Ζενίτ - Γιουβέντους 0-1: Απόλυτη Κυρία με Κουλουσέφσκι στο φινάλε (vid)

Κωνσταντίνος Κωλαΐτης
Με γκολ του Ντέγιαν Κουλουσέφσκι στο 86ο λεπτό, η Γιουβέντους απέδρασε από την Αγία Πετρούπολη επί της Ζενίτ (0-1) και διεύρυνε το απόλυτο, πάντα στην κορυφή του 8ου ομίλου.

Αυτό που έψαχνε μετά την κάκιστη εκκίνηση στη σεζόν, ήταν η χαμένη ισορροπία. Και δείχνει πως τη βρίσκει η Γιουβέντους του Μαξ Αλέγκρι, χτίζοντας ένα άξιο νικηφόρο σερί σε Ιταλία κι Ευρώπη έστω και με σημαία το 1-0, το οποίο συνέχισε κόντρα στη Ζενίτ χάρη στον Ντέγιαν Κουλουσέφσκι και το γκολ του στο 68ο λεπτό. Τέταρτη διαδοχική νίκη, λοιπόν, για τους Μπιανκονέρι με το ίδιο σκορ, έκτη συνολικά και όγδοο ματς στη σειρά χωρίς ήττα, δείγμα της σταδιακής επαναφοράς της Κυρίας στα στάνταρ της, μα και της σταθερής παραμονής της στην κορυφή του ομίλου με 3Χ3 και μηδενικό παθητικό.

Για να το πετύχει αυτό, χρειάστηκε να μπει στο ματς ο νεαρός Σουηδός. Μέχρι το ημίχρονο οι Μπιανκονέρι δεν είχαν καταφέρει να βρουν στόχο στις λίγες απειλές τους, καταφέρνοντας και ο Γουέστον ΜακΚένι ήταν ο μόνος που τέσταρε την ετοιμότητα του Κριτσιούκ, με ωραίο σουτ στο 51'. Η ώρα του Κουλουσέφσκι ήρθε στο 58' αντί του Μπερναρντέσκι και ο Αλέγκρι δικαιώθηκε τελικά για την επιλογή του στο 86ο λεπτό, με τον Σουηδό να ευστοχεί με υπέροχη κεφαλιά στη σέντρα-ασίστ του Ντε Σίλιο, υπογράφοντας το διπλό, που στέλνει τη Γιούβε στους εννέα βαθμούς και με την ευκαιρία να σφραγίσει πρόκριση αν ζευγαρώσει τις νίκες της κόντρα στη Ζενίτ στο Τορίνο.

Ζενίτ (Σεργκέι Σέμακ): Κρίτσιουκ, Καραβάεβ (61' Σουτόρμιν), Κριστιακόβ, Λόβρεν, Ρακίτσκι, Γουεντέλ, Μπάριος, Σάντος, Μάλκομ (69' Κουζιάεβ), Τζιούμπα (61' Αζμούν), Κλαουντίνιο

Γιουβέντους (Μασιμιλιάνο Αλέγκρι): Σέζνι, Ντε Σίλιο, Μπονούτσι, Ντε Λιχτ, Σάντρο (58' Κουαδράδο), Λοκατέλι (58' Αρτούρ), Μπεντανκούρ (84' Ράμσεϊ), ΜακΚένι, Κιέζα, Μπερναρντέσκι (58' Κουλουσέφσκι), Μοράτα (76' Κεν)

Βαθμολογία

1. Γιουβέντους 9 (5-0)
2. Τσέλσι 6 (5-1)
3. Ζενίτ 3 (4-2)
4. Μάλμε 0 (0-11)

Επόμενη αγωνιστική (2/11):

Μάλμε - Τσέλσι
Γιουβέντους - Ζενίτ

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image