Η Γιουβέντους υψώνει... τείχος στον Κέιν

Κώστας Ζάλιαρης
Από τη μια ο κορυφαίος σκόρερ του 2017 και «πολυβόλο» που... διαμελίζει άμυνες. Από την άλλη, ένα τείχος μπροστά από τον Μπουφόν. Η Γιουβέντους αποτελεί τη νέα πρόκληση του Χάρι Κέιν...

Γιουβέντους-Τότεναμ Με ειδική προσφορά*! (21+, *Ισχύουν Όροι και Προϋποθέσεις)

Η «Γηραιά Κυρία» υποδέχεται απόψε στο «Juventus Stadium» την Τότεναμ, με τον Μασιμιλιάνο Αλέγκρι να καθιστά ξεκάθαρο πως η ομάδα του θα πρέπει να επεκτείνει το εκπληκτικό σερί δίχως να δεχθεί γκολ, αλλά παράλληλα, δεν θα του αρέσει καθόλου αν το τελικό σκορ του πρώτου αγώνα με τους Λονδρέζους για τους «16» του Champions League μείνει στο 0-0.

Η «Γιούβε» έχει δεχθεί μόλις ένα γκολ στα τελευταία 16 παιχνίδια της σε όλες τις διοργανώσεις! Μόλις ένα γκολ! Κι αυτό σημειώθηκε σε εκτός έδρας επικράτηση επί της Βερόνα με σκορ 3-1. Οι «μπιανκονέρι» κατάφεραν να συνέλθουν από το μετριότατο ξεκίνημα στη φετινή αγωνιστική περίοδο, όταν η απώλεια του Μπονούτσι, ο οποίος επέλεξε να συνεχίσει στη Μίλαν, προκάλεσε ερωτηματικά για την εικόνα που θα παρουσιάζει το σύνολο του Αλέγκρι στα μετόπισθεν.

Ο Μεντί Μπενάτια «έδεσε» τελικά στην άμυνα ώστε να αισθανθεί ξανά την τεράστια ασφάλεια που απολάμβανε την περσινή σεζόν ο Τζιανλουίτζι Μπουφόν και κάπως έτσι οι «μπιανκονέρι» διόρθωσαν τα όποια κακώς κείμενα υπήρχαν στην έναρξη της τρέχουσας περιόδου, για να συνεχίσουν πλέον μόνοι τους να κοντράρουν τη Νάπολι για την κατάκτηση της Serie A.

Βέβαια, για το αποψινό ματς, οι Μπαρτσάλι και Λιχστάινερ έμειναν στα πιτς...

«Να διατηρήσουμε τις αξίες μας μέσα στο γήπεδο, να παίξουμε με γενναιότητα και να σεβαστούμε τον αντίπαλο» ανέφερε ο Μαουρίσιο Ποκετίνο από την πλευρά του για τον τρόπο με τον οποίο θέλει να δει την Τότεναμ κόντρα σε μια ομάδα η οποία τα τελευταία τρία χρόνια έφτασε δύο φορές στον μεγάλο τελικό αλλά έφυγε από το γήπεδο με το μετάλλιο του φιναλίστ κι όχι με το τρόπαιο.

Ο Χάρι Κέιν, έκρινε και το πρόσφατο ντέρμπι του Βόρειου Λονδίνου με το γκολ που πέτυχε στα πρώτα λεπτά της επανάληψης με δυνατή κεφαλιά πάνω από τον Λοράν Κοσιελνί για το 1-0 επί της Άρσεναλ και πλέον έρχεται αντιμέτωπος με την τεράστια πρόκληση του σκοραρίσματος στο Τορίνο. Πρώτα και κύρια, για να βοηθήσει τα «σπιρούνια» να πάρουν σκορ πρόκρισης και να βάλουν βάσεις για μια πιθανή επιτυχία εις βάρος του συνόλου του Αλέγκρι.

Κατά δεύτερον, ο Χάρι Κέιν, σίγουρα θα αποκτήσει και ένα εξτρά κίνητρο για να κάνει σωστά τη δουλειά του, από τη στιγμή που εκείνος έχει πετύχει 23 τέρματα στη φετινή Premier League, είναι ο κορυφαίος στράικερ για το 2017, συνεχίζει απτόητος την... ερωτική του σχέση με τα αντίπαλα δίχτυα και έχει αντικρίσει τον αριθμό των μόλις 15 τερμάτων παθητικό που έχει καταγράψει η Γιουβέντους έπειτα από 24 ματς στο πρωτάθλημα. Οι Λονδρέζοι, μπορεί φέτος να έσπασαν την κατάρα του «Γουέμπλεϊ» και να εκμεταλλεύονται πλέον την έδρα τους, όμως, μακριά από το κοινό τους, σε μεγάλα ματς, έχουν σκοράρει μόλις μια φορά, στις έδρες των συλλόγων του Μάντσεστερ και της Άρσεναλ. Αυτό, για μια μικρή σύγκριση της σημασίας και του επιπέδου που έχει το παιχνίδι με τους Ιταλούς και τη δυναμική των «σπιρουνιών» όταν φιλοξενούνται σε έδρες τέτοιων ομάδων.

Μέσα στο 2018, η Γιουβέντους έχει σκοράρει 16 φορές, από τις οποίες όμως, αν αφαιρέσει κανείς την έκλαμψη του 7-0 επί της Σασουόλο, το κομμάτι του σκοραρίσματος παραμένει χαμηλά. Πάνω από δύο τέρματα δεν έχει πετύχει σε κανένα άλλο ματς σε αυτούς τους 2,5 μήνες, με τον Κέιν να έχει πετύχει μόνος του 8 τέρματα...