Το επόμενο στοίχημα του Ολυμπιακού: Λίγη ακόμη ωριμότητα παραπάνω

Το επόμενο στοίχημα του Ολυμπιακού: Λίγη ακόμη ωριμότητα παραπάνω

bet365

Ο Κώστας Νικολακόπουλος σχολιάζει στο blog του στο gazzetta κάποια πράγματα για τον Ολυμπιακό και για τα χθεσινά παιχνίδια της ΑΕΚ και του ΠΑΟΚ.

Κολωνία - Ντόρτμουντ με αξεπέραστο Live Στοίχημα και 200+ ειδικά στοιχήματα! (21+)

Μπορεί δηλαδή να πάμε με μόλις μία ομάδα στους ομίλους των ευρωπαϊκών διοργανώσεων;

Πάντως, αυτή την στιγμή η ΑΕΚ μοιάζει ήδη να έχει αποκλειστεί. Ανεξάρτητα από το χθεσινό σοκαριστικό (;) αποτέλεσμα, είναι κι η εικόνα της τέτοια, που δεν δίνει ελπίδα. Είναι σαν να παίζει μόνο ο Λιβάγια από τη μέση και πάνω. Λίγα πράγματα ο Ολιβέϊρα κι ακόμη πιο λίγα ο Βέρντε. Ίσως ο Ζεράλδες να μπορεί να βοηθήσει παραπάνω. Κι όταν θα γυρίσουν οι Μπακάκης και Τσιγκρίνσκι πίσω. Οι παλιοί δηλαδή...Να λάβουμε δε υπόψιν μας ότι σε σχέση με την Μπασάκσεχιρ, την οποία αντιμετώπισε ο Ολυμπιακός και την κέρδισε και στα δύο παιχνίδια, η Τράμπζονσπορ θεωρείται ομάδα πιο κάτω επιπέδου.

Ο ΠΑΟΚ ίσως να μην έχει εύκολο έργο στην Τούμπα. Έδειξε, παρά την ήττα του, καλύτερη ομάδα από την Σλόβαν Μπρατισλάβας, αλλά οι Σλοβάκοι της πλάκας δεν είναι. Μπορεί να περάσει ο ΠΑΟΚ, που έχει Μπίσεσβαρ κι Ελ Καντουρί σε καλή κατάσταση, αλλά θα πρέπει να βρει μίνιμουμ δύο γκολ. Και τουλάχιστον μέχρι τώρα γκολ έχει βρει μόνο από εμπνεύσεις του Μπίσεσβαρ και στατικές φάσεις. Στο μεταξύ ο Πέλκας έχει γίνει η πρώτη αλλαγή του Φερέϊρα σε κάθε παιχνίδι! Και στα τρία πρώτα τον άλλαξε στο 65’! Σαν ετοιμάζει για την ενδεκάδα τον Πολωνό φορ για να παίξει 4-4-2 καθαρό.

Ο Ολυμπιακός σίγουρα είναι σε καλή μοίρα, σε πολύ καλή για την ακρίβεια. Μόνο που ακόμη δεν έχει περάσει. Θα περάσει, εφόσον όλα πάνε καλά, την Τρίτη το βράδυ. Προς το παρόν έχει γίνει ακλόνητο φαβορί για πρόκριση-αλλά μέχρι εκεί.

Το σημαντικό είναι ότι η ομάδα βγάζει μία αξιοπιστία. Το επόμενο βήμα είναι να ωριμάσει ακόμη λίγο παραπάνω. Άλλωστε, για όποιον δεν το έχει προσέξει, ο Ολυμπιακός έχει πολλά νέα παιδιά στην ενδεκάδα του. Η, κι αν δεν είναι πολύ νέα παιδιά, είναι άπειρα σε τέτοιο επίπεδο.

Για παράδειγμα υπήρξε ένα διάστημα στο β΄ ημίχρονο που ο Ολυμπιακός είχε ρίξει στα σκοινιά την Κράσνονταρ κι αντί να την βγάλει νοκ άουτ, την άφηνε ζωντανή στο παιχνίδι (γιατί όσο το σκορ ήταν στο 1-0, ζωντανοί ήταν οι Ρώσοι). Μιλάμε για ένα εξάλεπτο, από το 65’ έως το 71’, στο οποίο οι «ερυθρόλευκοι» έφτασαν τρεις φορές σε θέση βολής απέναντι στον Ρώσο γκολκίπερ. Και κλοτσούσαν τη μία ευκαιρία μετά την άλλη, πολύ απλά γιατί οι επιλογές τους ήταν επιπόλαιες.

Στο 65’ λοιπόν ο Τσιμίκας κάνει μία υπέροχη προσωπική προσπάθεια κι αντί να πασάρει στον ευρισκόμενο σε θέση για γκολ Βαλμπουενά επιχειρεί ένα σουτ πάνω στον αντίπαλο τερματοφύλακα.

Στο 70’ ο Ποντένσε έκανε μία έξοχη ντρίμπλα στην περιοχή κι απαλλάχτηκε από τον αριστερό στόπερ της Κράσνονταρ κι αντί να πασάρει στον Γκιγέρμε που περίμενε πώς και πώς μόνος του επιχειρεί ένα πολύ άστοχο σουτ με το αριστερό.

Στο 71’ ο Μασούρας έκλεψε ωραία την μπάλα από τους Ρώσους κι αντί να πασάρει στον ευρισκόμενο σε θέση για γκολ Βαλμπουενά επιχειρεί ένα πολύ άστοχο σουτ έξω από την περιοχή.

Αλλά και μετά το 2-0, στο 80’, υπήρξε και τέταρτη ανάλογη φάση, όπου πάλι ο Ποντένσε είχε κακή επιλογή κι έχασε γκολ, ενώ είχε τη δυνατότητα να πασάρει δεξιά του στον Ραντζέλοβιτς.

Ναι, ο Ολυμπιακός το καθάρισε τελικά το ματς και δη με το ευρύ 4-0, αλλά σίγουρα δεν είναι και το πιο σύνηθες να βάζει μία ομάδα τρία γκολ μέσα σε 11 λεπτά προς το τέλος του ευρωπαϊκού αγώνα, από το 78’ έως το 89’ και δη σε τέτοιο επίπεδο. Εννοώ ότι θα μπορούσε ο Ολυμπιακός με λίγο πιο ώριμες επιλογές να είχε σκοτώσει πολύ νωρίτερα την Κράσνονταρ και να είχε τελειώσει το ματς πολύ νωρίτερα από το τελευταίο τέταρτο.

Τέτοιες φάσεις θα πρέπει να γίνουν μαθήματα για παιδιά όπως ο Ποντένσε, ο Μασούρας κι ο Τσιμίκας, που και ταλέντο έχουν και βοηθάνε πάρα πολύ τον Ολυμπιακό. Ακόμη κι ο Σεμέδο, που είναι πιο έμπειρος, αλλά και αυτός δεν είναι παρά ένα παιδί 25 ετών, και που κατά κοινή ομολογία είναι καταλύτης στην μεγάλη βελτίωση της ομάδας στο αμυντικό κομμάτι, πρέπει να ωριμάσει λίγο παραπάνω στο παιχνίδι.

Γιατί σε όλους μας αρέσουν οι φοβερές, δυναμικές επεμβάσεις του (την Τρίτη είχε μία τέτοια «επιστροφή» στην άμυνα μετά από προώθηση του σε υπέρ του Ολυμπιακού κόρνερ κι ήταν σαν να πήρε και το πορτοφόλι του αντίπαλου κυνηγού!), αλλά τρεις πάσες πάνω σε αντίπαλο σε πλέϊ οφς Τσάμπιονς Λιγκ είναι πολλές. Τη μία φορά έπρεπε να «σκιστεί» ο Ομάρ, για να το «σώσει». Τη δεύτερη υποχρεώθηκε ο Ποντένσε να κάνει φάουλ προκειμένου να μην βγάλει την αντεπίθεση η Κράσνονταρ. Και την τρίτη φορά πήγε να γίνει κι η μεγάλη ζημιά, όταν ο Μπεργκ του έκλεψε την μπάλα κι έβγαλε τον Σουλεϊμάνοφ σε άριστη θέση για γκολ κι εκείνος ευτυχώς αστόχησε. Να θυμίσω ότι η φάση αυτή έγινε στο 58’, με το σκορ στο 1-0, και θα μπορούσε να γυρίσει τούμπα όλο το παιχνίδι.

Και, βεβαίως, ο Μπουχαλάκης είναι κρίμα να κάνει τόσα πολλά καλά πράγματα μέσα στο παιχνίδι και να πουλάει τρεις φορές την μπάλα στο ημικύκλιο της σέντρας δίνοντας ισάριθμες αντεπιθέσεις σε μία ομάδα που το όπλο της είναι η αντεπίθεση. Είναι το δεύτερο παιχνίδι μέσα στο Καραϊσκάκη που ο Έλληνας διεθνής με πάσες του η, με εύκολη απώλεια της μπάλας δίνει τέτοια δυνατότητα στους αντιπάλους του Ολυμπιακού.

Δεν ξέρω αν είναι θέμα συγκέντρωσης η, κάτι άλλο, όμως πρέπει να το κοιτάξει. Αδικεί τον εαυτό του. Γιατί τον είδαμε κόντρα στην Κράσνονταρ όχι απλά να είναι ο πρώτος σε τρεξίματα, αλλά και να έχει καλές επεμβάσεις ανασταλτικά και να έχει πολύ σωστές τοποθετήσεις μπροστά από Σεμέδο, Μεριά παίζοντας αυτό που λέμε σαν τρίτος στόπερ και να αλλάζει ωραία το παιχνίδι και να βγαίνει σαν κρυφός κυνηγός στην πλάτη του Γκερέρο. Και γι΄ αυτόν ισχύει το ίδιο πράγμα: λίγη ωριμότητα παραπάνω. Όπως στη φάση του 4-0, που άλλες φορές από αυτή τη θέση θα σούταρε με το όντως πολύ δυνατό αριστερό του πόδι, αλλά τώρα ενήργησε πιο έξυπνα και έβγαλε μία όμορφη γλυκιά πάσα στον Ποντένσε για το ακόμη πιο όμορφο τελείωμα του Πορτογάλου.

Ειλικρινά νομίζω ότι αυτό πρέπει να είναι το επόμενο στοίχημα στον Ολυμπιακό: λίγη ωριμότητα παραπάνω…

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.