Μαρσέιγ – Λυών 1-1: «Δούλεψαν» για την Παρί Σεν Ζερμέν (vid)

Gazzetta team
Μαρσέιγ – Λυών 1-1: «Δούλεψαν» για την Παρί Σεν Ζερμέν (vid)

bet365

Παίζοντας με 10 παίκτες από το 71', η Λυών έμεινε στο 1-1 κόντρα στη Μαρσέιγ και σε συνδυασμό με την ισοπαλία της Λιλ, έδωσε την ευκαιρία στην Παρί Σεν Ζερμέν να μείνει 2η, στο -2 πια από την κορυφή. Νίκη για τη Μονακό που «καιροφυλαχτεί» στο -4!

Η Παρί Σεν Ζερμέν είχε κάνει το καθήκον της με… στυλ, αλλά η πρωτοπόρος Λιλ ενδιάμεσα είχε στραβοπατήσει εκ νέου. Έτσι, η Λυών είχε μεγάλη ευκαιρία να μειώσει τη διαφορά της στο μίνιμουμ από την κορυφή, αρκεί να έπαιρνε το διπλό στο ντέρμπι με την προβληματική Μαρσέιγ, όπως είχε κάνει δύο φορές τα τελευταία τρία χρόνια. Ωστόσο, Μαρσεγιέζοι και Λιονέ έμειναν στην ισορροπία και οι Παριζιάνοι… γέλασαν τελευταίοι.

Η ομάδα του Ρουντί Γκαρσιά προηγήθηκε από νωρίς με τον Τοκό-Εκαμπί (21’), αλλά πριν λήξει το ημίχρονο, ο Αρκάντιους Μίλικ έφερε το ματς στα ίσα με εύστοχο χτύπημα πέναλτι, φτάνοντας τα δύο γκολ στην 3η του συμμετοχή στο κλαμπ.

Οι φιλοξενούμενοι έμειναν με 10 παίκτες στο 71’, όταν ο Πακετά αντίκρισε δεύτερη κίτρινη κάρτα, αλλά παρά το αριθμητικό μειονέκτημα ήταν εκείνοι που πλησίασαν στο 2-1, όμως, το γκολ που πέτυχε ο Ντεπάι στο 83’ ακυρώθηκε ως οφσάιντ. Έτσι, η Λυών υποχώρησε την 3η θέση, αν και η απόσταση από την κορυφή παραμένει σε επίπεδα μίας νίκης.

Κι αυτό, διότι η Λιλ υπέστη δεύτερη σερί γκέλα εντός έδρας, μένοντας στο 1-1 κόντρα στο Στρασβούργο. Και… πάλι καλά, αφού από το 0-1 του Αγιόρκ στο 36’, οι Λιλουά βρήκαν αντίδραση μόλις στο 86ο λεπτό, με σκόρερ τον Φόντε. Έτσι, έδωσαν την ευκαιρία στην Παρί να πλησιάσει στο -2.

Την ώρα που οι τρεις τους μετρούν τις απώλειες και τις διαφορές, η Μονακό παραμένει η πιο σταθερή του τελευταίου διαστήματος, παίρνοντας τη 10η νίκη στα τελευταία 12 παιχνίδια της κόντρα στη Μπρεστ (δύο ισοπαλίες με Παρί και Σεντ Ετιέν). Παρά το χαμένο πέναλτι του Μπεν Γιεντέρ στο 30’, οι Μονεγάσκοι του Νίκο Κόβατς «κλείδωσαν» τη νίκη στο τελευταίο τέταρτο, με τον Γιόβετιτς στο 76’ και τον Βόλαντ στο 90’. Νίκη που τους έστειλε στο -4 από την κορυφή!

Αναλυτικά τα αποτελέσματα της Κυριακής (28/2):

  • Μονακό – Μπρεστ 2-0
  • Ρεμς – Μονπελιέ 0-0
  • Νιμ – Ναντ 1-1
  • Ανζέ – Λανς 2-2
  • Λοριάν – Σεντ Ετιέν 2-1
  • Λιλ – Στρασβούργο 1-1
  • Μαρσέιγ – Λυών 1-1

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 27 ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ

 

LIGUE 1 Τελευταία Νέα