Η ΑΕΚ είχε επισημάνει τον κίνδυνο επεισοδίων λόγω παρουσίας οπαδών του Παναθηναϊκού

Gazzetta team
Η ΑΕΚ είχε επισημάνει τον κίνδυνο επεισοδίων λόγω παρουσίας οπαδών του Παναθηναϊκού

bet365

Στην ΑΕΚ είχαν επισημάνει στον παρατηρητή του αγώνα, στον Άγιαξ, αλλά και στην Αστυνομία τον κίνδυνο για επεισόδια στο ΟΑΚΑ λόγω της παρουσίας οπαδών του Παναθηναϊκού στην εξέδρα των Ολλανδών.

Πριν από την έναρξη του αγώνα της ΑΕΚ με τον Άγιαξ υπήρξαν σοβαρά επεισόδια μεταξύ των οπαδών των δύο ομάδων. Μέσα στους οπαδούς του Άγιαξ, υπήρχαν και οπαδοί του Παναθηναϊκού, οι οποίοι μάλιστα είχαν δώσει το «παρών» και τη Δευτέρα στο ΟΑΚΑ.

Η ΑΕΚ είχε επισημάνει σε όλα τα security meeting τόσο στον παρατηρητή του αγώνα όσο και στην πλευρά του Άγιαξ, αλλά και στην Αστυνομία, τον μεγάλο κίνδυνο επεισοδίων λόγω του ότι οι οπαδοί του Αίαντα είχαν μαζί τους και οπαδούς των «πρασίνων».

Μάλιστα, στην τελευταία σύσκεψη πριν το ματς, από το κιτρινόμαυρο στρατόπεδο είχαν ξεκαθαρίσει προς τον υπεύθυνο του Άγιαξ: «Δεν θα υπάρξει το παραμικρό πρόβλημα αν υπάρξουν μόνο οπαδοί του Άγιαξ στην εξέδρα τους. Σε αντίθετη περίπτωση η κατάσταση θα γίνει πολύ δύσκολη».

Η ΑΕΚ βρισκόταν, άλλωστε, σε κατάσταση συναγερμού από το βράδυ της Δευτέρας όταν οπαδοί του Παναθηναϊκού έφτασαν στο ΟΑΚΑ και συνόδευσαν εκείνους του Άγιαξ όταν αποχωρούσαν από την προπόνηση της ομάδας τους, για να ακολουθήσουν στη συνέχεια τα επεισόδια στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας.

Κατά τη διάρκεια αυτής της σύσκεψης το πρωί της Τρίτης, οι περισσότεροι security officers της UEFA αναλώθηκαν σε αυτά που συνέβησαν στην Αθήνα έχοντας επικοινωνία με την ελληνική αστυνομία και με τον αξιωματικό της ολλανδικής αστυνομίας που συνόδευε τους Ολλανδούς αστυνομικούς. Η εντολή που δόθηκε μάλιστα ήταν να μην βρεθούν ξανά οι οπαδοί του Άγιαξ με εκείνους του Παναθηναϊκού, κάτι όπως που έγινε.

Τελικά, τα επεισόδια δεν αποφεύχθηκαν, με τραυματίες και από τις δύο πλευρές. Επτά οπαδών της ΑΕΚ από τους χούλιγκανς του Άγιαξ, ενώ υπάρχουν και οκτώ τραυματισμένοι οπαδοί της ολλανδικής ομάδας, όπως ανέφερε κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου ο υπεύθυνος επικοινωνίας της ολλανδικής ομάδας.

Τα επεισόδια που σημειώθηκαν στο ΟΑΚΑ, εκτός από την ΑΕΚ, βαραίνουν και τον Άγιαξ. Όσον αφορά την ΑΕΚ η θέση της είναι δεδομένα δύσκολη, ωστόσο ακόμα είναι νωρίς για την οποιαδήποτε εκτίμηση αναφορικά με τις ποινές που θα της επιβληθούν.

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα