Αλέ: Ξεχνώντας αποτυχίες και γκάφες, απολαμβάνει τ' αστέρια (vids)

Αλέ: Ξεχνώντας αποτυχίες και γκάφες, απολαμβάνει τ' αστέρια (vids)

Κώστας Ζάλιαρης
Αλέ: Ξεχνώντας αποτυχίες και γκάφες, απολαμβάνει τ' αστέρια (vids)

bet365

Στη μεγάλη πρόκληση της Premier δεν «έπιασε». Και θα μπορούσε μετά από αυτό να έχει «χαθεί». Έπειτα ήρθε η ιστορία με τον Άγιαξ που τον ξέχασε. Κανονικά. Και τελικά το είχε η μοίρα του ώστε να λάμψει φέτος ο Σεμπάστιαν Αλέ.

Ξεκίνησε με καρέ απέναντι στην Σπόρτινγκ Λισαβόνας. Πέτυχε γκολ και απέναντι στη Μπεσίκτας. Και δυο φορές, στα δύο παιχνίδια με την Ντόρτμουντ, ήταν εκεί για να ξαναστείλει τη μπάλα στα δίχτυα.

Στο ενδιάμεσο έχει σκοράρει ήδη 7 φορές στο πρωτάθλημα της Ολλανδίας (με 11 γκολ την περασμένη σεζόν στην Eredivisie).

Ο Σεμπάστιαν Αλέ μπορεί να μείνει αθόρυβος, όμως μπορεί να το κάνει με μεγάλη επιτυχία και να προκαλέσει μεγάλη ζημιά στους αντιπάλους του Άγιαξ. Και τελικά αρχίζει ν' αντιλαμβάνεται πως ίσως οι αναποδιές που του συνέβησαν, να ήταν για καλό...

  • Ισοφάρισε και «σβήνει» τον Ετό

Ο Σαμουέλ Ετό με τη φανέλα της Ίντερ πίσω στη σεζόν 2010-2011 ήταν εκείνος που ως Αφρικανός είχε πετύχει τα περισσότερα τέρματα στους ομίλους του Champions League, σκοράροντας 7 φορές και όντας τότε κάτοχος του τρεμπλ με τους εκπληκτικούς «νερατζούρι» του Ζοσέ Μουρίνιο.

Ο άλλοτε επιθετικός της Μπαρτσελόνα βλέπει πλέον τον Σεμπαστιάν Αλέ ν' απειλεί να «σβήσει» τη δική του επίδοση, με τον νυν στράικερ του Άγιαξ να έχει στείλει τη μπάλα στα δίχτυα ήδη 7 φορές σε 4 ματς που έχει αγωνιστεί στην φετινή αγωνιστική περίοδο.

Φυσικά, έχει ακόμα δυο παιχνίδια για να πετύχει κι άλλα γκολ και να βελτιώσει αυτό το ιστορικό στατιστικό στοιχείο για τους Αφρικανούς ποδοσφαιριστές στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση. Και ο Αλέ το καταφέρνει πραγματικά από το πουθενά, δίχως να το περιμένει κανείς, δίχως να έχει καμία άλλη εμπειρία από αυτό το επίπεδο!

  • Ποτέ ξανά στο Champions League!

Στα 27 του αγωνίζεται πρώτη φορά στον πιο λαμπερό διασυλλογικό θεσμό της Ευρώπης! Δεν είχε τύχει με κάποια άλλη ομάδα να έχει συμμετοχή στο Champions League. Η μακρά θητεία του στο γαλλικό ποδόσφαιρο δεν τον ευνόησε ώστε να φτάσει μέχρι και αυτό το επίπεδο. Ούτε η Οσέρ από την οποία κατάφερε να κάνει το βήμα από τα μικρά κλιμάκια στην ανδρική ομάδα το 2012, ούτε αργότερα η Ουτρέχτη.

Ούτε καν η ομάδα που θα φάνταζε πιο πιθανή για να πετύχει κάτι μαζί της και να κουνήσει σεντόνι, η Άιντραχτ Φρανκφούρτης. Και σίγουρα η απώλειά του «πόνεσε» τους «αετούς» όταν έχασαν τον υψηλόσωμο επιθετικό, ωστόσο, εκείνος έδειξε πως όσο καλή πρόθεση κι αν έχει κάποιος για να πετύχει σε όλους τους τομείς, κάποιες επιλογές δεν είναι γραφτό να βγουν...

  • Στη Γουέστ Χαμ... στο πουθενά

Απόλυτη απογοήτευση. Ο Σεμπαστιάν Αλέ το καλοκαίρι του 2019 έγινε το κορυφαίο μεταγραφικό απόκτημα της Γουέστ Χαμ, η οποία επένδυσε σ' εκείνον και διέθεσε περισσότερα από 50 εκατομμύρια για να τον κάνει δικό της! Ποτέ άλλοτε τα «σφυριά» δεν είχαν διαθέσει ένα τέτοιο ποσό για ποδοσφαιριστή και αυτό αποδείκνυε πόσο πολύ τον πίστεψαν και πόσο ήλπιζαν να μεταφέρει τις καλές του επιδόσεις από την Άιντραχτ στο Λονδίνο. Μάταια...

Ο Αλέ στο κλαμπ της αγγλικής πρωτεύουσας έκανε μια μεγάλη τρύπα στο νερό. Δεν πρόσφερε. Δεν μπόρεσε. Δεν «κούμπωσε». Δεν του βγήκε. Δεν ταίριαζε με όσα ήθελε να επιβάλει στην ομάδα ο Ντέιβιντ Μόγιες κι έτσι αποφασίστηκε η πώλησή του. Ο Άγιαξ τον απέκτησε τον φετινό Ιανουάριπ έναντι 22,5 εκατ.ευρώ. Με μόλις 14 τέρματα σε 54 ματς, ο Σεμπαστιάν Αλέ ξεχάστηκε γρήγορα από την Γουέστ Χαμ...

  • Μετά το κάζο, η απόλυτη λάμψη

Κι όμως, ο Άγιαξ απολαμβάνει τις πολύτιμες υπηρεσίες του στο Champions League, έχοντας μείνει ν' αναρωτιέται τι θα μπορούσε να έχει συμβεί στο δεύτερο μισό της περασμένης σεζόν αν τον είχε διαθέσιμο για το Europa League. Γιατί το μεταγραφικό απόκτημα των 22,5 εκατ.ευρώ... ξεχάστηκε από τον υπεύθυνο για τις δηλώσεις των παικτών στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις και κάπως έτσι ο Ιβοριανός δεν είχε δικαίωμα συμμετοχής!

Φέτος, σε 4 ματς έχει ήδη πετύχει 7 γκολ και προφανώς θέλει κι άλλα. Θέλει να το χαρεί πρώτα για τον εαυτό του κι έπειτα να βοηθήσει και τον φετινό... υπερηχητικό Άγιαξ που κάνει απίστευτα πράγματα και στις υποχρεώσεις του επί ολλανδικού εδάφους, αλλά και στο Champions League.

Ο Αλέ στο 83ο λεπτό της αναμέτρησης της Τετάρτης με την Ντόρτμουντ με κεφαλιά – προφανώς – έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα στο επιβλητικό πέρασμα του «Αίαντα» από τη Βεστφαλία και απλά συνέχισε... τον χαβά του. Αυτόν που θέλει να βλέπει και ο Τεν Χαγκ εκμεταλλευόμενος στο έπακρο το πικ της καριέρας του Ιβοριανού αυτή τη στιγμή.

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image
 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα