Φορτούνα - Ντόρτμουντ 0-1: Μόνο ο Χάαλαντ μπορούσε... (vids)

Gazzetta team
Φορτούνα - Ντόρτμουντ 0-1: Μόνο ο Χάαλαντ μπορούσε... (vids)

bet365

Σε ένα κάκιστο ματς, με ελάχιστες φάσεις, ο Χάαλαντ ήταν αυτός που έκανε τη διαφορά και με καρφωτή κεφαλιά στο τέλος έδωσε την εκτός έδρας νίκη 1-0 στη Ντόρτμουντ κόντρα στη Φορτούνα!

Επιστροφή με γκολ νίκης! Μόνο ο Ερικ Χάαλαντ! Ο νεαρός φορ μπήκε αλλαγή στο ματς, σκόραρε για πρώτη φορά με κεφαλιά στο πρωτάθλημα και το τέρμα που πέτυχε στις καθυστερήσεις έδωσε το τρίποντο στη Ντόρτμουντ. Οι Βεστφαλοί χάρη στον... απίθανο Νορβηγό αγκάλιασαν το Champions League, ενώ η Φορτούνα με αυτή την ήττα (0-1) έμπλεξε σε πολύ σοβαρές περιπέτειες αναφορικά με την παραμονή της.

Η Ντόρτμουντ μπήκε δυνατά στο ματς, πίεσε, πήρε τον έλεγχο, είχε την κατοχή, αλλά όχι και την ουσία για να φανεί απειλητική. Σάντσο και Μπραντ προσπαθούσαν με ατομικές ενέργειες να κάνουν τη διαφορά, χωρίς όμως αποτέλεσμα. Χρειάστηκε να φτάσουμε στο 17ο λεπτό για να καταφέρει η Ντόρτμουντ να κάνει τελική προσπάθεια, αλλά στο τετ α τετ του Χακίμι με τον Κάστενγμαγιερ, νικητής βγήκε ο γκολκίπερ της Φορτούνα. Oύτε όμως στο 23' ο Μπραντ μπόρεσε να σκοράρει από κοντά. Οι γηπεδούχοι ήταν πειθαρχημένοι αμυντικά, απέφυγαν τα ρίσκα και κατάφερναν να κρατούν τους Βεστφαλούς μακριά από την εστία τους. Χωρίς ρυθμό το παιχνίδι, κομμένο και ραμμένο στα μέτρα της Φορτούνα που κράτησε το μηδέν στην άμυνα της.

Στην επανάληψη, το σκηνικό δεν άλλαξε ιδιαίτερα. Η Ντόρτμουντ πίεζε χωρίς αποτέλεσμα και η Φορτούνα προσπαθούσε να βρει χώρους για να αντεπιτεθεί. Ο Χάαλαντ πέρασε στο παιχνίδι, αλλά η πρώτη καλή ευκαιρία ήταν για τους γηπεδούχους. Στο 65' από ένα λάθος της άμυνας, η μπάλα έφτασε στον Σομπότκα, αλλά ο Μπούρκι έσωσε. Στην εξέλιξη της φάσης, οι Βεστφαλοί στην καλύτερή τους προσπάθεια βρήκαν δίχτυα. Οι φιλοξενούμενοι άλλαξαν ιδανικά, ο Γκερέιρο σκόραρε με υπέροχο τρόπο, αλλά το... VAR στάθηκε εμπόδιο. Σύμφωνα με τον διαιτητή, ο Πορτογάλος κατέβασε τη μπάλα με το χέρι και το τέρμα ακυρώθηκε, κάτι πάντως που δεν φάνηκε ποτέ στο ριπλέι.

Η Ντόρτμουντ προσπάθησε να γίνει πιο απειλητική με την είσοδο του Ρέινα, χωρίς όμως αποτέλεσμα. Αντίθετα, η Φορτούνα από το... πουθενά πλησίασε στο γκολ, αλλά στο 81' το σουτ του Σκρίπσκι σταμάτησε στο δεξί κάθετο δοκάρι. Οι φιλοξενούμενοι πίεζαν, αλλά οι γηπεδούχοι στο 90' σε καρμπόν φάση με αυτή του 81' είχαν πάλι δοκάρι με τον Σκρίπσκι!

Χάαλαντ ο λυτρωτής

Αν κάποιος όμως μπορούσε να κάνει τη διαφορά, αυτός ήταν ο Χάαλαντ. Ετσι, στις καθυστερήσεις ο Ακάνζι έκανε τη σέντρα και ο Νορβηγός με καρφωτή κεφαλιά πέτυχε το 11ο γκολ του στη Bundesliga διαμορφώνοντας το 1-0 για τους Βεστφαλούς, που εξασφάλισαν ουσιαστικά την έξοδό τους στο Champions League.

Φορτούνα: Κάστενμαγιερ, Σούτνερ (76' Σκρίμπσκι), Χόφμαν, Γκιέμπελμαν, Αϊχάν, Ζίμερμαν, Μπεσίσα, Στέγκερ, Τόμι (83' Ζίμερ), Σομπότκα (81΄Μοράλες), Κάραμαν (81΄Χένινγκς)

Ντόρτμουντ: Μπούρκι, Χούμελς, Πίσζεκ, Γκερέιρο, Ακάνζι, Χακίμι, Βίτσελ (61' Χάαλαντ), Τσαν, Σάντσο, Αζάρ (74' Ρέινα), Μπραντ

 

BUNDESLIGA Τελευταία Νέα