Παρί Σεν Ζερμέν: Μόνιμα με κρατική βοήθεια η πρωταθλήτρια, περικοπή 30% ζητούν οι ομάδες από τους παίκτες

Gazzetta team
Παρί Σεν Ζερμέν: Μόνιμα με κρατική βοήθεια η πρωταθλήτρια, περικοπή 30% ζητούν οι ομάδες από τους παίκτες

bet365

Η Παρί Σεν Ζερμέν παίρνει σταθερά κρατική βοήθεια για να πληρώνει τους υπαλλήλους της, ενώ οι ομάδες αναμένεται να ζητήσουν από τους ποδοσφαιριστές περικοπές μισθών ύψους 30%.

Ο κορονοϊός κάνει θραύση και στο γαλλικό ποδόσφαιρο. Στην οικονομική κρίση που προκάλεσε η πανδημία προστέθηκε η... γυριστή της Mediapro, η οποία έσπασε την συμφωνία για τα τηλεοπτικά δικαιώματα της Ligue 1 μέχρι το 2024, η οποία προέβλεπε ετησίως καταβολή 800 εκατομμυρίων ευρώ.

Εξαιτίας των παραπάνω, σχεδόν όλες οι ομάδες της πρώτης κατηγορίας κατέφυγαν στην κρατική βοήθεια για να πληρώνουν τους υπαλλήλους τους, κάτι που κάνει και η πρωταθλήτρια Παρί Σεν Ζερμέν, η οποία έχει ανακοινώσει απώλειες της τάξεως των 125,8 εκατομμυρίων ευρώ.

Οι γαλλικοί σύλλογοι σε πρώτη και δεύτερη κατηγορία ψάχνουν στήριξη και από τους ποδοσφαιριστές και αντιπροσωπεία των προέδρων ξεκίνησε διαπραγματεύσεις με το συνδικάτο των παικτών, ζητώντας μια γενναία περικοπή μισθών, η οποία μπορεί να φτάσει μέχρι και το 30%.

Υπάρχει, άλλωστε, και η αβεβαιότητα για το άμεσο (τηλεοπτικό) μέλλον, αφού το κανάλι που συζητούσε με την Λίγκα για να καλύπτει το πρωτάθλημα (Canal Plus) έκανε πίσω. Τι σημαίνει αυτό; Ότι αν δεν βρεθεί άμεσα κάποιο δίκτυο, από τις 5 Φεβρουαρίου και μετά, το γαλλικό πρωτάθλημα θα... εξαφανιστεί από την τηλεόραση!

 

LIGUE 1 Τελευταία Νέα