Η Λούντογκορετς «μέσα» χάνει τις προκρίσεις, το θέμα είναι ο Ολυμπιακός

Η Λούντογκορετς «μέσα» χάνει τις προκρίσεις, το θέμα είναι ο Ολυμπιακός

Η Λούντογκορετς «μέσα» χάνει τις προκρίσεις, το θέμα είναι ο Ολυμπιακός

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος κάνει στο blog του στο Gazzetta μία πρώτη προσέγγιση της ρεβάνς του Ολυμπιακού στη Βουλγαρία.

Τι σημαίνει, πρακτικά, για τον Ολυμπιακό η κατάργηση του εκτός έδρας γκολ, σε σχέση με το εντός έδρας 1-1 με τη Λούντογκορετς στο πρώτο μεταξύ τους προκριματικό παιχνίδι;

Απλά ότι πλέον με 0-0 δεν μένει έξω ο Ολυμπιακός, αλλά πάει η ρεβάνς στην παράταση. Αλλά και ότι με 2-2 δεν μένει έξω η Λούντογκορετς και επίσης πάει η ρεβάνς στην παράταση. Όπως φυσικά κι αν λήξει 1-1. Άρα, ουσιαστικά δεν δίνει κάτι, ούτε στερεί κάτι ο νέος κανονισμός, σε τέτοιες περιπτώσεις ισοπαλιών, απλά κάτι κερδίζεις (με το 0-0) και κάτι χάνεις (με το 2-2).

Η ουσία για εμένα είναι μία: πώς θα εμφανιστεί ο Ολυμπιακός την προσεχή Τετάρτη στη Βουλγαρία. Η Λούντογκορετς είναι καλή ομάδα, όχι πολύ καλή, αλλά σίγουρα καλή ομάδα. Με μία διαχρονική αδυναμία που ο Ολυμπιακός πρέπει να την εκμεταλλευθεί, αν θέλει να παίξει στα πλέι οφς, κόντρα στη Ρέιντζερς η, την Μάλμε.

Ποια είναι αυτή η αδυναμία; Πολύ απλά η Λούντογκορετς μέσα στο σπίτι της είναι που χάνει τις προκρίσεις στην Ευρώπη! Χρόνια τώρα η ίδια ιστορία!

2020-21

Προκριματικά Τσάμπιονς Λιγκ, β’ γύρος, μονό ματς, Λούντογκορετς-Μίντιλαντ 0-1

2019-20

Προκριματικά Τσάμπιονς Λιγκ, α΄ γύρος, ρεβάνς Λούντογκορετς-Φέρεντσβαρος 2-3 (α΄ματς 2-1 υπέρ της Φέρεντσβαρος)

Πλέι οφς Γιουρόπα Λιγκ, α΄ ματς Λούντογκορετς-Μάριμπορ 0-0 (ρεβάνς 2-2 και πρόκριση της Λούντογκορετς)

Νοκ άουτ Γιουρόπα Λιγκ, φάση των 32, α΄ ματς Λούντογκορετς-Ίντερ 0-2 (ρεβάνς 2-1 υπέρ της Ίντερ).

2018-19

Προκριματικά Τσάμπιονς Λιγκ, β΄ γύρος, α΄ ματς Λούντογκορετς-Μολ Φέχερβαρ Ουγγαρίας 0-0 (ρεβάνς 1-0 υπέρ της Μολ)

2017-18

Νοκ άουτ γιουρόπα Λιγκ, φάση των 32, α΄ ματς Λούντογκορετς-Μίλαν 0-3 (ρεβάνς 1-0 υπέρ της Μίλαν)

2016-17

Προκριματικά Τσάμπιονς Λιγκ, γ΄ γύρος Λούντογκορετς-Ερυθρός Αστέρας 2-2 (ρεβάνς 4-2 στην παράταση υπέρ της Λούντογκορετς)

Νοκ άουτ Γιουρόπα Λιγκ, φάση των 32, α΄ ματς Λούντογκορετς-Κοπεγχάγη 1-2 (ρεβάνς 0-0)

2015-16

Προκριματικά Τσάμπιονς Λιγκ, α΄ γύρος α΄ ματς Λούντογκορετς-Μιλσάμι Μολδαβίας 0-1 (ρεβάνς 2-1 υπέρ της Μιλσάμι)

2014-15

Προκριματικά Τσάμπιονς Λιγκ, γ΄γύρος, α΄ ματς Λούντογκορετς-Παρτίζαν 0-0 (ρεβάνς 2-2 και πρόκριση της Λούντογκορετς)

2013-14

Πλει οφς Τσάμπιονς Λιγκ, α΄ ματς Λούντογκορετς-Βασιλεία 2-4 (ρεβάνς 2-0 υπέρ της Βασιλείας)

Νοκ άουτ Γιουρόπα Λιγκ, φάση των 16, α΄ ματς Λούντογκορετς-Βαλένθια 0-3 (ρεβάνς 1-0 υπέρ της Βαλένθια)

2012-13

Προκριματικά Τσάμπιονς Λιγκ, α΄ γύρος Λούντογκορετς-Ντινάμο Ζάγκρεμπ 1-1 (ρεβάνς 2-1 υπέρ της Ντινάμο)

Ολυμπιακός

Μιλάμε για 13 πολύ κρίσιμα ματς εντός έδρας σε νοκ άουτ παρτίδες της Λούντογκορετς, με οκτώ ήττες της και πέντε ισοπαλίες! Σε αυτές τις 13 παρτίδες προκρίθηκε στις τρεις, επειδή στις ρεβάνς έφερε δύο ισοπαλίες με γκολ (τότε που μετρούσε το εκτός έδρας γκολ) και μία νίκη. Μπορεί κάποιος να πει, σχεδόν μετά βεβαιότητας, ότι η μόνιμη πρωταθλήτρια Βουλγαρίας είναι καλύτερη εκτός, παρά εντός έδρας!

Οι προκρίσεις που έχει με νίκες εντός έδρας είναι πραγματικά λιγοστές, όταν αντιμετωπίζει ομάδες όχι δυνατές, αλλά έστω κάποιου μικρού επιπέδου κι όχι Δ΄ κατηγορίας στα Κύπελλα Ευρώπης. Ας βάλουμε και την φετινή, τις προάλλες, με το 3-1 επί της Μούρα Σλοβενίας (μετά το 0-0 στο α΄ ματς). Οι προηγούμενες προκρίσεις ήταν όλο και πιο πίσω…Το 2-0 επί της Βικτόρια Πλίζεν (0-0 το α΄ ματς στην Τσεχία) το καλοκαίρι του 2016…Η πρόκριση στα πέναλτι με το 1-0 επί της Στεάουα το καλοκαίρι του 2014 (0-1 το α΄ ματς στη Ρουμανία)….Και οι νίκες 3-0 επί της Σλόβαν Μπρατισλάβας (1-2 ήττα στο α΄ ματς στην Σλοβακία) και 2-1 επί της Παρτίζαν (νίκη της Λούντογκορετς 1-0 και στη ρεβάνς στη Σερβία). Το δε 2017 είχε κερδίσει 3-1 τη Χάποελ Μπερ Σέβα, αλλά είχε αποκλειστεί λόγω της ήττας της 0-2 στο α΄ ματς (με το εκτός έδρας γκολ).

Τα ίδια και χειρότερα και στις φάσεις των ομίλων, όπου επίσης οι νίκες της Λούντογκορετς είναι σπάνιες. Στα 11 τελευταία παιχνίδια της έχει μία νίκη, τέσσερις ισοπαλίες κι έξι ήττες…

Γι΄ αυτό εγώ επιμένω ότι το πρόβλημα μου είναι ο Ολυμπιακός, πώς αυτός θα εμφανιστεί στη Χούβεπχαρμα Αρένα, το σπίτι της Λούντογκορετς. Και η ανησυχία μου προέρχεται κυρίως από το ότι δεν ήταν καλός ο Ολυμπιακός όχι τώρα στα τρία επίσημα παιχνίδια του, όπου όντως είχε «χίλια δύο προβλήματα»-δεν ήταν καλός ούτε στα φιλικά, όταν δεν είχε προβλήματα.

Ακόμη θυμάμαι π.χ. ότι στην πρόβα τζενεράλε ο Άρης στην πρώτη μισή ώρα είχε χάσει τρία γκολ μέσα στο Καραϊσκάκη…

Ονιεκούρου

Άσχετο: ο Ονιεκούρου είχε το Νο 7 την τελευταία σεζόν και στη Γαλατασαράι και προφανώς το ζήτησε και τώρα στον Ολυμπιακό, που του το έδωσε, με τον κάτοχο του τα τελευταία χρόνια, τον Φορτούνη, να είναι εκτός μάχης μέχρι και τον επόμενο Γενάρη. Ο Νιγηριανός γενικά, σε όλη την καριέρα του, θέλει το 7 η, «κάτι» γύρω από το 7-π.χ. είχε φορέσει στο παρελθόν και το 70 και το 21 (3Χ7=21)! Πάντως, θα ήταν ωραίο να έπαιρνε το 10 ο Φόρτου!

Παρεμπιπτόντως, δεν ισχύει ότι ο Ολυμπιακός έδωσε ποσοστό μεταπώλησης στη Μονακό για τη μεταγραφή του Ονιεκούρου. Πλέον, το 100% των δικαιωμάτων του 24χρονου κυνηγού ανήκει στους «ερυθρόλευκους».

Και κάτι άλλο-διαβάζω ότι η ΑΕΚ πήρε τον βασικό δεξιό μπακ της Λανς. Εγώ τον Μισλέν δεν τον ξέρω, για να έχω άποψη. Όμως, βασικός δεξιός μπακ, με 13 συμμετοχές σε ένα σύνολο 38 αγωνιστικών (έξι ήταν τραυματίας και δύο τιμωρημένος), δεν υπάρχει…

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.