Η μεταγραφή των…120 χιλ. Ευρώ, που κράτησε ζωντανό τον Ολυμπιακό στην Ευρώπη

Η μεταγραφή των…120 χιλ. Ευρώ, που κράτησε ζωντανό τον Ολυμπιακό στην Ευρώπη

Η μεταγραφή των…120 χιλ. Ευρώ, που κράτησε ζωντανό τον Ολυμπιακό στην Ευρώπη

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος γράφει στο blog του στο Gazzetta πέντε πράγματα για την πιο…αθόρυβη μεταγραφή του Ολυμπιακού.

Καμιά φορά το ποδόσφαιρο γράφει τις δικές του ωραίες, αναπάντεχες ιστορίες…

Ο Ολυμπιακός στη μεταγραφική περίοδο του καλοκαιριού μέχρι στιγμής έχει αγοράσει τον Ονιεκούρου με σχεδόν 5 εκ. Ευρώ, τον Κουντέ με σχεδόν 2 εκ. Ευρώ και έχει υπογράψει ως ελεύθερους τους Τικίνιο Σοάρες και Βάτσλικ με πλουσιοπάροχα συμβόλαια, όπως βεβαίως πολύ υψηλά συμβόλαια έχουν κι οι δύο πρώτοι. Α, κι έχει πάρει και τον Αγκιμπού Καμαρά, πληρώνοντας στη Λιλ τροφεία 120 χιλ. Ευρώ…

Κι απ΄ όλες αυτές τις μεταγραφές, τα περισσότερα στα τρία πρώτα προκριματικά παιχνίδια του Τσάμπιονς Λιγκ, τα έχει πάρει από τον πιο μικρό σε ηλικία, από αυτόν που έδωσε στην κυριολεξία ψίχουλα για να τον αποκτήσει, τον 20χρονο Αγκιμπού, χάρη στο γκολ του οποίου στα τελευταία λεπτά του πρώτου αγώνα με τη Λούντογκορετς, ο Ολυμπιακός ισοφάρισε σε 1-1 και έμεινε ζωντανός στη μάχη για τα πλέι οφς, αφού τώρα θέλει μία νίκη με οποιοδήποτε σκορ για πρόκριση, ειδάλλως θα έπρεπε να πάει στη Βουλγαρία για νίκη με μίνιμουμ σκορ 2-0 η, 3-1…

Άλλωστε, για διάφορους λόγους, οι Βατσλίκ, Τικίνιο, Ονιεκούρου ακόμη δεν έχουν παίξει λεπτό με τα «ερυθρόλευκα», ενώ ο Κουντέ έχει παίξει και στα τρία παιχνίδια, όμως μοιάζει ακόμη να μην έχει βρει τη χημεία του με τους νέους συμπαίκτες του και να μην είναι κι 100% έτοιμος από δυνάμεις κι αντοχές, κάτι που συνολικά αναδεικνύεται κι από το ότι στα δύο από τα τρία παιχνίδια έχει γίνει αλλαγή, στο 68’ με τη Νέφτσι και στο ημίχρονο με τη Λούντογκορετς.

Υπό αυτή την έννοια, ο κοντούλης Αγκιμπού των 120 χιλ. Ευρώ, με τις δύο συμμετοχές του ως αλλαγή στα τελευταία λεπτά των δύο εντός έδρας αγώνων (στο Αζερμπαϊτζάν δεν είχε πάει, λόγω ασθένειας, κι αυτός!), έχει πραγματικά την πιο κομβική παρουσία έως τώρα από τις μεταγραφές του καλοκαιριού, με αυτό το γκολ στο 87ο λεπτό, σε μία κίνηση του-καλό κοντρόλ και ζυγισμένο σουτ-μέσα από την οποία απέδειξε ότι προφανώς και δεν ήταν τυχαία ότι πρώτον με τη Λιλ είχε σκοράρει στη μόλις μία συμμετοχή του μαζί της σε επίσημο παιχνίδι (στο 1-0 επί της Ντιζόν για το Κύπελλο τον περασμένο Φλεβάρη) και με την Εθνική Γουϊνέας σκόραρε τον Ιούνιο στην μόλις 3η συμμετοχή του (στο φιλικό 2-1 με το Νίγηρα). Πλάκα πλάκα δηλαδή ο πιτσιρικάς μέσος από τη Γουϊνέα έχει στο ενεργητικό του τρία γκολ στα έξι παιχνίδια του μέσα στο 2021, εκ των οποίων στα τρία μπήκε αλλαγή μετά το 70ο λεπτό!

Αγκιμπού

Κοιτάξτε, το θέμα μου δεν είναι να…ηρωποιήσω το Αφρικανάκι. Άλλωστε, αν θέλουμε να είμαστε ρεαλιστές, πρέπει να ξεκαθαρίσουμε ευθέως και αμέσως ότι το παιδί μόνο έτοιμο δεν είναι για την ενδεκάδα του Ολυμπιακού, όπως το κατανοούμε π.χ. βλέποντας τον να την πατάει εύκολα σε κοντρόλ και να χάνεται έτσι η μπάλα για την ομάδα και να δίνεται στην αντίπαλη. Κυρίως δε να δείχνει μία αδυναμία η, επιπολαιότητα (θα φανεί αυτό, αν είναι απροσεξία η, μειονέκτημα) στις πάσες, ακόμη και σε κοντινές και χωρίς πίεση-να σας θυμίσω ότι στο πρώτο ματς με τη Νέφτσι, στο 83ο λεπτό, ενώ είχε βγει πολύ όμορφα από αριστερά και είχε μόνο του, σε θέση γκολ, από δεξιά τον Βρουσάι, είχε κάνει τη χειρότερη δυνατή μπαλιά….

Από την άλλη, όμως, δεν μπορούμε παρά να χαρούμε που βλέπουμε ένα παίκτη με σχεδόν μηδενικές παραστάσεις στην καριέρα του να «στέκεται» στον Ολυμπιακό και δη σε παιχνίδια στα οποία καίει η μπάλα. Να είναι πολύ μαχητής, να κλέβει μπάλες, να παλεύει κάθε φάση, να σώζει με υπερπροσπάθειες δύσκολες πάσες, αλλά και να έχει εμπιστοσύνη να σεντράρει, να εκτελεί κόρνερ, να κερδίζει φάουλ και βεβαίως να πατάει περιοχή για να απειλήσει, όπως έγινε στη φάση του γκολ η, σε μία άλλη φάση που πήγε να ελιχθεί ανάμεσα σε τρεις Βούλγαρους, σε μία ενέργεια μάλλον καταδικασμένη εκ των προτέρων.

Αυτό που ειλικρινά θα ήθελα να ξέρω, είναι τι πραγματικά συνέβη σε δύο περιπτώσεις που ο Ελ Αραμπί ελίχθηκε ωραία από τον άξονα κι έψαξε να βρει τον Αγκιμπού, που έφευγε επικίνδυνα από θέση μέσα δεξιά. Και στις δύο περιπτώσεις οι πάσες φάνηκε να ήταν πολύ κακές. Κι αυτό που θα ήθελα να ξέρω, για να καταλάβω την ποδοσφαιρική αντίληψη του μικρού, είναι αν επρόκειτο για λανθασμένες επιλογές του Αραμπί η, για έλλειψη συνεννόησης με τον Αγκιμπού, επειδή ο τελευταίος δεν κατανόησε σωστά τι ήθελε να κάνει ο συμπαίκτης του. Το μόνο σίγουρο είναι ότι επρόκειτο για δύο επιθέσεις από τις οποίες εύκολα θα μπορούσε να προκύψει φάση, καθότι ο μικρός ήταν ουσιαστικά αμαρκάριστος, κάτι που παρεμπιπτόντως δείχνει την ικανότητα του σε αυτό το κομμάτι του παιχνιδιού.

Αγκιμπού

Βέβαια, για να είμαστε και ρεαλιστές, η καλή συμμετοχή του Αγκιμπού και στα δύο αυτά μικρά διαστήματα των αγώνων στα οποία πήρε μέρος, το 15λεπτο με τη Νέφτσι και το 25λεπτο με τη Λούντογκορετς, παράλληλα μας βάζει και σε ένα προβληματισμό για τον Ολυμπιακό, που βρίσκεται να περιμένει από ένα εντελώς άπειρο παίκτη πράγματα τα οποία έπρεπε να είχε πάρει και μάλιστα σε πολλαπλάσιο βαθμό από πολύ πιο έμπειρους συμπαίκτες του…

Ας κρατήσουμε, όμως, το θετικό κομμάτι: ότι κάθε ομάδα, κάθε προπονητής πρέπει να παίρνει από τον κάθε παίκτη, από το πιο μεγάλο όνομα έως τον πιο άσημο, ό,τι μπορεί, ειδικά σε περιστάσεις ανάγκης, όπως αυτές που βιώνει εδώ και κάμποσο διάστημα ο Ολυμπιακός.

Άσχετο: Διαβάζω ότι ο ΠΑΟΚ είναι κοντά στον Μπάμπα. Και θυμήθηκα τι έγραφα πριν ακριβώς μία εβδομάδα, 31 Ιουλίου, εδώ («Ο ΠΑΟΚ προσπαθεί να εκμεταλλευθεί την αντικειμενική αδυναμία (λόγω έλλειψης θέσης ξένων) του Ολυμπιακού να εμπλακεί στη μεταγραφή του Μπάμπα Ράχμαν από την Τσέλσι και να πάρει αυτός τον Γκανέζο αριστερό μπακ, τον οποίο είχε δανεικό στην περασμένη σεζόν. Με τις πληροφορίες μου από τη Θεσσαλονίκη να λένε ότι δίνει γη και ύδωρ…»).

Τέλος πάντων, στα δικά μας…

Σισέ

Υπάρχει σοβαρή διαπραγμάτευση του Ολυμπιακού και της Τρουά σε ποσά γύρω στα 8 με 10 εκ. Ευρώ για τον Σισέ, όμως μέχρι και τη ρεβάνς της Βουλγαρίας δεν πρόκειται να γίνει τίποτα.

Αντίθετα, δεν υπάρχει τίποτα από τη Γερμανία για τον Μαντί Καμαρά

Για τον Σολδάνο υφίσταται ένα ενδιαφέρον από την Ισπανία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, όμως χωρίς ακόμη συγκεκριμένη ικανοποιητική προσφορά.

Ο Πέπε επέστρεψε με νέο δανεισμό στη Φαμαλικάο, όπου ήταν δανεικός από τον περασμένο Γενάρη. Ο δε Φοντέ Καμαρά μιλάει για να σπάει το συμβόλαιο του.

Κατά τα άλλα, μην ασχολούμαστε με το ρεπορτάζ από την Πορτογαλία ότι ο Ολυμπιακός μιλάει με τον Γκιλιέρμε Ράμος ως βοηθό του Ιμπαγάσα για την ομάδα Β. Η θέση έχει κλείσει ήδη με τον Καβαλιέρη, βοηθό του Τάκη Λεμονή επί σειρά ετών.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.