Οι παίκτες του Ολυμπιακού σε «ακτίνες»

Οι παίκτες του Ολυμπιακού σε «ακτίνες»

Gazzetta team
Οι παίκτες του Ολυμπιακού σε «ακτίνες»

bet365

Οι «ερυθρόλευκοι» πήραν το «εισιτήριο» για την επόμενη φάση και το gazzetta.gr σκιαγραφεί την απόδοσή τους
Ο Ολυμπιακός έκανε απόψε «φύλλο και φτερό» την Βικτόρια Πλζεν και το 4-0 που κέρδισε, του έδωσε το «εισιτήριο» για την επόμενη φάση της προκριματικής φάσης του Τσάμπιονς Λιγκ.
Σα
Πέρασε ένα... ξεκούραστο βράδυ. Δεν χρειάστηκε να κάνει τη μεγάλη επέμβαση και «καθάρισε» όσες ψηλές μπαλιές έγιναν στα καρέ του.
Ομάρ
Ξεκίνησε με το πόδι στο γκάζι και στα πρώτα 20' λεπτά ταλαιπώρησε αφάνταστα την αριστερή πλευρά της Πλεζ. Ανέβαινε ψηλά, ντούμπλαρε τον Ποντένσε και είναι χαρακτηριστικό πως μέχρι το 10' η δεξιά πλευρά του Ολυμπιακού είχε «κερδίσει» τρία κόρνερ. Με την πάροδο του χρόνου κατέβασε ταχύτητα, λογικά, αλλά παρέμεινε αξιόπιστος.
Τσιμίκας
Με τον Καγιάμπα στην πλευρά του, ήταν εύλογο να έχει περισσότερο το μυαλό του στα ανασταλτικά του καθήκοντα. Οπου τα πήγε αρκετά καλά. Πλην 1-2 περιπτώσεων, κέρδισε τις «μάχες» που έπρεπε.
Μεριά
Δεν «έχασε» εναέρια «μονομαχία», η Πλζεν απείλησε ελάχιστα μέσα από την «ερυθρόλευκη» περιοχή και ο στόπερ του Ολυμπιακού το πιστώνεται. Μάλιστα ήταν «μέσα» στο 4ο γκολ της ομάδας.
Σεμέδο
Με τον Κρμέντσικ έδωσε πολλές «μάχες» στην πρώτη μπάλα της Πλζεν και «κέρδισε» τις περισσότερες. Αρκετές φορές «έχτισε» την «ερυθρόλευκη» ανάπτυξη από την άμυνα και πέτυχε το 4ο γκολ του Ολυμπιακού σε στατική φάση. Πολύ καλή η παρουσία του.
Γκιγιέρμε
Ηταν ο άνθρωπος που βρέθηκε «μέσα» στις περισσότερες «μεγάλες» στιγμές του ματς. Στο 1' μετά από εκτέλεση κόρνερ του Βαλμπουενά η μπάλα κόντραρε πάνω του και αποκρούστηκε από το δοκάρι, στο 24' έβαλε σωτήρια την κόντρα στο σουτ του Πέρνιτσα μέσα από την περιοχή του Σα, ενώ στο 73' σε φάση «καρμπόν» με εκείνη του 1', πίεσε τον Μπράμπεργκ και εκείνος με αυτογκόλ, σημείωσε το τρίτο τέρμα του Ολυμπιακού.
Μπουχαλάκης
Με εξαίρεση ένα 7λεπτο μετά το πρώτο γκολ του Ολυμπιακού όπου η Πλζεν πήρε μπάλα και πίεσε, ο άξονας του Ολυμπιακού αντέδρασε πάρα πολύ καλά, κάτι που οφείλεται, σε μεγάλο βαθμό, και στην εικόνα του. Ουσιαστικός, ως χάι λάιτ της αποψινής του εικόνας ήταν η φάση του 18'. Οπου έβγαλε τους «ερυθρόλευκους» στην επίθεση αποφεύγοντας 2 αντιπάλους και κάνοντας τακουνάκι!
Ποντένσε
Στα πρώτα λεπτά έκανε, μαζί με τον Ομάρ, άνω-κάτω την άμυνα της Πλζεν (βλέπε πάνω). Μετά το 30' άλλαξε πλευρά, ήταν κινητικός, ουσιαστικός και βγήκε στο 85' για το χειροκρότημα της εξέδρας.
Γιώργος Μασούρας
Πολλά χιλιόμετρα από τον Ελληνα εξτρέμ, που βοήθησε πάρα πολύ και ανασταλτικά. Μην ξεχνάμε πως ο Καγιάμπα έγινε αλλαγή και δεν φάνηκε! Ομως ήταν και άτυχος, καθώς στο 64' απώλεσε πολύ μεγάλη ευκαιρία (η μπάλα πέρασε «ξυστά» άουτ), ενώ είχε και άλλες επικίνδυνες στιγμές (π.χ. 9', 45').
Βαλμπουενά
Ξεκίνησε πίσω από τον φορ (Γκερέρο) και είχε την «ευθύνη» για την οργάνωση του «ερυθρόλευκου» παιχνιδιού. Στα πρώτα λεπτά «έτρεξε» την Πλζεν, αλλά με την πάροδο του χρόνου κουράστηκε και δεν κρατούσε μπάλα. Πάντως – σχεδόν – όλα τα χτυπήματά του σε στατικές μπάλες ήταν «ξυραφιά» και από δική του εκτέλεση κόρνερ ο Γκιγιέρμε άνοιξε το σκορ. Αντικαταστάθηκε στο 66'.
Γκερέρο
Δεν τροφοδοτήθηκε πολύ μέσα στο αντίπαλο «κουτί» και δύο φορές προσπάθησε να απειλήσει με προβολές (7', 62'). Στο 69' όμως σημείωσε ένα πανέμορφο γκολ και ουσιαστικά «κλείδωσε τη νίκη-πρόκριση των «ερυθρολεύκων». Αντικαταστάθηκε στο 80'.
Καμαρά
Μπήκε σε ένα χρονικό σημείο (66') που η Πλζεν πίεζε έστω για λίγο (μεταξύ του 1-0 και 2-0), ενώ με την είσοδό του η «ερυθρόλευκη» διάταξη άλλαξε σε 4-3-3 από 4-2-3-1. «Έδεσε» τα χαφ και σε συνάρτηση της διεύρυνσης του σκορ από τον Ολυμπιακό, βοήθησε ώστε οι Πειραιώτες να κερδίσουν, εκ νέου, τον χώρο της μεσαίας γραμμής.
Ελ Αραμπί
Αντικατέστησε τον Γκερέρο στο 80', θέλησε να φανεί απειλητικός και σε 1-2 περιπτώσεις «μπήκε» στις φάσεις.
Ραντζέλοβιτς
Πέρασε στο 85' και έπαιξε λίγο για να κριθεί.
 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα