Ντιναμό Κιέβου - Μπαρτσελόνα 0-1: «Χρυσός» Φατί και διπλό για πρόκριση (vid)

Ντιναμό Κιέβου - Μπαρτσελόνα 0-1: «Χρυσός» Φατί και διπλό για πρόκριση (vid)

bet365

Ο Ανσού Φατί επέστρεψε στα γκολ στο Champions League και η Μπαρτσελόνα νίκησε εκτός έδρας για πρώτη φορά από τον περασμένο Μάιο (1-0 τη Ντιναμό Κιέβου), κάνοντας αποφασιστικό βήμα πρόκρισης στους «16».

Μετά τον Μέσι, η πορεία της Μπαρτσελόνα στα «αστέρια» είχε τελματώσει. Οι νίκες μακριά από το «Καμπ Νόου» επίσης και κάποιος έπρεπε να μπει για λίγο μόνο στα παπούτσια του Αργεντινού μάγου, για να ξαναβάλει το τρένο των Μπλαουγκράνα στις ράγες της πρόκρισης. Κι αυτός αποδείχθηκε ο καταλληλότερος «διάδοχός» του, ο Ανσού Φατί. Με γκολ του 19χρονου, πρώτο από επιθετικό της Μπάρτσα στο Champions League μετά τον Λέο, οι Καταλανοί του Σέρτζι Μπαρτζουάν πανηγύρισαν το πρώτο διπλό μετά τον περασμένο Μάιο στην έδρα της Ντιναμό Κιέβου (0-1), πέρασαν 2οι στον όμιλο και κρατούν τις τύχες στα χέρια τους στον «τελικό» κόντρα στη Μπενφίκα.

Στο πρώτο ευρωπαϊκό παιχνίδι μετά την απόλυση του Ρόναλντ Κούμαν, οι Μπλαουγκράνα παρατάχθηκαν με υπέρ-νεανική 11άδα (24 ετών και 311 ημερών μ.ο.) και τις επιστροφές των Ντε Γιονγκ, Φατί. Ο Λενγκλέ ήταν αυτός που είχε τη μεγαλύτερη στιγμή στο πρώτο μέρος, στέλνοντας τη μπάλα στο δοκάρι στο 32'.

Οι Ουκρανοί είχαν τις στιγμές τους απέναντι στην πάντοτε ευάλωτη άμυνα της Μπάρτσα, με τον Καραβάεβ να απειλεί σε δεύτερο χρόνο με ωραίο φαλτσαριστό σουτ στο 57'. Από εκεί και πέρα, ο MVP Ανσού Φατί ήταν το επίκεντρο. Στο 65' κέρδισε πέναλτι το οποίο ακυρώθηκε καθ' υπόδειξη του VAR, αλλά στο 70' όλα ήταν ευνοϊκά για να βρει το γκολ. Από την αδράνεια στην άμυνα της Ντιναμό, η μπάλα του στρώθηκε και ο Ισπανός την «κάρφωσε» στον ουρανό των διχτύων, σπεύδοντας να πανηγυρίσει όπως ο Κουν Αγουέρο, σε δείγμα στήριξης προς τον Αργεντινό φορ που τέθηκε νοκ-άουτ λόγω της καρδιακής αρρυθμίας.

Ντιναμό Κιέβου (Μιρτσέα Λουτσέσκου): Μπούστσαν, Κετζιόρα (77' Τίμτσικ), Ζαμπάρνι, Σίροτα, Καραβάεβ, Σιντόρτσουκ, Σαπαρένκο (81' Σεπέλεβ), Γκάρμας (71' Βιτίνιο), Μπουγιάλσκι (81' Λεντνέβ), Ντε Πένα (77' Βέρμπιτς), Τσιγκάνκοφ

Μπαρτσελόνα (Σέρτζι Μπαρτζουάν): Τερ Στέγκεν, Μινγκέθα, Λενγκλέ (79' Αραούχο), Έρικ Γκαρθία, Άλμπα, Νίκο, Μπουσκέτς, Ντε Γιονγκ, Γκάβι (66΄Ντεμπελέ), Ντεπάι, Φάτι

Βαθμολογία

1. Μπάγερν 12 (17-2)
2. Μπαρτσελόνα 6 (2-6)
3. Μπενφίκα 4 (5-9)
4. Ντιναμό Κιέβου 1 (0-7)

Επόμενη αγωνιστική (23/11):

Ντιναμό Κιέβου - Μπάγερν
Μπαρτσελόνα - Μπενφίκα

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα