«Καθάρισε» την Μονακό το Στρασβούργο, νέα ήττα για την Ρεμς του Δώνη

Gazzetta team
«Καθάρισε» την Μονακό το Στρασβούργο, νέα ήττα για την Ρεμς του Δώνη

bet365

«Αέρα» πέρασε το Στρασβούργο από την έδρα της Μονακό (1-3), με την Ρεμς του Τάσου Δώνη, που έπαιξε ως αλλαγή, να γνωρίζει εντός έδρας ήττα από την Μετς (0-1).

Έψαχνε διακαώς την πρώτη της νίκη στο 2020 και τελικά δέχθηκε τριάρα στο σπίτι της. Η Μονακό απογοήτευσε ξανά, γνώρισε βαριά ήττα στο Πριγκιπάτο από το Στρασβούργο και έχασε ακόμα μια ευκαιρία να ξεφύγει από τον συνωστισμό των θέσεων 5-11 και να φτάσει τετράδα.

Οι φιλοξενούμενοι ολοκλήρωσαν προηγούμενοι το ημίχρονο με γκολ του Αγιόρκ και στο β' μέρος ήταν ασυγκράτητοι. Τόμασον στο 66' και Μίτροβιτς στο 74' μετέτρεψαν σε θρίαμβο την αποστολή τους, με το τέρμα του Γιόβετιτς στο 86' να μειώνει απλά το βάρος της ήττας για τους Μονεγάσκους. Ισόβαθμες πλέον οι δύο ομάδες με 30 βαθμούς.

Άλμα τετράδας η Μονπελιέ
Τρίτη σερί νίκη και αναρρίχηση στην τετράδα για την Μονπελιέ, η οποία επικράτησε με 2-1 της Ντιζόν. Μολέ στο 56' και Ντελόρ στο 63' έβαλαν τις βάσεις για την θετική έκβαση, με τους φιλοξενούμενους να επιστρέφουν στο ματς στο 76' με το γκολ του Μπάλντε, αλλά να μην έχουν απάντηση για την ανατροπή. Πλέον, η Μονπελιέ έχει 33 βαθμούς και βρίσκεται 4η, κάτω από την Ρεν. Αντίθετα, η Ντιζόν απέχει μόλις τρεις πόντους από την επικίνδυνη ζώνη.

Ούτε τώρα η Ρεμς
Συνεχίζει τις χαμηλές πτήσεις η Ρεμς του Τάσου Δώνη, η οποία αγνοεί τη νίκη από τα μέσα Δεκεμβρίου. Με τον Έλληνα επιθετικό να μπαίνει αλλαγή στο 57' αντί του Καμαρά, οι γηπεδούχοι δεν μπόρεσαν να απαντήσουν στο γρήγορο προβάδισμα της Μετς με τον Ντιαλό από το 3' και έμεινε όπως και η Μονακό καθηλωμένη στους 29 βαθμούς, χάνοντας έδαφος για την μάχη της Ευρώπης. Στον αντίποδα, το διπλό έδωσε φτερά παραμονής στους φιλοξενούμενους, που βγήκαν εκτός επικίνδυνης ζώνης.

Ανασαίνει οριστικά η Σεντ Ετιέν
Αυξάνει την απόσταση της από την επικίνδυνη ζώνη η Σεντ-Ετιέν, μετά την νίκη επί της Νιμ με 2-1. Δύο γκολ ο Καζρί για τους Πράσινους, μείωσε ο Φερχάτ στο 45' αλλά μέχρι εκεί. 28 βαθμούς πλέον για την Σεντ-Ετιέν, δέκα περισσότερους από την 18η Αμιάν, ενώ η Νιμ παραμένει εντός επικίνδυνης ζώνης στους 15.

Νίκη χρυσάφι για την παραμονή η Μπρεστ
Ίδια μοίρα και ίδια θέση με την Σεντ Ετιέν και για την Μπρεστ και μάλιστα με το ίδιο σκορ (2-1). Εκείνη άφησε την Αμιάν στους 18 βαθμούς και το πέτυχε χάρη στα γκολ των Μεντί (51') και Καρντονά (83'), έχοντας ισοφαρίσει ο Γκιρασί στο 58'.

 

LIGUE 1 Τελευταία Νέα