Λυών – Λιλ 2-3: Απίθανη ανατροπή τίτλου στο 85’ με ήρωα Γιλμάζ! (vid)

Gazzetta team
Λυών – Λιλ 2-3: Απίθανη ανατροπή τίτλου στο 85’ με ήρωα Γιλμάζ! (vid)

bet365

Αν όχι τώρα, πότε; Η Λιλ επέστρεψε από την «κόλαση» της Λυών (2-0 στο 35’, 2-3 στο 85’) με φοβερό Μπουράκ Γιλμάζ (2 γκολ, απευθείας φαουλάρα) και συνεχίζει να οδηγεί την κούρσα του τίτλου, 4 στροφές πριν το φινάλε! Στο -2 και η Μονακό, νίκες για Ρεν-Λανς, υποβιβάστηκε η Ντιζόν.

Αρνείται να παραδοθεί στην ανελέητη «κούρσα των τεσσάρων» για τον τίτλο και δείχνει πιο έτοιμη από ποτέ να το σηκώσει. Η Λιλ απέδειξε ότι έχει μέταλλο πρωταθλήτριας και παρά το ότι βρέθηκε στα «σχοινιά» κόντρα στη Λυών, αντέδρασε και την έριξε… νοκ-άουτ από τη διεκδίκηση (2-3), με ήρωα τον φοβερό και τρομερό Μπουράκ Γιλμάζ στο 85’!

Η ομάδα του Κριστόφ Γκατιέ πλήρωσε το νωθρό ξεκίνημα, με τους Λιονέ από τη μεριά τους να ξεκινούν αγριεμένοι και στο 20’ να προηγούνται με το δυναμικό τελείωμα του Σλιμανί. Σαν να μην έφτανε αυτό, στο 35’ ο Φόντε έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του μετά το λάθος του Μενιάν (το πρώτο του που οδηγεί σε γκολ μετά από σχεδόν δύο χρόνια και πάλι απέναντι στη Λυών). Αυτό ήταν το 2ο αυτογκόλ στη σεζόν για τη Λιλ, αμφότερα υπέρ των Λιονέ!

Ωστόσο, η Λιλ βρήκε την αντίδραση στο κατάλληλο σημείο. Μπορεί το γκολ του Ντέιβιντ να ακυρώθηκε στο 24’ για οφσάιντ, αλλά ο Μπουράκ Γιλμάζ άρχισε το show του στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους, ευστοχώντας σε φοβερή εκτέλεση φάουλ για το 2-1.

Από δική του ασίστ, ο Καναδός πήρε «εκδίκηση» στο 60’ κι έφερε το ματς στα ίσα, δίνοντας το σύνθημα για σφυροκόπημα προς την εστία των γηπεδούχων (12 τελικές στο 2ο ημίχρονο). Τελικά, αυτό απέδωσε καρπούς, αφού στο 85’, ο Τούρκος «killer» πέτυχε δεύτερο προσωπικό γκολ και σφράγισε μια ασύλληπτη ανατροπή τίτλου, που κρατά τη Λιλ στο +1 από την Παρί Σεν Ζερμέν, με τέσσερις αγωνιστικές να απομένουν. Την ίδια ώρα, η Λυών υποχώρησε στο -6 και οι ελπίδες της αρχίζουν να περιορίζονται στην 3η θέση και το Europa League.

Διπλό και σταθερά στο -2 η Μονακό, υποβιβάστηκε η Ντιζόν

Παραμένει 3η στο καρέ διεκδικητών και σε απόσταση βολής από την κορυφή η Μονακό. Η ομάδα του Νίκο Κόβατς απέδρασε με το τρίποντο από την έδρα της Ανζέ, χάρη στον Γουισάμ Μπεν Γιεντέρ, ο οποίος πέτυχε το καθοριστικό γκολ στο 79ο λεπτό της αναμέτρησης και «κόλλησε» ξανά στο -1 από την Παρί και το -2 από την πρωτοπόρο Λιλ, παίρνοντας παράλληλα σημαντικό προβάδισμα για την 3η θέση έναντι της Λυών.

Νωρίτερα, η Ρεν διέλυσε με 5-1 την ουραγό Ντιζόν και την έστειλε και μαθηματικά στη Ligue 2, μία νίκη που κράτα «ζωντανούς» τους Βρετόνους στη «μάχη» για την 5η θέση και το Conference League. Σε αυτό το πεδίο, τον πρώτο λόγο εξακολουθεί να έχει η Λανς, η οποία επικράτησε της Νιμ με 2-1 και παρέμεινε στο +1 από Μαρσέιγ και το +2 από τη Ρεν.

 

LIGUE 1 Τελευταία Νέα