Αμβούργο - Στουτγκάρδη 1-3: Νίκη με ανατροπή και παραμονή στη Bundesliga

Νίκος Κικίδης
Παραμονή στη Bundesliga για τη Στουτγκάρδη, η οποία με βασικό τον Μαυροπάνο επικράτησε με ανατροπή 3-1 κόντρα στο Αμβούργο και του έσβησε οριστικά τα όνειρα επιστροφής στην πρώτη κατηγορία.

Στη Bundesliga θα αγωνίζεται και τη νέα σεζόν η Στουτγκάρδη! Μετά τη νίκη με 3-0 στον πρώτο αγώνα που την έχρισε ως αδιαφιλονίκητο φαβορί στη «μάχη» παραμονής, η ομάδα του (βασικού) Μαυροπάνου έκανε το 2Χ2 κόντρα στο Αμβούργο με ανατροπή και σκορ 3-1 για να... ξορκίσει οριστικά τον εφιάλτη του υποβιβασμού.

Το ξεκίνημα του αγώνα βέβαια προκάλεσε αγωνία στους Σουηβούς και ενθουσιασμό στο γήπεδο, μιας και μόλις στο 6΄ο Κίτελ άνοιξε το σκορ για να χαρίσει ελπίδα στο Αμβούργο. Όσο όμως τα λεπτά κυλούσαν χωρίς γκολ, η Στουτγκάρδη κέρδιζε σε αυτοπεποίθηση και τελικά έκανε τη ζημιά με το καλησπέρα του β΄μέρους.

Στο 48΄ο Μίλοτ ισοφάρισε σε 1-1, με τον ίδιο παίκτη να ολοκληρώνει την ανατροπή στο 64΄. Το κερασάκι στην τούρτα πρόσθεσε στις καθυστερήσεις του αγώνα ο Σίλας για το τελικό αποτέλεσμα που σήμανε για ακόμα μια σεζόν ένα αίσθημα απογοήτευσης στις τάξεις του ιστορικού Αμβούργου, το οποίο θα βολοδέρνει και τη νέα σεζόν στη δεύτερη κατηγορία.