Η καλή, η κακή και η αδιάφορη κλήρωση για Ολυμπιακό, ΑΕΚ, Αρη

Η καλή, η κακή και η αδιάφορη κλήρωση για Ολυμπιακό, ΑΕΚ, Αρη

bet365

Λίγες ώρες πριν τις πρώτες κληρώσεις των ελληνικών ομάδων για τα προκριματικά του Champions League και του Conference League το Gazzetta αναλύει τις υποψήφιες αντιπάλους.

Ναι το ελληνικό ποδόσφαιρο τα... κατάφερε. Το ημερολόγιο να δείχνει 16 Ιουνίου και να περιμένουμε την κλήρωση των εκπροσώπων μας στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Οπως στρώσαμε θα κοιμηθούμε, οπότε πάμε να αναλύσουμε την κλήρωση του Ολυμπιακού στο Champions League και αυτή της ΑΕΚ και του Αρη στο Europa Conference League.

Η ανάλυση του Ολυμπιακού

Θυμίζουμε πως σήμερα στις 13:00, Τετάρτη 16 Ιουνίου στη Νιόν της Ελβετίας θα γίνει η κλήρωση για τον 2ο προκριματικό γύρο του Champions League στον οποίο συμμετέχει και ο Ολυμπιακός. Από χθες το βράδυ έγιναν γνωστά τα γκρουπ στα οποία χωρίστηκαν οι ομάδες οπότε πάμε να αναλύσουμε τα τρία ζευγάρια από τα οποία θα προέλθει ο αντίπαλος των «ερυθρόλευκων».

Ο Ολυμπιακός βρίσκεται στο 2ο γκρουπ και θ' αντιμετωπίσει μια νικήτρια από τα παρακάτω ζευγάρια

  • Κόναχ Κουέι Νόμαντς (Ουαλία) – Αλασκέρτ (Αρμενία)
  • Ντιναμό Τιφλίδας (Γεωργία) – Νέφτσι Μπακού (Αζερμπαϊτζάν)
  • Μακάμπι Χάιφα (Ισραήλ) – Καϊράτ Αλμάτι (Καζακστάν)

Η καλή κλήρωση για τον Ολυμπιακό

Πριν αναλύσουμε τους πιθανούς αντιπάλους του Ολυμπιακού να πούμε πως οι «ερυθρόλευκοι» είναι ξεκάθαρα το μεγάλο φαβορί για να προκριθεί στον 3ο προκριματικό γύρο. Για την ακρίβεια οτιδήποτε άλλο θα είναι αποτυχία.

Η καλή κλήρωση το μεσημέρι της Τετάρτης για τον Ολυμπιακό θα είναι το ζευγάρι Κόναχ Κουέι Νόματς-Αλασκέρτ. Η λογική λέει ότι η πρωταθλήτρια Αρμενίας, Αλασκέρτ θα προκριθεί. Είναι ένα μειονέκτημα το ταξίδι αλλά αυτό το ήξεραν όλοι από την στιγμή που οι ελληνικές ομάδες θα ξεκινάνε τόσο νωρίς στις ευρωπαϊκές διοργάνωσεις.

Η κακή κλήρωση για τον Ολυμπιακό

Ναι υπάρχει και ακούει στο όνομα Μακάμπι Χάιφα. Οχι γιατί πρόκειται για καμιά ιδιαίτερη ομάδα αλλά γιατί παραδοσιακά ο Ολυμπιακός δυσκολεύεται με τις ομάδες από το Ισραήλ. Οι δύο τελευταίοι αποκλεισμοί στα προκριματικά του καλοκαιριού από τους «ερυθρόλευκους» ήταν από ομάδες του Ισραήλ. Η Μακάμπι Τελ Αβίβ το καλοκαίρι του 2010 και η Χάποελ Μπερ Σεεβά το καλοκαίρι του 2016.

Εάν αποκλειστεί η Μακάμπι Χάιφα προφανώς η Αλμάτι θα είναι πιο βατός αντίπαλος αλλά καλό θα ήταν από τα τρία ζευγάρια να αποφύγει την συγκεκριμένη αντίπαλο ο Ολυμπιακός.

Η αδιάφορη κλήρωση για τον Ολυμπιακό

Και μένει το τρίτο ζευγάρι για να μπει στην συγκεκριμένη κατηγορία. Η Ντιναμό Τιφλίδας ή η Νέφτσι από το Αζερμπαϊτζάν. Οι πρωταθλήτριες από τις συγκεκριμένες χώρες δεν μπορούν να τρομάξουν τον Ολυμπιακό αλλά δεν είναι κι αυτές που ο Πέδρο Μαρτίνς θα πει «πάμε για δύο φιλικά προετοιμασίας».

Δύσκολα ταξίδια, ταλαιπωρία, αλλά μέχρι εκεί. Ο Ολυμπιακός εύκολα (το πιο πιθανό) ή δύσκολα θα περάσει με όποια και αν προκριθεί από τον 1ο προκριματικό γύρο.

Η ανάλυση της ΑΕΚ

Στις 14:30 της Τετάρτη 16 Ιουνίου, θα γίνει η κλήρωση για τον 2ο προκριματικό γύρο του Europa Conference League. Εκεί θα έχουμε δύο εκπροσώπους. Την ΑΕΚ στους ισχυρούς και τον Αρη (δυστυχώς) στους ανίσχυρους. Θυμίζουμε πως με τις καραμπόλες που έγιναν και το κενό που δημιουργήθηκε στο Conference, ο ΠΑΟΚ ως Κυπελλούχος Ελλάδος κέρδισε έναν προκριματικό γύρο και θ' αρχίσει τις υποχρεώσεις του από τον 3ο προκριματικό γύρο.

Η ΑΕΚ λοιπόν βρίσκεται στο 6ο γκρουπ και θα αντιμετωπίσει μία εκ των:

  • Βέλεζ (Βοσνία) – Κόλερεϊν (Β. Ιρλανδία)
  • Πάιντε (Εσθονία) – Σλασκ Βρότσλαβ (Πολωνία)
  • Λάτσι (Αλβανία) – Ποντγκόριτσα (Μαυροβούνιο)
  • Ασντόντ (Ισραήλ)
  • Λοκομοτίβ Πλόβντιβ (Βουλγαρία)

Η καλή κλήρωση για την ΑΕΚ

Σε αντίθεση με τον Ολυμπιακό που αν αποκλειστεί θα συνεχίσει στα προκριματικά του Europa League, εδώ η ΑΕΚ αν αποκλειστεί αποχαιρετά την Ευρώπη. Και με δεδομένο ότι θα είναι μέχρι τέλους ισχυρή στις κληρώσεις προφανώς θα μιλάμε για φιάσκο εάν συμβεί.

Η καλή κλήρωση για την ΑΕΚ είναι το Λάτσι-Ποντγκόριτσα. Οποια κι αν προκριθεί δεν μπορεί να την φοβίζει μία ομάδα από την Αλβανία ή το Μαυροβούνιο. Πιθανότατα θα έχει κι εύκολο έργο.

Στο ίδιο γκρουπ μπαίνει και το Βέλεζ-Κόλερεϊν. Η λογική λέει ότι η Βέλεζ θα προκριθεί αλλά και πάλι δεν μπορεί να φοβίζει την ΑΕΚ η συγκεκριμένη αντίπαλος.

Η κακή κλήρωση για την ΑΕΚ

Η Πλόβντιβ από την Βουλγαρία και η Σλασκ Βρότσλαβ από την Πολωνία. Οχι, ότι είναι ισχυρές ομάδες (η Σλασκ λογικά θα προκριθεί) αλλά έχουν ένα κάπως καλύτερο πρωτάθλημα από τις υπόλοιπες ομάδες με την Πλόβντιβ να έχει κι ευρωπαϊκές παραστάσεις.

Μέχρι εκεί όμως. Η ΑΕΚ θα παραμείνει το μεγάλο φαβορί αλλά καλό θα είναι να τις αποφύγει.

Η αδιάφορη κλήρωση για την ΑΕΚ

Θα μάθουμε και την Ασντόντ από το Ισραήλ. Ναι, να πας στο Ισραήλ στις 22 Ιουλίου με την υγρασία να μην βοηθάει στις ανάσες είναι ένα πρόβλημα. Αλλά δεν είναι και από τις ομάδες που γνωρίζουμε. Ουτε κάποια από τις Μακάμπι είναι, ούτε η Χάποελ Μπερ Σεεβα που είχε κάνει στο παρελθόν την ζημιά στον Ολυμπιακό.

Η ανάλυση του Αρη

Την ίδια ώρα με την ΑΕΚ θα μάθουμε και την αντίπαλο του Αρη. Ενας Αρης ο οποίος θα είναι στους ανίσχυρους και το γκρουπάκι στο οποίο έπεσε δεν ήταν και το καλύτερο. Και η αλήθεια είναι ότι υπήρχαν πολύ καλύτερα γκρουπ ισχυρών που ο Αρης όχι μόνο θα είχε περισσότερες πιθανότητες αλλά πιθανότατα θα ήταν και το φαβορί.

Ο Αρης λοιπόν βρίσκεται στο 6ο γκρουπ και θα αντιμετωπίσει μία εκ των:

  • ΑΕ Λεμεσού (Κύπρος)
  • Σίβασπορ (Τουρκία)
  • Σότσι (Ρωσία)
  • Αστάνα (Καζακστάν)
  • Μακάμπι Τελ Αβίβ (Ισραήλ)

H καλή κλήρωση για τον Αρη

Από τις πέντε ομάδες ο Αρης θα ψάξει το 20% για να κληρωθεί με την ΑΕ Λεμεσού. Είχε κληρωθεί ξανά και την είχε περάσει. Οχι εύκολα αλλά τουλάχιστον θα έχει ένα 50-50 για να συνεχίσει στον τρίτο προκριματικό του Europa Conference League.

Η κακή κλήρωση για τον Αρη

Σίβασπορ και Σότσι. Καλό θα ήταν ο Αρης το συγκεκριμένο 40% να το αποφύγει. Ομάδα από Ρωσία, ομάδα από Τουρκία που εξασφάλισαν την Ευρώπη από το πρωτάθλημά τους καλό θα ήταν να μην κληρωθεί. Δεδομένα θα μπει ως αουτσάιντερ θα έχει (κάποιες) πιθανότητες αλλά το έργο του θα ήταν δύσκολες.

Η αδιάφορη κλήρωση για τον Αρη

Αδιάφορη δεν μπορείς να την πεις. Οταν μιλάμε για την καλύτερη ομάδα του Καζακστάν τα τελευταία χρόνια, την Αστάνα και την Μακάμπι Τελ Αβίβ που έχει κάνει τις δικές τις «κηδείες». Απλά είναι οι δύο ομάδες που βρίσκονται ανάμεσα σε ΑΕ Λεμεσού και Σίβασπορ-Σότσι.

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα