Σαχτάρ Ντόνετσκ - Σέλτικ 1-1: Σπάταλοι Σκωτσέζοι, αλύγιστοι Ουκρανοί (vid)

Νίκος Κικίδης
Σαχτάρ Ντόνετσκ - Σέλτικ 1-1: Σπάταλοι Σκωτσέζοι, αλύγιστοι Ουκρανοί (vid)

bet365

Η Σέλτικ του Γιακουμάκη προσγείωσε απότομα τη Σαχτάρ μετά την παραμυθένια πρεμιέρα, την έριξε στα σχοινιά στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα, αλλά στο φινάλε αρκέστηκε απλώς με τον βαθμό της ισοπαλίας (1-1).

Όσο και να προσπάθησε, στο τέλος δεν κατάφερε να τη λυγίσει! Κατοχή, ευκαιρίες, πίεση, η Σέλτικ του Γιακουμάκη επιστράτευσε όλα της τα όπλα και κάθε μέθοδο για να πάρει την πρώτη της νίκη στους ομίλους του Champions League, κυριάρχησε απέναντι στη Σαχτάρ Ντόνετσκ την οποία... γείωσε μετά την τεσσάρα της στην πρεμιέρα, αλλά στο τέλος αρκέστηκε απλώς με την κατάκτηση του πρώτου της βαθμού για φέτος, μένοντας στο 1-1!

Με τον Γιώργο Γιακουμάκη να ξεκινάει από τον πάγκο, οι Σκωτσέζοι μπήκαν δυναμικά στην αναμέτρηση και ευτύχησαν να ανοίξουν το σκορ μόλις στο 10΄. Έπειτα από βαθιά μπαλιά που έπιασε στον ύπνο την άμυνα των Ουκρανών, οι φιλοξενούμενοι ξεχύθηκαν στην αντεπίθεση και με σκόρερ τον Χατάτε έγραψαν το 1-0. Το γκολ πάντως έδειχνε να αφυπνίζει τους Ουκρανούς που προσπάθησαν να απαντήσουν και για το επόμενο 20λεπτο εμφανίστηκαν για πρώτη (και μοναδική) φορά ανώτεροι από τους Σκωτσέζους.

Σαν επιβράβευση για τις προσπάθειές τους, οι Ουκρανοί τελικά βρήκαν την ισοφάριση, όταν στο 29΄ο Μούντρικ πάτησε περιοχή και με δυνατό τελείωμα νίκησε τον Χαρτ για το 1-1. Τέσσερα λεπτά αργότερα μάλιστα οι γηπεδούχοι θα μπορούσαν να είχαν φέρει τούμπα το ματς, όμως το γκολ του Σβεντ ακυρώθηκε για οφσάιντ.

Με το ξεκίνημα του β΄μέρους η Σέλτικ έβαλε ξανά μπρος τις μηχανές, έψαξε το γκολ που θα της επανέφερε το προβάδισμα, όμως η Σαχτάρ έβρισκε πάντα τον τρόπο για να στέκεται όρθια. Στο 68΄ο Ποστέκογλου αποφάσισε να ρίξει στη μάχη τον Γιώργο Γιακουμάκη, με τον Έλληνα φορ να σπαταλά τις δυο κορυφαίες στιγμές των Σκωτσέζων λίγο πριν από το φινάλε.

Αρχικά στο 85΄αστόχησε από το ύψος του πέναλτι, ενώ στην τελευταία φάση του αγώνα νίκησε μεν τον Τρουμπίν στον αέρα, αλλά η άμυνα της Σαχτάρ πρόλαβε να απομακρύνει τη μπάλα πριν εκείνη περάσει τη γραμμή. Ζότα και Μέντα ενδιάμεσα σπατάλησαν με τη σειρά τους δυο μεγάλες ευκαιρίες για να χαρίσουν στη Σέλτικ και τους τρεις βαθμούς, η οποία στο φινάλε αρκέστηκε στην ισοπαλία απέναντι σε μια αλύγιστη Σαχτάρ.

Σαχτάρ Ντόνετσκ (Ιγκόρ Γιοβίσεβιτς): Τρουμπίν, Τέιλορ, Μποντάρ, Ματβιένκο, Κονόπλια, Στεπανένκο, Ζουμπκόφ (61΄Τραορέ), Μπονταρένκο (74΄Ντζουράσεκ), Σουντάκοφ (77΄Οτσερέτκο), Μούντρικ, Σβεντ (61΄Πέτριακ)

Σέλτικ (Άγγελος Ποστέκογλου): Χαρτ, Γιουράνοβιτς, Κάρτερ Βίκερς, Γιενς, Τέιλορ, Ο΄Ράιλι (68΄Μούι), ΜακΓκρέγκορ, Χατάτε (68΄Τέρνμπουλ), Ζότα (86΄Αμπάντα), Χακσαμπάνοβιτς, Φουρουχάσι (68΄Γιακουμάκης)

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image
 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα