Το ξενέρωμα στον Ολυμπιακό δεν γεννήθηκε τώρα!

Το ξενέρωμα στον Ολυμπιακό δεν γεννήθηκε τώρα!

Το ξενέρωμα στον Ολυμπιακό δεν γεννήθηκε τώρα!

bet365

Ο Μάρτινς τρώει «ξύλο» περισσότερο από τις ευθύνες που του αναλογούν, αλλά το ερώτημα του Δημήτρη Κωνσταντινίδη είναι γιατί το διαζύγιο δεν βγήκε όταν έπρεπε.

Τα πράγματα έχουν ως εξής: Λίγο πολύ όλοι είχαμε καταλάβει ότι ο Μαρτίνς είναι τραχανοπλαγιάς και ότι ο Μαρινάκης έπρεπε να τον είχε σουτάρει προς Πορτογαλία αλλά δεν το γράφαμε επειδή είμαστε... ευγενικοί. Τώρα που ήρθαν τα ντόρτια από τη Χάιφα μπορούμε να πούμε με άνεση "τα είχαμε πει εμείς". Βέβαια δεν τα είχαμε πει, αλλά οι περισσότεροι τα είχαμε σκεφτεί. Αν κάποιοι τα είχαν πει στα σοσιαλ μίντια συγγνώμη αλλά δεν πιάνεται και ακριβώς ως επίσημα κατατεθειμένη καθότι στο συγκεκριμένο πεδίο... μαχών λέγονται και πολλά που δεν τα παίρνεις και ακριβώς στα σοβαρά. Αφήστε που ότι και να λέμε δεν είμαστε εμείς που αποφασίζουμε.

Πάμε παρακάτω. Εκεί που θα πάει αργά ή (το πιθανότερο) γρήγορα ο Ολυμπιακός με άλλο προπονητή. Όχι γιατί ο Μαρτίνς είναι κακός τεχνικός. Αυτή η βλακώδης ισοπέδωση είναι και κουραστική και αστεία. Ο Πορτογάλος και πήρε πολλά αναφορικά με την εξέλιξη της καριέρας του. Έδωσε όμως και αρκετά, πάνω στο μοντέλο που δουλεύει ο Ολυμπιακός εδώ και αρκετά χρόνια. Του "φέρνω πολλά λαχεία μήπως και μου βγούν κάποια και πουλήσω καλά, κουμπώνω και έμπειρους από το μεσαίο λόγω ηλικίας ράφι και πορεύομαι".

Λογικό μοντέλο που εξασφαλίζει, κατά κανόνα, κυριαρχία στην Ελλάδα, κάποια ελπίδα για νορμάλ ευρωπαϊκή διαδρομή και καλά έσοδα (από την Ευρώπη) και χρήματα από πωλήσεις. Και καλή μπάλα, και τίτλους και προκρίσεις άρα και έσοδα έφερε ο Πορτογάλος. Αν θέλεις να τον ακυρώσεις μπορείς. Δεν σημαινει ότι έχεις και δίκιο.

Τι δεν έχει αυτό το μοντέλο όμως; Σταθερό κορμό που να δημιουργεί συμπαγή, αξιόπιστο κορμό και σύνδεση με την εξέδρα. Τα λαχεία είναι λαχεία και η λογική λέει ότι θα "κληρώνουν" τα λιγότερα. Αυτό συμβαίνει πλέον στον Ολυμπιακό.

Χώρια που με αφορμή πωλήσεις του παρελθόντος αλλά και τα μανατζερικά νταραβέρια, παίκτες όπως ο Μάντι, ο Σισέ, ο Αγκιμπού και άλλοι της ίδιας αγωνιστικής αξίας κάποια στιγμή πιστεύουν ότι η Ελλάδα είναι πολύ μικρή για αυτούς ενώ έχουν, στην πραγματικότητα, να βελτιώσουν πολλά πράγματα για να βρουν συμβόλαιο στις ομάδες που ονειρεύονται. Αν πιστεύεις ότι σου αξίζει η Αγγλία, η Ιταλία και η Γερμανία στο τέλος πιστεύεις ότι κάνεις και χάρη που παίζεις στο... "χωριό".

Δεν είναι εύκολο για έναν προπονητή να τα διαχειριστεί όλα αυτά. Κανένας βέβαια δεν έπιασε τον Μάρτινς από τον λαιμό για να ανανεώσει τον Φεβρουάριο. Τότε όλα ήταν μια χαρά με τον Ολυμπιακό να έχει κουνήσει μαντήλι στο πρωτάθλημα και να συνεχίζει στην Ευρώπη. Ασφαλής επιλογή λοιπόν και για τις δύο πλευρές. Τότε...

Το ότι τέσσερις μήνες μετά η εικόνα ήταν πολύ διαφορετική με τον Ολυμπιακό να κάνει άσχημο (μέχρι και απωθητικό) δεύτερο γύρο και πλέι-οφ και να συντηρείται από τη διαφορά που είχε πάρει, αλλά και επειδή οι αντίπαλοι του πάταγαν τα κορδόνια τους και έπεφταν, δημιουργούσε προβληματισμό σε όλους τους υπόλοιπους, πλην αυτών που θα έπρεπε να ασχοληθούν.

Ομολογώ ότι και εγώ ως "μετά Χριστόν προφήτης" θα πω, τώρα, πως πίστευα ότι, το τέλος της σεζόν θα έφερνε διαζύγιο κοινή συναινέσει με μια διευθέτηση για το συμβόλαιο. Το ότι αυτό δεν συνέβη ίσως οφείλεται είτε στο ότι το συγκεκριμένο ζήτημα έμεινε στην άκρη μέσα στις γενικότερες (μεγάλες) αλλαγές στον οργανισμό του Ολυμπιακού, είτε στο ότι και οι δύο πλευρές πιστεύουν στην... αγάπη (χλωμό), είτε ότι στον Ολυμπιακό δεν τους χαλάει να αλλάζουν προπονητή κατά τον Οκτώβριο. Μόνο που το πρόβλημα έσκασε Ιούλιο.

Κακή εποχή για να ξεκινάει η μουρμούρα, καλή για να έχουν απορροφηθεί οι κραδασμοί μέχρι τον Νοέμβριο ώστε να αφοσιωθείς στο πρωτάθλημα και στην ευρωπαϊκή προσπάθεια με καλύτερους όρους του χρόνου τέτοια εποχή.

παικτες ολυμπιακου

Μου φαίνεται περίεργο ότι ο Μαρτίνς θεωρεί ακόμα πως μπορεί να γυρίσει το χαρτί. Η δήλωση του ότι στο λεξιλόγιο του δεν υπάρχει η λέξη "παραίτηση" μοιάζει αρκετά ψωνισμένη αλλά δείχνει και πείσμα (ειλικρινά δεν πιστεύω ότι αφορά το οικονομικό σκέλος).

Ίσως και πάθος και σπιρτάδα που δεν είχαμε δει μέχρι τώρα σε αυτόν. Αλλά η παρτίδα με αυτόν δεν γυρνάει. Όταν οι παίκτες σου είναι δύο ταχύτητες πίσω στο γήπεδο, από τη Χάιφα, τότε ή τους έχεις χάσει ψυχικά, ή δεν τους έχεις προετοιμάσει όπως πρέπει. Όπως και να έχει, χαμένος είσαι. Απλά αν συμβαίνει το πρώτο η κατάσταση είναι αναστρέψιμη πιο εύκολα για τον Ολυμπιακό.

Αν είναι και τα δύο το ζόρι είναι μεγαλύτερο. Με την επισήμανση ότι, κάποιος πρέπει να βάλει γκάζι στους παίκτες, καθότι γουστάρεις ή όχι τον προπονητή σου δεν εξευτελίζεσαι έτσι μέσα στο γήπεδο.

Όσον αφορά τους υποψηφίους αντικαταστάτες η κουβέντα έχει να κάνει για το ποιος μπορεί να είναι καλύτερος διαχειριστής του συνολικού μοντέλου του Ολυμπιακού. Το οποίο δεν βλέπω να αλλάζει. Ένας άλλος Μαρτίνς θα έρθει για να ψάξει και αυτός το παραπάνω βήμα του μέσω του Ολυμπιακού. Το όνομα του δεν θα μας θαμπώσει. Η ομάδα του όμως απαιτείται να ανακόψει το από εξαμήνου διογκούμενο ξενερωμα των φίλων του Ολυμπιακού.

Και επειδή υπάρχουν και τα ματς με τη Σλόβαν αν θέλουμε να είμαστε ρεαλιστές η μεγάλη ζημιά για τους ερυθρόλευκους θα είναι να μείνουν εντελώς εκτός Ευρώπης. Σε μια βδομάδα δεν αλλάζουν και πολλά, οπότε πόσο πραγματικό Ολυμπιακό να δούμε;

Εν ολίγοις ο Μαρτίνς σαπάκι δεν είναι αλλά καλό είναι τους γάμους που δεν πάνε παραπέρα να μην τους τραβάμε από τα μαλλιά γιατί παραμονεύουν και άσχημα διαζύγια.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Δημήτρης Κωνσταντινίδης
Δημήτρης Κωνσταντινίδης

Ο Δημήτρης Κωνσταντινίδης βρίσκεται στην αθλητική δημοσιογραφία από το 1984, επί σειρά ετών συντάκτης, αρχισυντάκτης και διευθυντής σύνταξης σε αθλητικές και πολιτικές εφημερίδες, ραδιοφωνικός παραγωγός (εντός και εκτός αθλητικών) από το 1989 και...υπήρετης του digital και των αθλητικών sites από τις αρχές των... '00s στα πρώτα τους βήματα. Αρθρογράφος και podcaster πλέον του κορυφαίου αθλητικού μέσου της χώρας που τον φιλοξενεί (και τον...ανέχεται) από το 2020.