UEFA: Back to back ευρωπαϊκοί τελικοί στην Κωνσταντινούπολη - Πού θα γίνει ο τελικός του Champions League το 2026

besiktas_stadium

bet365

Η UEFA έκανε γνωστά τα γήπεδα που θα φιλοξενήσουν τους ευρωπαϊκούς τελικούς των τριών διοργανώσεων το 2026 και το 2027 με την Κωνσταντινούπολη να έχει την... τιμητική της.

Μπορεί το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο να μετρά αντίστροφα για τις μεγάλες «μάχες» σε Λονδίνο, Δουβλίνο και Αθήνα, αλλά η UEFA ήδη σχεδιάζει τα πλάνα της για τους ευρωπαϊκούς τελικούς των επόμενων ετών. Η Τουρκία και η Κωνσταντινούπολη μάλιστα, έχουν ιδιαίτερη τιμητική στα σχέδιά της. Η ευρωπαϊκή συνομοσπονδία ανακοίνωσε τα στάδια που θα φιλοξενήσουν τους τελικούς του 2026 και του 2027, με την τουρκική πρωτεύουσα να έχει back to back τελικούς στις δύο αυτές σεζόν και μάλιστα στο ίδιο γήπεδο.

Το γήπεδο της Μπεσίκτας λοιπόν θα είναι η έδρα του τελικού του Europa League 2026 και η έδρα του τελικού του Conference League 2027.

Όσον αφορά στο Champions League, ο τελικός του 2026 θα λάβει χώρα στη Βουδαπέστη και την «Πούσκας Αρένα» και για το 2027 είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο του Μιλάνου και του «Σαν Σίρο».

Ο τελικός του Conference League 2026 θα διεξαχθεί στη Λειψία και τη «RB Arena», ενώ αυτός του Europa League 2027 στη Φρανκφούρτη και το «Stadion Frankfurt».

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα