Οι παγίδες του Ιουλίου και η φρεσκάδα του Ολυμπιακού

Οι παγίδες του Ιουλίου και η φρεσκάδα του Ολυμπιακού

Οι παγίδες του Ιουλίου και η φρεσκάδα του Ολυμπιακού

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος γράφει στο blog του στο Gazzetta συμπεράσματα από τα πρώτα ευρωπαϊκά ματς σε σχέση και με τον Ολυμπιακό.

Τα αποτελέσματα του α΄ προκριματικού γύρου του Τσάμπιονς Λιγκ ένα πράγμα μας επιβεβαίωσαν: πόσες παγίδες κρύβει ο Ιούλιος.

Είδαμε ότι…

Η πρωταθλήτρια Ρουμανίας Κλουζ αποκλείστηκε από την…Πιούνικ της Αρμενίας…

Η πρωταθλήτρια Πολωνίας Λεχ έφαγε πεντάρα κι έμεινε έξω από την Γκαραμπάγκ του Αζερμπαϊτζάν…

Η πρωταθλήτρια Νορβηγίας Μπόντο Γκλιμτ, που είχε πάει τόσο καλά πέρυσι στην Ευρώπη, πέρασε οριακά (συνολικό σκορ 4-3) την Κι από τα Νησιά φερόε…

Η πρωταθλήτρια Σουηδίας Μάλμε πέρασε επίσης οριακά (συνολικό σκορ 6-5) τη Βίκινγκουρ της Ισλανδίας…

Η Σέριφ της Μολδαβίας, που πέρυσι ήταν στους ομίλους, πέρασε στο όριο (1-0) τη βοσνιακή Ζρινίσκι…

Η Σλόβαν Μπρατισλάβας απέκλεισε στο τελευταίο λεπτό της παράτασης της Ντινάμο Μπατούμι της Γεωργίας…

Το συμπέρασμα για τον Ολυμπιακό ενόψει των δύο αγώνων του με τη Μακάμπι Χαιφα στο β΄ προκριματικό είναι ξεκάθαρο: Σε αυτή τη χρονική καμπή, όλα τα λεφτά είναι η ετοιμότητα της κάθε ομάδας και σε δεύτερο βαθμό η ποιότητα της. Η ποιότητα των Μάλμε, Μπόντο και Σέριφ ήταν πολύ μεγαλύτερη από των αντιπάλων της, αλλά χρειάστηκε να «ματώσουν» για να τις αποκλείσουν, προφανέστατα γιατί για διάφορους λόγους η ετοιμότητα τους δεν ήταν αυτή που έπρεπε.

Ενδεχομένως και η νοοτροπία τους να μην ήταν αυτή που έπρεπε και να πίστευαν ότι θα έκαναν υγιεινό περίπατο κι απλά για ένα γκολ δεν την πάτησαν όπως οι πρωταθλήτριες ομάδες της Ρουμανίας και της Πολωνίας-φαντάζομαι ότι εδώ δεν θα υπάρχει παρόμοιο θέμα από πλευράς Ολυμπιακού, υπό την έννοια ότι έχει μόνο αποκλεισμούς από ομάδες του Ισραήλ την προηγούμενη 20ετία…

Ο τομέας ετοιμότητας; Ο Πέδρο Μαρτίνς δεσμεύθηκε με δηλώσεις του ότι η ομάδα θα είναι καλά. Ας τον πιστέψουμε-το έχει κερδίσει με τόσες και τόσες προκρίσεις στα τέσσερα προηγούμενα καλοκαίρια. Ένα αποκλεισμό είχε κι αυτόν στα πέναλτι, παίζοντας όλη την παράταση με παίκτη λιγότερο…

Από εκεί και πέρα, η αλήθεια είναι ότι ο Ολυμπιακός στην προετοιμασία μόνο φρεσκάδα δεν έβγαλε. Το αντίθετο. Αυτό που προκύπτει από το ρεπορτάζ είναι ότι αυτό το καλοκαίρι οι «ερυθρόλευκοι» έτρεξαν περισσότερο από κάθε άλλο ίσως επί Μαρτίνς. Ας θεωρήσουμε ότι γι΄ αυτό τα πόδια ήταν σφιχτά στα φιλικά. Κι ότι τώρα που ο προπονητής λογικά θα φρεσκάρει την ομάδα, ο Ολυμπιακός θα εμφανιστεί στα δύο παιχνίδια κόντρα στην πρωταθλήτρια Ισραήλ Μακάμπι Χάιφα έτσι όπως πρέπει να είναι: δυνατός, με αντοχές και τρεξίματα.

Άσχετο: Δεν είμαι καθόλου βέβαιος ότι ο μάνατζερ του Κούντε ήρθε για να φέρει πρόταση για τον Καμερουνέζο…

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.