Λεβερκούζεν - Χόφενχαϊμ 2-1: Ανατροπή τίτλου με διπλό χτύπημα στο φινάλε!

Λεβερκούζεν - Χόφενχαϊμ 2-1: Ανατροπή τίτλου με διπλό χτύπημα στο φινάλε!

Νίκος Κικίδης
leverkusen

bet365

Η Χόφενχαϊμ μέχρι το 88΄απειλούσε το αήττητο της Λεβερκούζεν, αλλά οι Ασπιρίνες με δυο γκολ στο τέλος έφεραν τούμπα το ματς (2-1) και φούλαραν για τίτλο! Χαμένη ευκαιρία για Λειψία.

Αυτή η Λεβερκούζεν δεν σταματάει πουθενά! Τι κι αν βρισκόταν πίσω στο σκορ μέχρι το 88΄από τη Χόφενχαϊμ, φλερτάροντας με την πρώτη της ήττα στη σεζόν; Η ομάδα του Τσάμπι Αλόνσο είχε τα ψυχικά αποθέματα να γυρίσει το ματς με δυο γκολ στο φινάλε του αγώνα και με το τελικό 2-1 παρέμεινε ακάθεκτη σε τροχιά τίτλου.

Μέχρι τα λυτρωτικά τελευταία λεπτά πάντως, η Λεβερκούζεν... υπέφερε. Στο 33΄ο φορμαρισμένος Μπάιερ, που υπόσχεται να απασχολήσει το μεταγραφικό παζάρι το καλοκαίρι, άνοιξε το σκορ για τη Χόφενχαϊμ και έβαλε με την πλάτη στον τοίχο τις Ασπιρίνες που δεν έβρισκαν τρόπο για να ισοφαρίσουν.

Όσο τα λεπτά περνούσαν το άγχος αυξανόταν, όπως και η πίεση της Λεβερκούζεν για το πολυπόθητο γκολ. Τελικά η προσπάθεια απέδωσε καρπούς στο 88΄όταν ο Άντριχ με σκαστό σουτ μέσα από την περιοχή έγραψε το 1-1, όμως η διατήρηση του αήττητου δεν ήταν αρκετή για τους γηπεδούχους.

Μόλις τρία λεπτά αργότερα ο Σικ βρέθηκε ολομόναχος στη μικρή περιοχή και με προβολή ολοκλήρωσε μια απίθανη ανατροπή που διατήρησε τη Λεβερκούζεν σε τροχιά σαλατιέρας. Μόνο τέσσερις νίκες άλλωστε απομένουν για τη μαθηματική στέψη της και όλα δείχνουν πως την περιμένει ένα ονειρικό φινάλε στη σεζόν με το πρώτο πρωτάθλημα στην ιστορία της!

Χαμένο έδαφος για Λειψία

Ευκαιρία να αποκτήσει προβάδισμα για την τετράδα πέταξε η Λειψία, η οποία κόλλησε στο 0-0 με τη Μάιντς και περιορίστηκε στην ισοβαθμία με τη Ντόρτμουντ αλλά με ματς περισσότερο. Οι τρεις σερί ήττες που είχαν καταγράψει οι Ταύροι έδιναν την ψευδαίσθηση πως το σερί θα συνεχιζόταν, αλλά το παράθυρο των εθνικών φαίνεται πως τους αποσυντόνισε. Έτσι σκορ δεν υπήρξε ποτέ παρά τις ευκαιρίες που δημιούργησε η Λειψία, με τη Ντόρτμουντ να έχει ευκαιρία να εδραιωθεί στην τετράδα με ένα θετικό αποτέλεσμα στο μεγάλο ντέρμπι της αγωνιστικής απέναντι στη Μπάγερν.

«Λευκή» ισοπαλία στη Φρανκφούρτη

Χωρίς νικητή ολοκληρώθηκε η αναμέτρηση της Άιντραχτ με την Ουνιόν στο «Deutsche Bank Park», καθώς οι δυο ομάδες έμειναν στην ισοπαλία δίχως σκορ (0-0). Οι Αετοί ήταν ανώτεροι, είχαν τον πρώτο λόγο στο ματς, πίεσαν αλλά οι Βερολινέζοι πήραν τον βαθμό και βρίσκονται στο +9 από την επικίνδυνη ζώνη. Στην 6η θέση οι γηπεδούχοι με 41 βαθμούς, στο +5 από τη Φράιμπουργκ Οι φιλοξενούμενοι είχαν την ευκαιρία να προηγηθούν νωρίς, μόλις στο 4', αλλά ο Βέρτεσεν αστόχησε μέσα από την περιοχή και σπατάλησε μεγάλη ευκαιρία. Η μεγαλύτερη ευκαιρία της Άιντραχτ ήταν στο 58', με τον Μαρμούς αλλά ο Ρόνοου τον νίκησε με εντυπωσιακή απόκρουση.

Τριάρα της Φράιμπουργκ μέσα στο «Borussia-Park»

Η Φράιμπουργκ «διέλυσε» με 3-0 την Γκλάντμπαχ μέσα στο «Borussia-Park» και ανέβηκε στην 8η θέση της Bundesliga με 36 βαθμούς. Οι φιλοξενούμενοι με τα γκολ των Γκρέγκοριτς (7'), Ρολ (47') και του Ντόαν στο 57ο λεπτό της αναμέτρησης πέρασαν «αέρας» από το Μενχεγκλάνταμπαχ και διατήρησαν «ζωντανές» τις ελπίδες τους για ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο της επόμενης σεζόν.

Πέρασε από το «Weserstadion» η Βόλφσμπουργκ

Η Βόλφσμπουργκ επικράτησε εκτός έδρας της Βέρντερ Βρέμης με 2-0 και απομακρύνθηκε κι άλλο από τη ζώνη του υποβιβασμού της Bundesliga. Το σκορ άνοιξε για την ομάδα του Ραλφ Χάσενχιουτλ ο Μαξ Λακρουά στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους και συγκεκριμένα στο 45+4'. Στην επανάληψη, τη «σκυτάλη» στο σκοράρισμα πήρε ο Λόβρο Μάγερ, ο οποίος με «λόμπα» έγραψε το τελικό 2-0 στο 84ο λεπτό. Αμφότερες οι ομάδες έμειναν με δέκα παίκτες, λόγω των αποβολών του Άντονι Γιουνγκ (43') και του Λακρουά (76').

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image
 

BUNDESLIGA Τελευταία Νέα