Bundesliga: Ήττα-πλήγμα για τη Λεβερκούζεν στη μάχη της Ευρώπης, «ανάσα» στο 90+12' για Σάλκε

bayer_leverkusen_loss

bet365

Η Κολωνία έφυγε με το «διπλό» (2-1) από το Λεβερκούζεν, με τη Μπάγερ να δίνει την ευκαιρία στη Βόλφσμπουργκ να την πετάξει εκτός ευρωπαϊκών θέσεων, τη στιγμή που η Σάλκε πήρε φοβερή νίκη (3-2) στην έδρα της Μάιντς και ανέπνευσε.

Σε κίνδυνο έβαλε η Κολωνία τα ευρωπαϊκά όνειρα της Μπάγερ Λεβερκούζεν. Οι Τράγοι, για τους οποίους ο Δημήτρης Λημνιός έμεινε στον πάγκο, πήραν την εκτός έδρας νίκη 2-1 και ανέβηκαν στη 10η θέση της Bundesliga. Ταυτόχρονα, άφησαν την ομάδα του Τσάμπι Αλόνσο στους 48 βαθμούς, δίνοντας την ευκαιρία στη Βόλφσμπουργκ με νίκη απέναντι στην Ντόρτμουντ να την προσπεράσει στην 6η θέση, η οποία οδηγεί στην Ευρώπη. Απόλυτος πρωταγωνιστής για τους φιλοξενούμενους ο Σέλκε, ο οποίος σκόραρε δις στο 14' και το 36' και υπέγραψε το τρίποντο, ενώ νωρίτερα, στο 28', για τους γηπεδούχους είχε ισοφαρίσει ο Αντλί.

«Χρυσό» τρίποντο για τη Σάλκε

Η Σάλκε έφτασε τις δύο νίκες στα τελευταία ισάριθμα ματς αφού έφυγε με το πολύτιμο και επικό «διπλό» 3-2 από την έδρα της Μάιντς στις καθυστερήσεις του ματς. 'Ετσι οι Βασιλικοί Μπλε βγήκαν από τη ζώνη του υποβιβασμού της Bundesliga και ανέβηκαν στη 14η θέση. Οι δύο ομάδες έδειχναν πως θα αρκεστούν στο διαφαινόμενο 2-2 που διαμορφώθηκε από την ισοφάριση των γηπεδούχων στο 70', ωστόσο οι φιλοξενούμενοι δεν τα παράτησαν. Στις τελευταίες στιγμές του ματς κέρδισαν το πέναλτι και ο Μπούλτερ στο 90+12' ευστόχησε από την άσπρη βούλα χαρίζοντας τη νίκη.

 

BUNDESLIGA Τελευταία Νέα