Champions League: Ψήφισε τις ομάδες που θα περάσουν από τους ομίλους

Το παζλ των ομίλων συμπληρώθηκε, η κλήρωση χάρισε σούπερ συναντήσεις και γκρουπ «φωτιά» και η αντίστροφη μέτρηση για το νέο Champions League άρχισε κι επίσημα. Ψήφισε τις δύο ομάδες που θα περάσουν από κάθε όμιλο.

Αυτή η κλήρωση έφερε ματσάρες και τ' αστέρια είναι έτοιμα να λάμψουν και να μας μαγνητίσουν! Το Champions League αρχίζει με έναν όμιλο... θανάτου (Ατλέτικο, Λίβερπουλ, Πόρτο, Μίλαν), αλλά και την Παρί του Μέσι κόντρα στηγ Σίτι του Γκουαρδιόλα. Εφιαλτικές μνήμες για τη Μπάρτσα, μιας και θα βρεθεί στον 5ο όμιλο με τη Μπάγερν. Η Γιουνάιτεντ έχει μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για... εκδίκηση, θα βρει απέναντί της τη Βιγιαρεάλ, την ομάδα που της στέρησε πέρσι το ευρωπαϊκό τρόπαιο του Εuropa League. Mια από τα... ίδια για τον 4ο όμιλο, αφού τα λένε ξανά Ρεάλ Μαδρίτης, Ίντερ και Σαχτάρ.

Τι λένε όμως οι αριθμοί;

  • Η Λίβερπουλ κέρδισε μόνο μια από τις έξι αναμετρήσεις με την Ατλέτικο Μαδρίτης, μετρώντας δυο ισοπαλίες και τρεις ήττες. Αλλωστε, οι Ροχιμπλάνκος την απέκλεισαν από τη συνέχεια του τουρνουά τη σεζόν 2019-20.
  • Η Γιουβέντους που συμμετέχει στον 8ο όμιλο με Τσέλσι, Ζενίτ και Μάλμε έχασε μόλις έναν από τους δέκα τελευταίους αγώνες με αγγλικές ομάδες σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις, έχοντας 5 νίκες και 4 ισοπαλίες ισοπαλίες. Βέβαια, στο τελευταίο ραντεβού με Βρετανούς ηττήθηκε (από τη Γιουνάιτεντ τον Νοέμβριο του 2018).
  • Ο Λιονέλ Μέσι έχει πετύχει έξι γκολ απέναντι στη Μάντσεστερ Σίτι σε ισάριθμες αναμετρήσεις, τα περισσίτερα από οποιονδήποτε άλλο παίκτη στο Champions League
  • Οι τέσσερις τελευταίες αναμετρήσεις για το Champions League ανάμεσα σε Γιουνάιτεντ και Βιγιαρεάλ δεν είχαν κανένα γκολ. Είναι το μοναδικό ραντεβού της διοργάνωσης με τόσα ματς χωρίς τέρμα.
  • H Λίβερπουλ και η Μίλαν έχουν συναντηθεί μόνο δυο φορές στην Ευρώπη κι αυτές σε τελικό Champions League (2005 και 2007 από έναν τίτλο)
  • Κακός δαίμονας... Η Παρί δεν έχει κερδίσει ποτέ τη Μάντσεστερ Σίτι στο Champions League (μια ισοπαλία, 3 ήττες).
  • Η Μάντσεστερ Σίτι είναι αήττητη στα 13 τελευταία παιχνίδια της με γερμανικές ομάδες στο Champions League (12 νίκες), κερδίζοντας τα οκτώ τελευταία.
  • Φαβορί για πρωτιά; Πάρτε θέση και ψηφίστε!

Loading...