Πόρτο - Μπριζ 0-4: Ονειρική παράσταση των Βέλγων και κορυφή στον όμιλο! (vid)

Νίκος Κικίδης
Πόρτο - Μπριζ 0-4: Ονειρική παράσταση των Βέλγων και κορυφή στον όμιλο! (vid)

bet365

Η Μπριζ έχει βαλθεί να... τρελάνει κόσμο! Μετά τη νικηφόρα πρεμιέρα, οι Βέλγοι κέρασαν τεσσάρα την αποκαρδιωτική Πόρτο μέσα στο «Ντραγκάο» (0-4) για να κάνουν το 2Χ2 και να πιάσουν κορυφή στον όμιλο!

Τελικά η νικηφόρα πρεμιέρα απέναντι στη Λεβερκούζεν δεν ήταν... πυροτέχνημα! Τουναντίον συνιστούσε μια ήπια ένδειξη για το τί θα ακολουθούσε. Η συνέχεια της Μπριζ άλλωστε στο Champions League ήταν κάτι παραπάνω από εκθαμβωτική, με τους Βέλγους να διαλύουν 4-0 την απογοητευτική Πόρτο μέσα στο «Ντραγκάο» και να πιάνουν κορυφή στον όμιλο κόντρα σε όλα τα προγνωστικά!

Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν με το πόδι πατημένο στο γκάζι στην αναμέτρηση και ευτύχησαν να ανοίξουν το σκορ μόλις στο 15΄. Ο Τάσος Σιδηρόπουλος έδειξε την άσπρη βούλα σε μαρκάρισμα του Ζοάο Μάριο μέσα στην περιοχή, ο Τζουντγκλά ανέλαβε την εκτέλεση του πέναλτι και τελικά ευστόχησε για το 1-0.

Η Πόρτο προσπάθησε να αντιδράσει, είδε τον Μινιολέ να της στερεί την ισοφάριση σε προσπάθεια του Ζαϊντού (23΄) και τελικά ολοκλήρωσε το ημίχρονο με την ελπίδα πως θα μπορούσε να αντιστρέψει τα δεδομένα στον (μπόλικο) χρόνο που της απέμενε. Το β΄μέρος ωστόσο αποδείχθηκε εφιαλτικό για τους Πορτογάλους και σκέτη απόλαυση για τη Μπριζ. Αρχικά στο 47΄ο Σοβά με ψύχραιμο πλασέ έγραψε το 2-0 και έκοψε από νωρίς τα φτερά των Δράκων, οι οποίοι από εκεί και ύστερα φάνηκαν παραδομένοι.

Πέντε λεπτά αργότερα ο Όλσεν έδωσε διαστάσεις θριάμβου στη νίκη της ομάδας του παραβιάζοντας για τρίτη φορά την εστία της Πόρτο, ενώ το κερασάκι στην τούρτα πρόσθεσε στο 89΄ο Νούσα. Μια νίκη - παράσημο και παράλληλα μια δήλωση προθέσεων των Βέλγων που πλέον δεν διεκδικούν απλά την πρόκριση, αλλά ακόμα και την πρωτιά του ομίλου!

Πόρτο (Σέρχιο Κονσεϊσάο): Ντιόγο Κόστα, Ζοάο Μάριο, Πέπε, Κάρμο, Ζαϊντού, Εουστάκιο, Ουρίμπε, Γκαλένιο, Πεπέ, Εβανίλσον

Μπριζ (Καρλ Χέφκενς):: Μινιολέ, Οντόι, Μέκελε, Σιλά, Μάιερ, Νίλσεν, Ονιεντικά, Φανάκεν, Σοβά, Όλσεν, Τζουντγκλά

Αποτελέσματα

Λεβερκούζεν - Ατλέτικο 2-0
Πόρτο - Μπριζ 0-4

Βαθμολογία 2ου ομίλου

1. Μπριζ 6 (5-0)
2. Λεβερκούζεν 3 (2-1)
3. Ατλέτικο 3 (2-3)
4. Πόρτο 0 (1-6)

Επόμενη αγωνιστική (4/10)

Μπριζ - Ατλέτικο
Πόρτο - Λεβερκούζεν

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα