Χόφενχαϊμ - Ντόρτμουντ 0-1: Rolls... Ρόις μετά από καιρό και απόδραση! (vids)

Gazzetta team
Χόφενχαϊμ - Ντόρτμουντ 0-1: Rolls... Ρόις μετά από καιρό και απόδραση! (vids)

bet365

Οκτώ μήνες μετά το τελευταίο του γκολ στη Bundesliga, ο αρχηγός, Μάρκο Ρόις, επέστρεψε στο σκοράρισμα και χάρη σε δικό του τέρμα η Μπορούσια Ντόρτμουντ πήρε σπουδαίο διπλό στην έδρα της Χόφενχαϊμ. Διπλό και για Λειψία, Στουτγκάρδη.

Στην «εποχή του κορονοϊού», η Ντόρτμουντ δεν μπορούσε να υπολογίζει στις υπηρεσίες του φύσει αρχηγού της. Ο Μάρκο Ρόις δεν πρόλαβε το restart, αλλά φόρτσαρε στην προετοιμασία και τέθηκε και πάλι έτοιμος να προσφέρει στους Βεστφαλούς ενόψει της νέας σεζόν. Το γκολ στο Κύπελλο σηματοδότησε την επιστροφή του, όμως, η βοήθεια στη Bundesliga από τα δικά του πόδια θα ήταν μακράν πιο πολύτιμη για την ομάδα και τη δική του αυτοπεποίθηση. Η στιγμή του... Rolls Ρόις, λοιπόν, ήρθε ξανά στο πρωτάθλημα, με τον Γερμανό μεσοεπιθετικό να μπαίνει αλλαγή στο 64' και δώδεκα λεπτά αργότερα να σκοράρει το πρώτο του γκολ από την 1η Φεβρουαρίου, που ήταν και το καθοριστικό για τη Μπορούσια ώστε να κάμψει την αντίσταση της Χόφενχαϊμ.

Ο Λουσιέν Φαβρ ξεκίνησε με τον Σάντσο σε θέση φορ και τον Χάαλαντ στον πάγκο κι αφού κατάλαβε ότι οι απειλές της ομάδας του ήταν ελάχιστες στο πρώτο μέρος, έριξε στη μάχη τον σούπερ Νορβηγό στο 64', μαζί με τον Ρόις. Από τα πόδια του 20χρονου «killer» και τη δική του αυτοθυσία στην τελική πάσα προήλθε και το χρυσό γκολ του κάπτεν στο 76', που προστάτεψε μέχρι τέλους η άμυνα των φιλοξενούμενων, με τον Τσαν να προβαίνει σε καίριες επεμβάσεις στο φινάλε κρατώντας μακριά το σύνολο του Χένες, που δεν είχε στη σύνθεσή της τον τοπ-σκόρερ, Αντρέι Κράμαριτς.

Έτσι, η Μπορούσια έφτασε τους 9 βαθμούς σε 4 αγωνιστικές και υπολείπεται μόνο της Λειψίας που παραμένει αήττητη (10 β.).

Χόφενχαϊμ (Σεμπάστιαν Χένες): Μπάουμαν, Πος (79' Γκρίλιτς), Φογκτ, Ακπογκούμα, Ρούντι, Γκατσίνοβιτς (60' Λάρσεν), Σαμασέκου, Γκάιγκερ, Σκοβ (79' Σεσενιόν), Μπελφοντίλ (60' Μπαουμγκάρντνερ), Μπεμπού (79' Νταμπούρ)

Μπορούσια Ντόρτμουντ (Λουσιέν Φαβρ): Χιτς, Πίστσεκ (21' Ντιλέινι), Χούμελς, Τσαν, Μενιέ (75' Γκερέιρο), Νταούντ (75' Μπέλιγχαμ), Βίτσελ, Πάσλακ, Μπραντ (64' Χάαλαντ), Ρέινα, Σάντσο (64' Ρόις)

Έμεινε μόνη πρώτη η Λειψία

Για να ελπίζει ότι μπορεί να διεκδικήσει με αξιώσεις το πρωτάθλημα από την Μπάγερν Μονάχου, η Λειψία «οφείλει» να νικάει, όταν οι Βαυαροί κάνουν (που και που) καμία γκέλα.

Στο ντέρμπι κορυφής με την αήττητη μέχρι σήμερα (17/10) Άουγκσμπουργκ, η ομάδα του Γιούλιαν Νάγκελσμαν είχε σε πολύ καλή μέρα τον Ντάνι Όλμο, ο οποίος σέρβιρε και τα δύο γκολ στους Ανχελίνιο (45') και Γιουσούφ Πόουλσεν (66'), για την πολύτιμη εκτός έδρας νίκη με 2-0. Καταπληκτικό το γκολ του Δανού.

Εν αναμονή του αγώνα της Άιντραχτ Φρανκφούρτης στην έδρα της Κολωνίας (Κυριακή 18/10, 16:30), οι Ταύροι απολαμβάνουν την μοναξιά της κορυφής, έστω και αν είναι ακόμα πολύ, πολύ νωρίς.

Έσπασε το ρόδι η Λεβερκούζεν

Χρειάστηκε να περιμένει μέχρι την τέταρτη αγωνιστική, αλλά η Μπάγερ Λεβερκούζεν πανηγύρισε την πρώτη της νίκη στο φετινό πρωτάθλημα.

Η γηπεδούχος Μάιντς, παρ' ότι δεν έχει ούτε βαθμό μέχρι τώρα, αποδείχθηκε σκληρή αντίπαλος, αλλά ένα γκολ του Λούκας Αλάριο με την συμπλήρωση του πρώτου ημιώρου, ήταν αρκετό για να γείρει την πλάστιγγα υπέρ των Ασπιρινών (1-0).


Πήρε το βαθμό η Βέρντερ

Η παράδοση ήταν με τη Βέρντερ και οι «πράσινοι» φρόντισαν να μην την αλλάξουν. Μόλις πέντε ήττες είχαν σε 20 επισκέψεις στην έδρα της Φράιμπουργk και δεν ηττήθηκαν ούτε στην 21η, αφού απέσπασαν ισοπαλία 1-1. Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με τον Λίνχαρτ στο 15', αλλά δέκα λεπτά αργότερα ο Φέλκρουγκ διαμόρφωσε το 1-1 για τη Βέρντερ. Η φιλοξενούμενη είχε τις φάσεις, αλλά όχι την ουσία για να πάρει το τρίτο διπλό στη σεζόν.

Νέα γκέλα για τη Χέρτα

Για δεύτερο σερί ματς στην έδρα της, η Χέρτα Βερολίνου δεν μπόρεσε να σώσει ούτε τον βαθμό και ηττήθηκε με κάτω τα χέρια από τη Στουτγκάρδη (0-2). Η αρμάδα του Μπρούνο Λαμπαντία που έπεσε ηρωϊκά κόντρα στη Μπάγερν, απογοήτευσε κόντρα στην ομάδα του απόντα, Ντίνου Μαυροπάνου, η οποία με γκολ των Κεμπφ (9') και Κάστρο (68'), πήρε σπουδαίο τρίποντο που την ανέβασε στους 7 βαθμούς. Την ίδια ώρα, οι πρωτευουσιάνοι έμειναν κολλημένοι στους 3 βαθμούς της πρεμιέρας. Φράιμπουργκ και Βέρντερ Βρέμης, τέλος, έμειναν στο 1-1 (16΄Λίνκαρτ - 25' πέν. Φίλκρουγκ).

 

BUNDESLIGA Τελευταία Νέα