Μιρτσέα Λουτσέσκου: «Ο Ραζβάν είναι από τους καλύτερους προπονητές στην Ευρώπη»

Μιρτσέα Λουτσέσκου: «Ο Ραζβάν είναι από τους καλύτερους προπονητές στην Ευρώπη»

bet365

Ο Ρουμάνος ομοσπονδιακός προπονητής της Τουρκίας αναφέρθηκε στα ματς του ΠΑΟΚ με την Σπαρτάκ, μίλησε για τις μονομαχίες με την Μπενφίκα και μίλησε για τον γιο του, Ραζβάν…

Σε μεγάλη συνέντευξη που παραχώρησε σε ρωσική ιστοσελίδα ο Μιρτσέα Λουτσέσου ανέλυσε τους λόγους που ο ΠΑΟΚ κατάφερε και πέρασε το εμπόδιο της Σπαρτάκ Μόσχας, σχολίασε το ζευγάρι με την Μπενφίκα στα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ και μίλησε με τα καλύτερα λόγια για την προπονητική αξία του γιου του, Ραζβάν.

Αναλυτικά όλα όσα είπε ο Ρουμάνος ομοσπονδιακός προπονητής της Τουρκίας στην ιστοσελίδα «sport24.ru»:

- Σας προκάλεσε έκπληξη η πρόκριση του ΠΑΟΚ επί της Σπαρτάκ;

- «Με τίποτα. Ο χρόνος και τα αποτελέσματα δείχνουν ότι ο ΠΑΟΚ δημιούργησε μια οργανωμένη ομάδα. Από τους τελευταίους 29 αγώνες, έχασε μόνο ένα, πέτυχε 27 νίκες - και την Τρίτη έφερε τη μοναδική ισοπαλία. Πριν από την έναρξη αυτής της μονομαχίας, η Σπαρτάκ και οι φίλοι της, απλά δεν συνειδητοποίησαν πόσο καλή ομάδα είναι ο ΠΑΟΚ. Εβλεπα τα προγνωστικά όλα εις βάρος του ΠΑΟΚ. Όλοι πίστευαν ότι η Σπαρτάκ θα προκριθεί εύκολα».

- Αποδείχθηκαν πολύ διαφορετικά τα πράγματα.
- «Ήδη στο ματς της Μόσχας οι γηπεδούχοι συνειδητοποίησαν ότι θα ήταν πολύ δύσκολο να σκοράρουν και άρχισαν να είναι νευρικοί. Οι ποδοσφαιριστές της Σπαρτάκ έχαναν την μπάλα σε απλές καταστάσεις. Η αποβολή του Λουίς Αντριάνο είναι συνέπεια των νεύρων, είναι η αντίδρασή του σε αυτό που συνέβαινε. Αν και πιστεύω ότι έπρεπε να δει την κόκκινη κάρτα, ήταν πολύ σκληρή τιμωρία. Ο ΠΑΟΚ πολιορκήθηκε, αλλά δεν έδωσε στην Σπαρτάκ χώρο και ελεύθερες ζώνες, έπαιξε πολύ έξυπνα. Όταν η Σπαρτάκ άλλαξε το παιχνίδι της με μεγάλες μπαλιές προς την περιοχή, η είσοδος του Χατσερίντι συνέβαλε στο να εξουδετερώσουν τον Ζε Λουίς, στον οποίο είχαν στόχο οι περισσότερες μπάλες. Σε γενικές γραμμές, η καλύτερη και πιο δυνατή ομάδα πέρασε στον επόμενο γύρο»

- Ο ΠΑΟΚ ήταν τόσο ισχυρός ή η Σπαρτάκ ήταν τόσο αδύναμη;
- Η Σπαρτάκ παραμένει μια καλή ομάδα. Ελπίζω ότι θα έχουν μια επιτυχημένη πορεία στο Γιουρόπα Λιγκ. Είμαι βέβαιος ότι μπορεί να φτάσει μέχρι την άνοιξη στα νοκ άουτ παιχνίδια. Στην Σπαρτάκ παίζουν εξαιρετικοί παίκτες που αξίζουν να συνεχίσουν στην Ευρώπη. Αλλά ο ΠΑΟΚ ήταν καλύτερος. Στη Μόσχα οι παίκτες της δεν έκαναν ούτε ένα σουτ στην εστία. Ακόμη και οι περισσότερες ευκαιρίες για γκολ τις είχαν οι Έλληνες. Ο ΠΑΟΚ είναι μια πολύ τεχνική ομάδα με επιδέξιους παίκτες».

- Επικοινωνήσατε με τον γιο σας, τον Ραζβάν, πριν από τα παιχνίδια με την Σπαρτάκ;
- «Απάντησε σε αυτή την ερώτηση με τον καλύτερο τρόπο στην συνέντευξη Τύπου (γέλια). Μιλάμε πολύ μεταξύ μας για το ποδόσφαιρο και να ξέρετε ότι η ανάλυση του παιχνιδιού είναι η μόνη αποστολή για τον πρώτο προπονητή. Υπάρχουν πολλοί συνεργάτες και σύμβουλοι γύρω του σχεδόν για τα πάντα. Ο προπονητής θα πρέπει να αναλύσει τον αντίπαλο, να ξέρει τους παίκτες και τις ικανότητες τους πριν πάρει τις αποφάσεις του. Για μένα ο Ραζβάν είναι ένας από τους καλύτερους προπονητές στην Ευρώπη. Δεν χρειάζεται τις συμβουλές μου, έχει την ικανότητα να συλλέξει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες, να τις αναλύσει και να καταλήξει σε συμπεράσματα. Φυσικά, μιλήσαμε για την Σπαρτάκ, για το ρωσικό πρωτάθλημα και για πολλά άλλα πράγματα. Αλλά ειδικά για τους αγώνες ΠΑΟΚ-Σπαρτάκ δεν μιλήσαμε».

-Πιστεύετε ότι ο ΠΑΟΚ μπορεί να περάσει την Μπενφίκα και να φτάσει στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ;
- Ασφαλώς. Η Μπενφίκα παίζει ένα λάτιν ποδόσφαιρο: τεχνική, κοντινές μπαλιές, ντρίμπλες, αλλά ο ΠΑΟΚ μπορεί να τους αποκλείσει. Αυτή θα είναι μια μεγάλη επιτυχία. Η ομάδα δεν έχει παίξει ποτέ άλλοτε στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Παρακολούθησα τους αγώνες της Μπενφίκα με τη Φενέρμπαχτσε και θεωρώ ότι ο ΠΑΟΚ είναι μια πιο δυνατή ομάδα από τους Πορτογάλους».

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα