Φράιμπουργκ - Βέρντερ Βρέμης 2-0: Δύσκολη νίκη για την αντίπαλο του Ολυμπιακού απέναντι στους «πράσινους» των 10 παικτών

Γιάννης Αρώνης
Φράιμπουργκ - Βέρντερ Βρέμης 2-0: Δύσκολη νίκη για την αντίπαλο του Ολυμπιακού απέναντι στους «πράσινους» των 10 παικτών

bet365

Η Φράιμπουργκ δυσκολεύτηκε αλλά νίκησε με 2-0 την Βέρντερ Βρέμης που αγωνιζόταν από το 14' λόγω αποβολής του Φριέντλ με απευθείας κόκκινη κάρτα, πέντε ημέρες πριν υποδεχθεί τον Ολυμπιακό στο «Europa-Park».

«Σκούρα» τα βρήκε η Φράιμπουργκ απέναντι στην «ψυχωμένη» Βέρντερ Βρέμης που αν και αγωνιζόταν από το 14ο λεπτό με 10 ποδοσφαιριστές έφερε σθεναρές αντιστάσεις αλλά «λύγισε» χάρη στο όμορφο σουτ του Κούμπλερ στο 56' και την εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Γκρίφο στο 80ό λεπτό.

Ο Κρίστιαν Στράιχ παρέταξε την επερχόμενη αντίπαλο του Ολυμπιακού στο Europa League με διάταξη 3-4-3 και τον Φλέκεν κάτω από τα δοκάρια με τριάδα στόπερ μπροστά του τους Κούμπλερ, Γκίντερ και Λάινχαρτ. Ο Σιντίγια αγωνίστηκε ως μπαχ-χαφ στα δεξιά και ο Γκούντερ στα αριστερά, πλαισιωμένοι από τους Χόφλερ και Κάιτελ στον άξονα. Ο Γκρίφο βρέθηκε στα αριστερά της επίθεσης, ο Κιέρε στην απέναντι πλευρά και ο Γκρεγκόριτς στην κορυφή της.

Οι ισορροπίες του παιχνιδιού άλλαξαν πολύ νωρίς λόγω της απευθείας αποβολής του Μάρκο Φριέντλ μόλις στο 14ο λεπτό του αγώνα. Ο αρχηγός των φιλοξενούμενων έκανε το σκληρό φάουλ και άφησε την ομάδα του με 10 ποδοσφαιριστές κρίνοντας τελικά με αυτή του την ενέργεια και την έκβαση της αναμέτρησης. Μόλις δύο λεπτά μετά την αποβολή η Φράιμπουργκ έκανε αισθητή την παρουσία της στα αντίπαλα καρέ με το σουτ του Σιντίγια να περνάει λίγο άουτ, ενώ στο 29' ενόχλησε ξανά τον Παβλένκα που πάντως μπλόκαρε χωρίς ιδιαίτερη δυσκολία την προσπάθεια του Κιέρε.

Η Βέρντερ κατάφερε να πάει στα αποδυτήρια κρατώντας το πολύτιμο για την ίδια 0-0, δυστυχώς όμως για την ίδια δέχτηκε το γκολ στην πρώτη φάση του δευτέρου μέρους. Η σέντρα του Γκρίφο στο 56' από τα αριστερά προσπέρασε επιτιθέμενους και αμυνόμενους πριν προσγειωθεί στα πόδια του Κούμπλερ ο οποίος με ένα άψογο διαγώνιο σουτ άφησε «άγαλμα» τον Παβλένκα.

Από εκείνο το σημείο τα πόδια των ποδοσφαιριστών του Στράιχ «λύθηκαν» και η Φράιμπουργκ ξεκίνησε να αποδίδει αρκετά καλύτερα απ' ότι στο προβληματικό πρώτο ημίχρονο, και επιβεβαίωσε την ανωτερότητά της με το εύστοχο χτύπημα πέναλτι αλά Πανένκα του Γκρίφο στο 80'. Ο Ιταλός κέρδισε ο ίδιος το πέναλτι από τον Φέλιξ Αγκού που ξεκίνησε να τον κρατά εκτός και συνέχισε μέσα στην περιοχή της Βέρντερ.

Η Φράιμπουργκ έτσι επέστρεψε στις νίκες στο πρωτάθλημα μετά την συντριβή της με 5-0 από την Μπάγερν την προηγούμενη αγωνιστική και παρέμεινε στην τρίτη θέση της Bundesliga με 21 βαθμούς στις 11 πρώτες αγωνιστικές, ενώ η Βέρντερ βρίσκεται στην 11η με 15 βαθμούς.

 

BUNDESLIGA Τελευταία Νέα