Άγιαξ - Νάπολι 1-6: Με σπασμένα φρένα οι Ναπολιτάνοι! (vid)

Άγιαξ - Νάπολι 1-6: Με σπασμένα φρένα οι Ναπολιτάνοι! (vid)

bet365

Η Νάπολι έκανε πάρτι στο Αμστερνταμ, διέλυσε με 6-1 τον Άγιαξ, πέτυχε την τρίτη της νίκη και είναι το μεγάλο φαβορί για την πρωτιά στον όμιλο.

Ομάδα που θα ζήλευε και ο... Μαραντόνα! Αυτή η Νάπολι έκανε το τέλειο ματς στο Άμστερνταμ, απάντησε στο γρήγορο γκολ που δέχθηκε και στη συνέχεια διέλυσε τον Άγιαξ με 6-1. Εγινε η πρώτη ιταλική ομάδα που έφτασε τα 13 γκολ στο Champions League έπειτα από τρεις αγωνιστικές, ενώ υποχρέωσε τον Αίαντα στην πιο βαριά εντός έδρας ευρωπαϊκή ήττα. Οι Ναπολιτάνοι έκαναν το 3×3 στον όμιλό και αγκάλιασαν την πρόκριση στους «16» της διοργάνωσης.

Οι Ολλανδοί ήταν αυτοί που προηγήθηκαν στο 9′ με το σουτ του Τέιλορ που βρήκε στον Κούντους και κατέληξε στα δίχτυα. Κακό ξεκίνημα για την ομάδα του Σπαλέτι, τρομερή όμως η συνέχεια. Η Νάπολι ήταν καταιγιστική και ισοφάρισε στο 18′ με ωραία κεφαλιά του Ρασπαντόρι. Η πίεση ήταν έντονη και στο 33' ήρθε το 2-1 με κεφαλιά του Ντι Λορέντσο από τη σέντρα του Γεωργιανού. Οι Ναπολιτάνοι έκλεισαν το ημίχρονο με ακόμα ένα τέρμα Ο Ανγκισά έκλεψε, έβγαλε τον Ζιελίνσκι στον κενό χώρο και ο τελευταίος δεν αστόχησε.

Ιδιο σκηνικό και στην επανάληψη, η Νάπολι πίεζε και ο Άγιαξ αδυνατούσε να κρατήσει μπάλα. Στο 47' πάλι ο Ανγκισά έκλεψε, μοίρασε στον Ρασπαντόρι και ο Ιταλός πέτυχε το 4-1. Το 5-1 ήρθε το 63′ με τον Κβαρατσχέλια, ο οποίος άλλαξε ωραία με τον Ρασπαντόρι. Η αποβολή του Τάντιτς στο 73′ έκανε πιο δύσκολη τη βραδιά για τον «Αίαντα». Η Νάπολι δεν κατέβασε ρυθμό και στο 81′ με τον Σιμεόνε πέτυχε το 6-1. Ο ίδιος παίκτης στο 89′ είχε και οριζόντιο δοκάρι!

Άγιαξ: Πάσφεερ, Ρενσχ, Τίμπερ (80′ Γκρίλιτς), Μπάσεϊ, Μπλιντ, Άλβαρες, Τέιλορ (72′ Κλάασεν), Τάντιτς, Μπέρχαουζ (72′ Μπρόμπι), Μπέρχβαϊν, Κούντους.

Νάπολι: Μερέτ, Ντι Λορέντσο, Ραχμάνι, Κιμ, Ολιβέρα, Ανγκισά, Λομπότκα (80′ Γκαετάνο), Ζιελίνσκι (46′ Ντομπελέ), Λοσάνο, Κβαρατσχέλια (64′ Ελμάς), Ρασπαντόρι (64′ Σιμεόνε).

Αποτελέσματα
Λίβερπουλ - Ρέιντζερς 2-0
Άγιαξ - Νάπολι 1-6

Βαθμολογία
1. Νάπολι 9 (13-2)
2. Λίβερπουλ 6 (5-5)
3. Άγιαξ 3 (6-8)
4. Ρέιντζερς 0 (0-9)

Επόμενη αγωνιστική (12/10)
Ρέιντζερς - Λίβερπουλ
Νάπολι - Άγιαξ

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα