Champions League: Οι μεταγραφές που αλλάζουν τις ισορροπίες!

Νίκος Κικίδης
Champions League: Οι μεταγραφές που αλλάζουν τις ισορροπίες!

bet365

Από τον Βλάχοβιτς στον Λουίς Ντίας! Το Champions League επιστρέφει και το Gazzetta παρουσιάζει τις κορυφαίες μεταγραφές και τους «μονομάχους» που ενισχύθηκαν καλύτερα το χειμώνα ενόψει της τελικής ευθείας.

Ο χρόνος κυλά αντίστροφα, η μελωδία του Χάντελ ετοιμάζεται να μαγέψει εκ νέου να κατάμεστα γήπεδα και οι πρωταγωνιστές ακονίζουν τις λεπίδες τους, αναμένοντας το σάλπισμα της επιστροφής. Το διάλειμμα... τέλειωσε και το Champions League επανέρχεται με κορυφαίες μάχες, με την τελική ευθεία που θα καθορίσει τον απόλυτο νικητή, εκείνον που θα ανακηρυχθεί «βασιλιάς» της Ευρώπης στο τέλος της φετινής σεζόν.

Μέσα σε αυτό το δίμηνο απουσίας ωστόσο υπήρξαν και κάποιες αλλαγές. Κάποιες βελτιωτικές κινήσεις, ορισμένες τροποποιήσεις στον κινητήρα από «μονομάχους» που εκμεταλλεύτηκαν το χειμερινό «παράθυρο» προκειμένου να ενισχυθούν πριν από την επιστροφή της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης. Και τρεις εξ αυτών κατάφεραν να κλέψουν τις εντυπώσεις!

Από τον Ντούσαν Βλάχοβιτς που υπόσχεται να... αναταράξει τις ισορροπίες στη Γιουβέντους, μέχρι τον Ρόμπιν Γκόσενς που δίνει νέα πνοή στην αριστερή πτέρυγα της Ίντερ, το Gazzetta ρίχνει μια ματιά στη μεταγραφική δραστηριότητα των 16 «μονομάχων» μέσα στον Γενάρη και παρουσιάζει τις... Champions προσθήκες που αναμένεται να κάνουν τη διαφορά!

Ντούσαν Βλάχοβιτς (Γιουβέντους)

Ντούσαν Βλάχοβιτς (Γιουβέντους)

Λουίς Ντίας (Λίβερπουλ)

Λουίς Ντίας (Λίβερπουλ)

Ντένις Ζακάρια (Γιουβέντους)

Ντένις Ζακάρια (Γιουβέντους)

Ρόμπιν Γκόσενς (Ίντερ)

Ρόμπιν Γκόσενς (Ίντερ)

Η κατρακύλα στη Serie A είχε σημάνει κόκκινο συναγερμό στις τάξεις της Γιουβέντους, με τους Μπιανκονέρι να παίρνουν τη γενναία απόφαση να βγουν στη μεταγραφική αγορά του Ιανουαρίου για... μεγάλα ψάρια. Και μεγαλύτερο από το όνομα του Ντούσαν Βλάχοβιτς, δύσκολα θα μπορούσαν να βρουν. Ανήμερα των γενεθλίων του (28/1), ο σύλλογος του Τορίνο ανακοίνωσε με κάθε επισημότητα την απόκτηση του Σέρβου από τη Φιορεντίνα έναντι 70 +11 εκατομμυρίων ευρώ και η δυναμική της στη γραμμή κρούσης μεταβλήθηκε εν ριπή οφθαλμού. Ήδη μάλιστα ο 22χρονος έχει ξεκινήσει με... φόρα με τη φανέλα της Γιουβέντους, η οποία ελπίζει πως χάρη στη νέα της μεταγραφή θα αλλάξει τις ισορροπίες σχετικά με την πορεία της στο φετινό Champions League.

Οι εμφανίσεις του με την Πόρτο στο πρώτο μισό της φετινής αγωνιστικής περιόδου δεν άφησαν περιθώριο για αμφιβολία. Ο Λούις Ντίας διέθετε όλο το πακέτο για να ενισχύσει ένα από τα κλαμπ της ελίτ ενόψει της έναρξης των νοκ-άουτ του Champions League και τελικά εκείνη που ολολκλήρωσε τη μεταγραφή ήταν η Λίβερπουλ. Καταβάλλοντας ένα ποσό κοντά στα 40 εκατομμύρια, οι Reds κατάφεραν να αποσπάσουν την έγκριση των Δράκων και να ντύσουν στα Κόκκινα τον Κολομβιανό άσο, ο οποίος έχει προλάβει να σημειώσει ήδη δυο γκολ στη φάση των ομίλων με τη φανέλα των Πορτογάλων. Από εδώ και στο εξής ωστόσο ετοιμάζει τα... όπλα του για χάρη της Λίβερπουλ, η οποία έκανε τη διαφορά τον Ιανουάριο και ποντάρει πάνω στη νέα της προσθήκη για μια πορεία προς την κατάκτηση της φετινής διοργάνωσης.

Οι περισσότεροι ενδιαφερόμενοι περίμεναν μέχρι το καλοκαίρι προκειμένου να τον αποκτήσουν ως ελεύθερο. Η Γιουβέντους ωστόσο αποφάσισε να κάνει πρώτη το βήμα και έπιασε προ εκπλήξεως τον ανταγωνισμό, καταθέτοντας πέντε εκατομμύρια (συν τρία σε μπόνους) στη Γκλάντμπαχ για να τον εντάξει στο δυναμικό της το συντομότερο δυνατό! Πρόταση που τελικά έγινα αποδεκτή από τα Πουλάρια, με τη Γιουβέντους να πυροδοτεί δεύτερο... «μπαμ» στο χειμερινό μεταγραφικό παζάρι, ολοκληρώνοντας τη μεταγραφή του Ντένις Ζακάρια. Και η απόσβεση μάλιστα ξεκίνησε με το καλημέρα, μιας και ο διεθνής Ελβετός μέσος σκόραρε στο ντεμπούτο του απέναντι στη Βερόνα και άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις ενόψει της πρώτης αναμέτρησης των Μπιανκονέρι με τη Βιγιαρεάλ για τους «16» του Champions League.

Η επιστροφή της στα νοκ-άουτ του Champions league έπειτα από μια δεκαετία συνδυάστηκε και με χειμερινές ενισχύσεις. Από τη μια ο Φελίπε Καϊσέδο άφησε (προσωρινά) τη Τζένοα για να συναντήσει και πάλι τον Σιμόνε Ιντζάκι μετά την κοινή τους θητεία τη Λάτσιο, όμως η μεταγραφή που αναμένεται να κάνει τη διαφορά στην Ίντερ είναι εκείνη του Ρόμπιν Γκόσενς. Έπειτα από σκληρές διαπραγματεύσεις με την Αταλάντα, οι Νερατζούρι έδωσαν τα χέρια για εξάμηνη μετακόμιση του Γερμανού στο Μιλάνο που θα μονιμοποιηθεί (υποχρεωτικά) το καλοκαίρι με αντάλλαγμα το ποσό των 25 εκατομμυρίων ευρώ. Μια μεταγραφή που δίνει νέα πνοή στην αριστερά πτέρυγα των Ιταλών ενόψει των κρίσιμων διπλών αγώνων με τη Λίβερπουλ για τους «16» του θεσμού!