Όταν όλα κρέμονται σε μία κλωστή για την πρόκριση του Ολυμπιακού...

Όταν όλα κρέμονται σε μία κλωστή για την πρόκριση του Ολυμπιακού...

Όταν όλα κρέμονται σε μία κλωστή για την πρόκριση του Ολυμπιακού...

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος γράφει στο blog του στο gazzetta για τη ρεβάνς του Ολυμπιακού, σε σχέση με ανορθογραφίες του πρώτου αγώνα.

Ραπίντ Βιέννης - Σάλτσμπουργκ με αξεπέραστο Live Στοίχημα και 150+ ειδικά στοιχήματα! (21+)

Το πρώτο το οποίο χρειάζεται ο Ολυμπιακός ενόψει της ρεβάνς με τους Τσέχους είναι να παρουσιαστεί πιο διαβασμένος, πιο έξυπνος και πιο προσεκτικός.

Διότι τέτοια παιχνίδια συνήθως κρίνονται σε μια λεπτομέρεια...

Για παράδειγμα, η Βικτόρια το 70% των καλών στιγμών της το είχε από τη δεξιά πλευρά της άμυνας του Ολυμπιακού. Από εκεί προκάλεσε τα πιο καίρια πλήγματα, είτε γιατί είδε ότι ο Ποντένσε δεν βοηθάει πίσω, είτε γιατί είδε ότι ο Ομάρ δεν είναι στην καλύτερη του κατάσταση-δεν έχουμε δει πολλές φορές τον Νορβηγό να χάνει εύκολα προσωπικές μονομαχίες από παίκτες, όπως συνέβη με το έξω αριστερά της Βικτόρια, τον πιο ψηλό από αυτόν, Νο 10.

Ούτε θυμάμαι εύκολα τον Ομάρ να έχει τόσο κακές επιστροφές, όπως σε μια φάση στο ξεκίνημα του παιχνιδιού. Το ακριβώς αντίθετο συνέβη στο β ημίχρονο, όταν και γύρισε σωστά πίσω κι έκανε εξαιρετική επέμβαση.

Όταν μιλάμε για διάβασμα παιχνιδιού, εννοούμε π.χ. και κάποιες κομπίνες της Βικτόρια στα κόρνερ, που δημιούργησαν αιφνιδιασμό και προβλήματα.

Όπως είδαμε τις δύο ομάδες την Τρίτη, κι όπως δείχνει και το ίδιο το 0-0, ο επαναληπτικός αγώνας μπορεί να κριθεί από μία φάση. Όπως στο πρώτο ματς, στην ευκαιρία της Πλζεν στο α ημίχρονο, με τη σωτήρια επέμβαση του Σα στο κοντινό σουτ: την στιγμή που η δεξιά πλευρά της άμυνας του Ολυμπιακού, ο Ομάρ κι ο Σεμέδο είχαν τραβηχτεί έγκαιρα για το οφσαιντ, η αριστερή πλευρά, ο Μπα κι ο Τσιμίκας "κόλλησαν" πίσω και κάλυψαν τον αντίπαλο φορ κι ευτυχώς που ο Σα ήταν έτοιμος.

Η πλήρη αντίθεση με αυτή τη φάση είναι το έξυπνο παιχνίδι του Τσέχου στόπερ στη φάση που ακύρωσε την πιο επικίνδυνη αντεπίθεση του Ολυμπιακού με το να κάνει γρήγορα την κίνηση να τραβηχτεί κι έτσι να βγάλει έστω μισό βήμα οφσάιντ τον Γκερέρο στην πάσα του Βαλμπουενά, με την οποία ο Ισπανός έβγαινε τετ α τετ με τον αντίπαλο γκολκίπερ.

Να θυμίσω, από την άλλη, την στιγμή στα τελευταία λεπτά, όταν ο Σεμέδο δεν ενήργησε αντίστοιχα έγκαιρα και για μισό βήμα κάλυψε τον Τσέχο φορ, με τον Σα πάλι να καθαρίζει, και με τον επόπτη να κάνει λάθος, έστω σε απολύτως οριακά φάση.

Όταν όλα κρέμονται σε μια κλωστή για την πρόκριση, κάθε καλή κίνηση μετράει πολύ και κάθε λάθος κίνηση πληρώνεται ακριβά.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.