμπιακός τις ομάδες από τα Βαλκάνια τις κερδίζει (Παρτίζαν, Ριέκα, Ντινάμο Ζάγκρεμπ). Αλλά ειδικά με τον Αστέρα των Μιλόγεβιτς, Μάριν, Μπεν, Γκαρσία, Κάνιας, εγώ δεν θα είχα καμία όρεξη να μπλέξω!

Θα προτιμούσα την Λοκομοτίβ Μόσχας, αφού ο Ολυμπιακός έχει αφήσει έξω Ρούμπιν και Κράσνονταρ η, την Γκενκ, αν και θα ξέρει τα πάντα για τον Ολυμπιακό ο Τσέχος Χροσόφσκι, που πήραν οι Βέλγοι από την Πλζεν!

Από το δεύτερο γκρουπ ο Ολυμπιακός έχει γράψει ιστορία τρεις φορές στο παρελθόν και με τον Άγιαξ (δύο) και με την Μπενφίκα (μία). Δεν θα ήθελα τη Σαχτάρ, αφού ποτέ δεν έχει αποκλείσει ουκρανική ομάδα!

Από το πρώτο γκρουπ οι πιθανότητες δείχνουν αγγλική ομάδα, αφού από τις οκτώ οι τρεις (Λίβερπουλ, Τσέλσι, Μάντσεστερ Σίτι) είναι από την Πρέμιερ Λιγκ! Νομίζω ότι δεν θα με πείραζε, αφού από το Καραϊσκάκη δεν έχει περάσει ομάδα από την Αγγλία (με εξαίρεση την Αρσεναλ). Παρεμπιπτόντως, με τη Σίτι ο Ολυμπιακός δεν έχει κληρωθεί ποτέ. Τη Ζενίτ θα την ήθελα, για τους ίδιους λόγους με τη Λοκομοτίβ. Η Ζενίτ, με τη Σίτι και τις Νάπολι και Τότεναμ είναι οι ομάδες με τις οποίες δεν έχουν παίξει οι «ερυθρόλευκοι» στο θεσμό, από τους πιο ισχυρούς συλλόγους. Ίσως κι η Νάπολι να ήταν μία επιλογή μου!

Λένε πολλές φορές ότι η κλήρωση δεν παίζει ρόλο, αλλά ας είμαστε ρεαλιστές. Οι τελευταίες κληρώσεις του Ολυμπιακού στο Τσάμπιονς Λιγκ ήταν το 2017 με Μπαρτσελόνα-Γιουβέντους, το 2015 με Μπάγερν-Άρσεναλ και το 2014 με Γιουβέντους-Ατλέτικο. Δηλαδή, με δύο θηρία κάθε φορά στον όμιλο. Πώς να περάσεις, ακόμη κι αν είσαι σούπερ…Τουλάχιστον τις δύο πρώτες φορές είχε Μάλμε και Ντινάμο Ζάγκρεμπ και συνέχισε ως τρίτος, ενώ την πιο πρόσφατη είχε την Σπόρτινγκ!

Να υπενθυμίσω ότι την τελευταία φορά που ο Ολυμπιακός δεν είχε δύο θηρία στον όμιλο, αλλά την Μπενφίκα μαζί με την Παρί Σεν Ζερμέν (και την Άντερλεχτ), ήταν κι αυτή που προκρίθηκε. Μοναδική πρόκριση στην 10ετία, μετά από εκείνη το 2009, όταν είχε την καλύτερη κλήρωση (μαζί με Άρσεναλ, ήταν ΑΖ Άλκμααρ και Σταντάρ Λιέγης). Όπως και οι άλλες δύο προκρίσεις του ήταν με πιο «νορμάλ¨κι όχι τόσο «σκληρές» κληρώσεις, όπως αυτές των τελευταίων ετών: το 2007 με Ρεάλ, Λάτσιο, Βέρντερ και το 1998 με Πόρτο, Άγιαξ, Ντινάμο Ζάγκρεμπ.

Ήταν και μια διετία, το 2011 και 2012, με πιο «ισορροπημένους» ομίλους, αλλά όταν έχεις να παίξεις και τις δύο σεζόν με Άγγλους (Άρσεναλ και τις δύο), Γερμανούς (Ντόρτμουντ, Σάλκε), Γάλλους (Μονπελιέ, Μαρσέϊγ) δεν είναι εύκολο να περάσεις δύο από αυτούς κάθε φορά.

Το παρελθόν, δηλαδή, μας λέει ότι μία ιδανική κλήρωση για τον Ολυμπιακό θα ήταν με την Γκενκ, την Μπενφίκα (η, τον Άγιαξ) κι ό,τι κάτσει από τα θηρία του πρώτου γκρουπ δυναμικότητας.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.