Ουνιόν – Λεβερκούζεν 1-0: Έπιασε τετράδα και κάνει ευρωπαϊκά όνειρα (vid)

Gazzetta team
Ουνιόν – Λεβερκούζεν 1-0: Έπιασε τετράδα και κάνει ευρωπαϊκά όνειρα (vid)

bet365

Η Ουνιόν Βερολίνου σόκαρε στο φινάλε την Μπάγερ Λεβερκούζεν (1-0), ανέβηκε στην πρώτη τετράδα της Bundesliga και θα παλέψει για το ευρωπαϊκό εισιτήριο, για πρώτη φορά μετά από είκοσι χρόνια.

Το 2001, η Ουνιόν Βερολίνου αποκλείστηκε από την Λίτεξ Λόβετς στον δεύτερο γύρο του Κυπέλλου UEFA, έχοντας αποκλείσει στον πρώτο την Χάκα. Αυτή ήταν και η μοναδική ευρωπαϊκή συμμετοχή των πρωτευουσιάνων οι οποίοι, είκοσι χρόνια αργότερα, κάνουν όνειρα για επιστροφή στα ευρώ – σαλόνια.

Η ομάδα του Ουρς Φίσερ συνεχίζει την εντυπωσιακή της πορεία στη φετινή Bundesliga και, με την εντός έδρας νίκη με 1-0 επί της Μπάγερ Λεβερκούζεν, ανέβηκε στην τετράδα της βαθμολογίας, αφήνοντας εκτός αυτής την Μπορούσια Ντόρτμουντ.

Ο Σέντρικ Τέουχερτ, ο οποίος μπήκε αλλαγή νωρίς αντί του τραυματία Σεράλντο Μπέκερ (24'), πέτυχε το «χρυσό» γκολ, ένα λεπτό πριν από την συμπλήρωση των 90, ρίχνοντας στο καναβάτσο τη (ντεφορμέ) ομάδα του Πέτερ Μπος, η οποία συμπλήρωσε τέσσερα διαδοχικά ματς χωρίς νίκη (τρεις ήττες – μια ισοπαλία) και, παρ' ότι παραμένει τρίτη, χάνει συνεχώς έδαφος σε σχέση με Μπάγερν Μονάχου και Λειψία. Α, και πλέον έχει μόλις έναν βαθμό πίσω της την... Ουνιόν Βερολίνου!

 

BUNDESLIGA Τελευταία Νέα