Βέρντερ Βρέμης - Μπάγερν 0-4: Με το δεξί του... Κέιν στη φετινή Bundesliga

Νίκος Κικίδης
Κέιν

bet365

O Χάρι Κέιν φρόντισε να συστηθεί με το... καλησπέρα στη Γερμανία, καθώς με γκολ κι ασίστ στο ντεμπούτο του στη Bundesliga «καθάρισε» τη Βέρντερ (0-4) και χάρισε στη Μπάγερν μια ιδανική πρεμιέρα.

Ορισμένοι χρειάζονται πρώτα μια περίοδο προσαρμογής προτού προλάβουν να δείξουν τις πραγματικές τους ικανότητες σε ένα νέο περιβάλλον. Για τον Χάρι Κέιν ωστόσο δεν υπάρχει... αγωνιστική για χάσιμο. Στο ντεμπούτο του στη Bundesliga ο Άγγλος φορ φρόντισε να συστηθεί με το... καλημέρα στις υπόλοιπες γερμανικές ομάδες και με γκολ - ασίστ οδήγησε τη Μπάγερν σε μια ιδανική πρεμιέρα με νίκη 4-0 στην έδρα της Βέρντερ Βρέμης.

Ένα τρίποντο ζωτικής σημασίας για τους Βαυαρούς, οι οποίοι ήθελαν να αφήσουν πίσω την οδυνηρή ήττα στον τελικό του Super Cup απέναντι στη Λειψία με κάθε τρόπο! Και με τον Κέιν να ξεκινά για πρώτη φορά στο βασικό σχήμα φρόντισαν να ανοίξουν από νωρίς το δρόμο της νίκης, με τον ίδιο πρωτίστως σε ρόλο.... σερβιτόρου. Μόλις στο 3΄ο Άγγλος έβγαλε με μια επαφή τον Σανέ στο τετ-α-τετ κι ο Γερμανός δεν λάθεψε για να «γράψει» το πρώτο γκολ της σεζόν.

Για να διατηρηθεί το προβάδισμα των φιλοξενούμενων βέβαια χρειάστηκε και η συνδρομή του VAR, το οποίο επιβεβαίωσε οφσάιντ στο γκολ του Φούλκγρουγκ ο οποίος υπό διαφορετικές συνθήκες θα μπορούσε να είχε ισοφαρίσει σε 1-1 μόλις εννιά λεπτά αργότερα. Στο 21΄ο Μαζράουι απώλεσε μοναδική ευκαιρία για να διαμορφώσει το 2-0, στην κορυφαία στιγμή ενός πρώτου μέρους που θα ξεχαστεί γρήγορα από τους φίλους των Βαυαρών.

Δεδομένου του εύθραυστου αποτελέσματος η Μπάγερν προσπάθησε να καθαρίσει το ματς στο β΄μέρος, άγγιξε το 2-0 σε δοκάρι του Κομάν, όμως το σκορ δεν έμελλε να αλλάξει. Τουλάχιστον μέχρι το 75΄ώσπου ο Χάρι Κέιν να εμφανιστεί ξανά για να δώσει λύση στο πρόβλημα δυστοκίας που ταλαιπωρούσε τη Μπάγερν από την περσινή σεζόν.

Έπειτα από όμορφη πάσα του Ντέιβις, ο Άγγλος βρέθηκε απέναντι από την εστία και με ψύχραιμο τελείωμα στην κλειστή γωνία σφράγισε την πρώτη νίκη της ομάδας του για τη φετινή σεζόν. Τα γκολ των Σανέ και Τελ στις καθυστερήσεις του αγώνα απλώς γλύκαναν τη νίκη των φιλοξενούμενων απέναντι σε μια παραδομένη Βέρντερ, η οποία έγινε η πρώτη χρονικά που... ξεκλειδώνεται από το νέο «κανόνι» που ήρθε να κοσμήσει τα γερμανικά γήπεδα.

Μπάγερν Μονάχου (Τόμας Τούχελ): Ούλραιχ, Μαζράουι, Ουπαμεκανό, Κιμ (68΄Ντε Λιχτ), Ντέιβις, Γκορέτζκα (79΄Λάιμερ), Κίμιχ, Σανέ, Κομάν (84΄Τσούπο Μότινγκ), Μουσιάλα (84΄Μίλερ), Κέιν (84΄Τελ)

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image
 

BUNDESLIGA Τελευταία Νέα