Νις – Μονακό 2-1: Αφεντικό του ντέρμπι ο Ντόλμπεργκ (vid)

Gazzetta team
Νις – Μονακό 2-1: Αφεντικό του ντέρμπι ο Ντόλμπεργκ (vid)

bet365

Ο Κάσπερ Ντόλμπεργκ οδήγησε τη Νις σε ανατροπή και σπουδαία νίκη επί της Μονακό, η οποία την κρατάει στο κόλπο για το ευρωπαϊκό εισιτήριο – Ασίστ του Κουλούρη στη νέα ήττα της καταδικασμένης Τουλούζ.

Ο Κάσπερ Ντόλμπεργκ έψαχνε μια μεγάλη εμφάνιση με την φανέλα της Νις και επέλεξε το κατάλληλο παιχνίδι για να την κάνει: Το γειτονικό ντέρμπι με την Μονακό, η οποία τελείωσε το ματς με δέκα παίκτες, λόγω αποβολής του Στέφαν Γιόβετιτς στο 86'.

Ο Δανός πρώην επιθετικός του Άγιαξ, ο οποίος μετράει πέντε γκολ και δύο ασίστ σε εφτά παιχνίδια μετά τα Χριστούγεννα, σκόραρε δις (59', 90'+3'), ανέτρεψε το γκολ του Ουισάμ Μπεν Γιεντέρ (32') και οδήγησε την ομάδα του Πατρίκ Βιεϊρά στην σπουδαία νίκη (2-1), χάρη στην οποία η Νις μοιράζεται την πέμπτη θέση με την Ρεμς, ούσα στο -5 από την πρώτη τετράδα της Ligue 1.

Η Ρεμς, χωρίς τον τραυματία Τάσο Δώνη στην 18άδα, λύγισε στην έδρα της την Μπρεστ με 1-0 (68' Κονάν), παρ' ότι έπαιζε με δέκα από το 37', λόγω αποβολής του Ελ Μπιλάλ Τουρέ.

Τρίτη διαδοχική νίκη για την Ανζέ, η οποία επικράτησε εντός έδρας της Ναντ με 2-0 (48' Μπομπισόν, 53' Τόμας) και εδραιώνεται στην μέση της βαθμολογίας, σε απόσταση ασφαλείας από την ζώνη του υποβιβασμού.

Εκεί, η Μετς πήρε βαθιά ανάσα, αφού επικράτησε εντός έδρας της Νιμ με 2-1 (7' Νιγκέτ, 81' Μπογέ – 40' Ντεού) και βρίσκεται πλέον στο +7 από την τελευταία τριάδα, την οποία ορίζει η αντίπαλός της, η οποία συμπλήρωσε τρεις διαδοχικές ήττες.

Καταδικασμένη προ πολλού η ουραγός Τουλούζ, η οποία το πάλεψε με γκολ από ασίστ του Ευθύμη Κουλούρη, αλλά έχασε στην έδρα της Ντιζόν με 2-1 (40' Μεντίλ, 53' Αζέ – 41' Μποϊσγκάρ) και συμπλήρωσε έξι διαδοχικές ήττες και 18 σερί ματς χωρίς νίκη (17 ήττες – μια ισοπαλία)!

 

LIGUE 1 Τελευταία Νέα