Μπόμπι Αλέν: Ο γκολκίπερ που δεν ήθελε να μιλάει λόγω των κωφάλαλων γονιών του

Μπόμπι Αλέν: Ο γκολκίπερ που δεν ήθελε να μιλάει λόγω των κωφάλαλων γονιών του

bet365

Ο γκολκίπερ της Ντιζόν, Μπόμπι Αλέν, ο οποίος ακούστηκε για τον Ολυμπιακό περιγράφει τον τρόπο με τον οποίο αντιμετώπισε το χάντικαπ των κωφάλαλων γονιών του και την στάση του στο συγκεκριμένο θέμα αναδεικνύοντας μια άλλη πλευρά στην επικοινωνία μαζί τους!

Βενεζουέλα - Αργεντινή με αξεπέραστο Live Στοίχημα και 200+ ειδικά στοιχήματα! (21+)

Παιδί κωφάλαλων γονιών, ο Μπόμπι Αλέν αρνείται να μιλήσει για χάντικαπ και προτιμάει να αναφέρεται στη θετική πλευρά του προβλήματος εκθειάζοντας την ικανότητα τoυς να επικοινωνούν με τον υπόλοιπο κόσμο.

Ο Αλέν αν και ξεκίνησε ως αναπληρωματικός την περασμένη σεζόν με την Ντιζόν κατάφερε να εκτοπίσει τον βασικό Ισλανδό γκολκίπερ, Ρούναρ Ρούναρσον καταγράφοντας 13 εμφανίσεις στη Ligue 1.

«Δεν πρέπει να λέμε νοηματική γλώσσα, αλλά να την αντιμετωπίζουμε ως μια από τις πολλές γλώσσες που διαφέρουν από χώρα σε χώρα. Ο κόσμος νομίζει πως υπάρχει μόνο μια γλώσσα, σαν να λέμε πως τα γαλλικά είναι η μοναδική γλώσσα στον κόσμο.

Ο πατέρας μου μιλάει σαν και μένα και σένα, όπως και η μητέρα μου. Υπάρχουν δύο κατηγορίες. Εκείνοι που θέλουν να μιλήσουν και εκείνοι που δεν θέλουν. Είναι όπως στην πολιτική. Υπάρχουν οι αριστεροί και οι δεξιοί, είναι αρκετά αστείο».

O 27χρονος τερματοφύλακας αναφέρθηκε στα παιδικά του χρόνια και στον τρόπο που αντιμετώπισε την ιδιαιτερότητα των γονιών του.

«Πως επικοινωνούσα με τους γονείς μου; Με τον ίδιο τρόπο που μαθαίνεις να μιλάς, οι γονείς μου έκαναν νοήματα και όλοι στο σχολείο μου έλεγαν πως συμπεριφέρομαι ως κωφάλαλος. 'Ο γιος σας είναι κωφάλαλος' τους έλεγαν. Δεν ήθελα να μιλάω, ήταν κάτι που μισούσα.

Οι καθηγητές νόμιζαν πως ήμουν εξωγήινος. Άρχισα να εκφράζω τις σκέψεις μου όταν έγινα πέντε ετών επειδή αδερφός μου έκλαιγε επειδή δεν του μιλούσα».

Ο Μπόμπι Αλέν αρνείται πως η αδυναμία έκφρασης αποτελεί μειονέκτημα.

«Αυτό που μπορεί κάποιος θεωρεί μειονέκτημα, είναι υπερδύναμη. Αναπτύσσουν άλλες αισθήσεις, όπως η όραση, οι δονήσεις, ο εξοπλισμός. Οι γονείς μου είναι πολύ χαρούμενοι και έχουμε συμφωνήσει με την σύντροφο μου πως εάν κάνουμε παιδί και είναι κωφάλαλο, δεν θα ζητήσουμε μόσχευμα ή κάποιο μηχάνημα, διότι δεν υπάρχει χάντικαπ σε αυτό».

Ο Γάλλος γκολκίπερ αναφέρθηκε και στην απόπειρα του πατέρα του να κάνει καριέρα ως στράικερ.

«Ο πατέρας μου, ο οποίος ήταν φορ στην 3η κατηγορία είχε πιο αργή εξέλιξη λόγω του 'χάντικαπ' του. Το όνειρο του, ήταν να αγωνιστεί στη Ligue 1, έγινε πράξη μέσω του προσώπου μου. Πάντα μου έλεγε: 'Θα επιτυχείς επειδή έχει την ευκαιρία να ακούς».

 

LIGUE 1 Τελευταία Νέα