Κορονοϊός: «Σεισμός» στην Bundesliga από τα κρούσματα στην Κολωνία

Gazzetta team
Κορονοϊός: «Σεισμός» στην Bundesliga από τα κρούσματα στην Κολωνία

bet365

Ανησυχία για την επανέναρξη του γερμανικού πρωταθλήματος, ύστερα από τα τρία κρούσματα κορονοϊού στην Κολωνία.

Ήταν δεδομένο πως, ανάμεσα σε τόσους παίκτες, προπονητές και υπαλλήλους που εργάζονται στις ομάδες της Bundesliga, θα υπήρχαν και θετικά κρούσματα στον κορονοϊό. Η είδηση, όμως, για τα τρία κρούσματα στην Κολωνία, προκάλεσε μεγάλη αναστάτωση στις τάξεις του γερμανικού πρωταθλήματος.

Όπως αποκάλυψε η εφημερίδα «Bild», πρόκειται για δύο ποδοσφαιριστές και έναν φυσιοθεραπευτή, με τους τρεις να μπαίνουν σε 14ημερη καραντίνα, αλλά τον σύλλογο να ανακοινώνει ότι από την Δευτέρα (4/5) θα συνεχιστούν κανονικά οι προπονήσεις.

Η ντιρεκτίβα των ποδοσφαιρικών αρχών της χώρας, άλλωστε, είναι πως όταν επαναρχίσει το πρωτάθλημα, πιθανότατα στις 16 του μηνός, τα θετικά κρούσματα στον ιό Covid-19 θα αντιμετωπίζονται με καραντίνα των ιδίων, όχι όμως και όλης της υπόλοιπης ομάδας.

Ο ειδικός σε θέματα υγείας του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD), Καρλ Λάουτερμπαχ, έβαλε κατά του συλλόγου για το ρίσκο μετάδοσης που παίρνει, υποστηρίζοντας ότι «το ποδόσφαιρο πρέπει να είναι παράδειγμα και όχι μόνο άρτος και θεάματα». Οι επικεφαλής της Κολωνίας υποστηρίζουν, αντίθετα, ότι η ύπαρξη κρουσμάτων είναι θετική, γιατί καταδεικνύει την αποτελεσματικότητα της τακτικής των τεστ.

Όπως και να' χει, όλα δείχνουν ότι θα κριθούν την Τετάρτη (6/5), όταν η Καγκελάριος Άνγκελα Μάρκελ θα έχει τηλεδιάσκεψη με τους Πρωθυπουργούς των ομόσπονδων κρατών για να αποφασιστεί, μεταξύ άλλων, πότε και αν θα επαναρχίσει η Bundesliga.

Μάθε πού θα δεις ζωντανά όλους τους αγώνες σήμερα μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

BUNDESLIGA Τελευταία Νέα