Θωμάς Καστανάρας: Με 30 γκολ αποχαιρετά τους νέους της Στουτγκάρδης και ετοιμάζεται για τη Μπουντεσλίγκα

Θωμάς Καστανάρας: Με 30 γκολ αποχαιρετά τους νέους της Στουτγκάρδης και ετοιμάζεται για τη Μπουντεσλίγκα

bet365

Θυμίζει Μήτρογλου η περίπτωση του 19χρονου επιθετικού. Το Gazzetta παρουσιάζει τα επιτεύγματα και τη συνεργασία του με κορυφαίο μανατζερικό γραφείο

Σε έναν από τους μεγαλύτερους πρωταγωνιστές των αναπτυξιακών πρωταθλημάτων της Γερμανίας αναδείχθηκε ο Θωμάς Καστανάρας. Ο στράικερ της εθνικής U19 της Ελλάδας οδήγησε τη Στουτγκάρδη στον τελικό κυπέλλου, ενώ έχασε για μόλις δύο βαθμούς τη συμμετοχή στην τελική φάση του πρωταθλήματος. Πρόσφατα υπέγραψε επαγγελματικό συμβόλαιο και θεωρείται πολύ σοβαρό project για την ομάδα της Στουτγκάρδης. Κι αυτό σημαίνει ότι στην ΕΠΟ ο Κώστας Κωνσταντινίδης και οι συνεργάτες του οφείλουν να βρίσκονται σε επαγρύπνηση. Το διεθνές status του 19χρονου δεν έχει ακόμα κατοχυρωθεί αφού δεν έχει αγωνιστεί ακόμα σε επίπεδο Ανδρών.

Γεννημένος στη Στουτγκάρδη στις 9 Ιανουαρίου του 2003, ο Καστανάρας παίζει από τα 9 του χρόνια στις ακαδημίες της τοπικής ομάδας. Είναι κλασικός σέντερ φορ με ύψος 1.85 και εφέτος πραγματοποίησε... διαστημική σεζόν στην οποία πέτυχε 30 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις. Εκκρεμει ο τελικός κυπέλλου εναντίον της Ντόρτμουντ στις 20 Μαϊου.


- Στο πρωτάθλημα Α-Junioren, δηλαδή την Κ19 της Γερμανίας ήταν πρώτος σκόρερ με πολύ μεγάλη διαφορά, ανάμεσα και στους τρεις ομίλους οι οποίοι διαμορφώνονται με αγωνιστικά και γεωγραφικά κριτήρια. Ο Καστανάρας έκλεισε τη χρονιά με 26 γκολ σε 20 ματς της Νότιας/Νοτιοανατολικής Περιφέρειας, αντιμετωπίζοντας ομάδες όπως η Μπάγερν, η Άιντραχτ, η Χόφενχαϊμ η Μάιντς. Δεύτερος όλων των περιφερειών ήταν με 17 τέρματα ο Αντόνιο Φώτη (με ρίζες από την Κύπρο και τη Βουλγαρία) της Άιντραχτ. Ακολούθησε με 15 ο Ολλανδός Γιούλιαν Ράικοφ της Ντόρτμουντ (Δυτική Περιφέρεια).

- Στο κύπελλο U19 ο Καστανάρας με 3 γκολ και 2 ασίστ σε 4 αγώνες συνεισέφερε τα μέγιστα στην πρόκριση της ομάδας του στον τελικό, όπου θα αντιμετωπίσει τη Ντόρτμουντ

- Το 30ο του γκολ, το μοναδικό σε επίπεδο ανδρών, σημειώθηκε με την Β΄ ομάδα της Στουτγκάρδης στο πρωτάθλημα της 4ης κατηγορίας στις 16 Απριλίου, με αντίπαλο την FSV Φρανκφούρτης.

Ο τρίτος υψηλότερος μέσος όρος στα χρονικά


Πόσο σπουδαίο είναι το επίτευγμα του 19χρονου φορ, φαίνεται από το γεγονός ότι ο μέσος όρος σκοραρίσματος στο πρωτάθλημα με 1.24 (26 γκολ σε 21 αγώνες) τον κατατάσσει στην τρίτη θέση όλων των εποχών, ανάμεσα στα μεγάλα «κανόνια» του γερμανικού πρωταθλήματος Νέων. Στην πρώτη με πολύ μεγάλη διαφορά απ΄όλους βρίσκεται το παιδί-θαύμα της Ντόρτμουντ, Γιουσούφα Μουκόκο ο οποίος έπαιξε στη διοργάνωση U19 μέχρι τα 16 του χρόνια (!) με απολογισμό 44 γκολ σε 23 παιχνίδια, δηλαδή 1.90 μέσο όρο! Δεύτερος είναι ο Γιοχάνες Έγκεσταϊν που ανήκει στην Άνβερπ και το διάστημα 2015-2017 είχε 39 γκολ σε 29 αγώνες με τη Βέρντερ (1.39 μ.ο.)
Ένας από τους κορυφαίους σκόρερ σε επίπεδο Νέων της Γερμανίας υπήρξε κι ο Κώστας Μήτρογλου ο οποίος αγωνίστηκε σε 47 παιχνίδια με τη Ντούισμπουργκ και τη Γκλάντμπαχ και πέτυχε 43 γκολ (μ.ο. 0.91).

Η συνεργασία με τη Unique Sports Management

Ο Έλληνας διεθνής συνεργάζεται εδώ και λίγους μήνες με ένα από τα κορυφαία μανατζερικά γραφεία του πλανήτη. Το νεοσύστατο Unique Sports Group που προήλθε από την πρόσφατη (Σεπτέμβριος 2021) συγχώνευση του βρετανικού Unique Sports Management και του γερμανικού International Sports Management. Με επικεφαλής τους Γκόρντον Στίπιτς-Βίπφλερ, Γουϊλιαμ Σόλτχαουζ και πελατολόγιο που περιλαμβάνει παίκτες όπως ο Ρις Τζέιμς, ο Τσαλχάνογου, ο Ματίας και ο Κρίστιαν Γκίντερ, γίνεται σαφές ότι ο Καστανάρας ανήκει σε ένα πανίσχυρο γραφείο, κάτι που αποτελεί σπουδαίο εφόδιο για την μελλοντική του εξέλιξη.

 

BUNDESLIGA Τελευταία Νέα