Κλήρωση Champions League: Γιατί ο Ολυμπιακός δεν θέλει να πέσει στην Κράσνονταρ

Κλήρωση Champions League: Γιατί ο Ολυμπιακός δεν θέλει να πέσει στην Κράσνονταρ

Αντώνης Σαούλης
Κλήρωση Champions League: Γιατί ο Ολυμπιακός δεν θέλει να πέσει στην Κράσνονταρ

bet365

Τι θέλει από την κλήρωση της Δευτέρας ο Ολυμπιακός και γιατί πρέπει να κοιτάει μέχρι και τα play off που μπορούν να του δώσουν εισιτήριο για τους ομίλους.

Σενεγάλη - Αλγερία με αξεπέραστο Live Στοίχημα και 200+ ειδικά στοιχήματα! (21+)

Ναι, ο Ολυμπιακός ακόμα δεν έχει δώσει ακόμα το πρώτο του ευρωπαϊκό παιχνίδι όμως από την κλήρωση της Δευτέρας θα μπορεί να ξέρει όλο το ευρωπαϊκό του μονοπάτι εάν θέλει να μπει στους ομίλους του Champions League. Kι αυτό γιατί δεν θα μάθει μόνο τον αντίπαλό του για τον τρίτο προκριματικό γύρο αλλά ουσιαστικά θα μάθει και τον αντίπαλό του στα play off!

Πάμε βήμα βήμα να δούμε τι θα γίνει στο μονοπάτι των μη πρωταθλητών και γιατί ο Ολυμπιακός δεν θα ήθελε στην κλήρωση της Δευτέρας την Κράσνονταρ.

Οι «ερυθρόλευκοι» πριν τα ματς με την Βικτόρια Πλζεν (23 Ιουλίου και 30 Ιουλίου) θα μπουν στην κλήρωση για τον 3ο προκριματικό γύρο του Champions League αλλά και στην κλήρωση για τον 3ο προκριματικό γύρο του Europa League (θα το αναλύσουμε στο τέλος του κειμένου).

Στις 22 Ιουλίου λοιπόν στις 13:00 στη Νιόν της Ελβετίας ο Ολυμπιακός θα μάθει τον αντίπαλό του εάν περάσει την Βικτόρια Πλζεν.

Η κλήρωση θα διαμορφωθεί ως εξής:

Ισχυροί
Πόρτο (93.000)
Ντιναμό Κιέβου (65.000)
Βασιλεία (54.500) ή Αϊντχόφεν (37.000)
Ολυμπιακός (44.000) ή Βικτόρια Πλζεν (33.000)

Ανίσχυροι
Μπριζ (39.500)
Κράσνονταρ (34.500)
Μπασακσεχίρ (10.500)
ΛΑΣΚ Λίντσερ (6.250)

Στη συγκεκριμένη κλήρωση υπάρχει ένας περιορισμός που ουσιαστικά θα κρίνει ΚΑΙ το ζευγάρι των play off. Η Ντιναμό Κιέβου ΔΕΝ μπορεί να κληρωθεί με την Κράσνονταρ εξαιτίας της γνωστής κατάστασης μεταξύ Ουκρανίας και Ρωσίας.

Tι σημαίνει αυτό; Οτι στα play off θα έχουμε ορισμό. Οπως έγινε πέρσι με τον ΠΑΟΚ θα γίνει φέτος και με τον Ολυμπιακό εάν φυσικά προκριθεί από την Βικτόρια Πλζεν. Ο ΠΑΟΚ πέρσι κληρώθηκε για τον 3ο προκριματικό γύρο με την Σπαρτάκ Μόσχας με αποτέλεσμα να οριστεί (και να μη κληρωθεί) με την Μπενφίκα στα play off.

Το ίδιο θα συμβεί και με τον Ολυμπιακό εάν κληρωθεί με την Κράσνονταρ. Ο δρόμος του θα είναι καθορισμένος μέχρι τέλους.

Δηλαδή θα είναι:
Με Βικτόρια Πλζεν (στον δεύτερο προκριματικό)
Με Κράσνονταρ (στον τρίτο προκριματικό)
Με το ζευγάρι της Πόρτο (στα play off)

Τι θα γίνει εάν δεν πέσει με την Κράσνονταρ ο Ολυμπιακός; Δυο ενδεχόμενα. Εάν η Βασιλεία κληρωθεί με την Κράσνονταρ θα είναι γνωστό μέχρι τέλους.

Δηλαδή θα είναι:
Με Βικτόρια Πλζεν (στον δεύτερο προκριματικό)
Με Μπριζ ή Μπασακσεχίρ ή Λίντσερ (στον τρίτο προκριματικό)
Με το ζευγάρι της Ντιναμό Κιέβου (στα play off)

Εάν η Πόρτο κληρωθεί με την Κράσνονταρ τότε θα υπάρχει κλήρωση για τον Ολυμπιακό και ΟΧΙ ΟΡΙΣΜΟΣ για τα play off.

Είναι εύκολα κατανοητό λοιπόν πως στον Ολυμπιακό θα ήθελαν να αποφύγουν την Κράσνονταρ στην κλήρωση της Δευτέρας (ούτως η άλλως φαντάζει ο πιο δύσκολος αντίπαλος από τις τέσσερις) για να μην έχουν το εμπόδιο της Πόρτο στα play off.

Η ιδανική κλήρωση
Ποια θα ήταν η καλύτερη κλήρωση για τον Ολυμπιακό; Μα φυσικά η ΛΑΣΚ Λίντσερ. Οι «ερυθρόλευκοι» θα ήθελαν τους Αυστριακούς στον τρίτο προκριματικό γύρο που αυτόματα θα τους ρίξει και στο ζευγάρι με το οποίο θα κληρωθεί η Ντιναμό Κιέβου.

Θα μπει στην κλήρωση και του Europa League
Ομως ο Ολυμπιακός την Δευτέρα θα κληρωθεί και με ομάδα του Europa League. Κι αυτό γιατί εάν αποκλειστεί από την Βικτόρια Πλζεν θα συνεχίσει την ευρωπαϊκή του περιπέτεια στον τρίτο προκριματικό γύρο του Europa League. Φυσικά ο Ολυμπιακός θα είναι στους ισχυρούς εκεί μέχρι τέλους.

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα