Bundesliga: Προς... μπαράζ η Στουτγκάρδη του Μαυροπάνου, «παράταση» για τη σωτηρία της Μπόχουμ

Βασίλης Μπαλατσός
Bundesliga: Προς... μπαράζ η Στουτγκάρδη του Μαυροπάνου, «παράταση» για τη σωτηρία της Μπόχουμ

bet365

H Στουτγκάρδη του Μαυροπάνου ηττήθηκε από τη Χέρτα Βερολίνου με 2-0 και βρίσκεται πιο κόντρα στα μπαράζ παραμονής στη Bundesliga. Δεν κατάφερε να «κλειδώσει» την παραμονή η Μπόχουμ των Σταφυλίδη - Λαμπρόπουλου.

Βαθιά βαθμολογική «ανάσα» πήρε η Χέρτα, η οποία μετά τη νίκη επί της Άουγκσμπουργκ επικράτησε με 2-0 της Στουτγκάρδης στο «Ολίμπιασταντιον», έφτασε τους 32 βαθμούς και αύξησε τη διαφορά από την επικίνδυνη ζώνη στους τέσσερις πόντους. Βασικός και αναντικατάστατος για πέμπτο διαδοχικό ματς της Bundesliga ο διεθνής κεντρικός αμυντικός, Ντίνος Μαυροπάνος.

Η ομάδα του Βερολίνου ξεκίνησε ιδανικά το ματς προηγήθηκε μόλις στο τέταρτο λεπτό τον Σέλκε, οι φιλοξενούμενοι πίεσαν, όμως δεν κατάφεραν να ισοφαρίσουν και εν τέλει δέχτηκαν δεύτερο γκολ στο 90+3' με τον Μπελφοντίλ. Η Στουτγκάρδη βρίσκεται στη 16η θέση, με 28 βαθμούς, δύο περισσότερους από την Αρμίνια και είναι κοντά στα μπαράζ παραμονής κόντρα στην τρίτη ομάδα της δεύτερης κατηγορίας.

Στο έτερο ματς της ημέρας (24/4) η Μπόχουμ είχε την ευκαιρία να «κλειδώσει» την παραμονή της στη Bundesliga και μαθηματικά, τρεις αγωνιστικές πριν το φινάλε του πρωταθλήματος, όμως ηττήθηκαν με 2-0 στην έδρα τους από την Άουγκσμπουργκ (36 βαθμοί έναντι 28 της Στουτγκάρδης). Ο Χαν έδωσε προβάδισμα στους φιλοξενούμενους στο 18' και Γκρέγκοριτς διαμόρφωσε το τελικό σκορ με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι στο 43'. Για τη Μπόχουμ εκτός αποστολής ήταν τόσο ο Βασίλης Λαμπρόπουλος, όσο και ο τιμωρημένος, Κώστας Σταφυλίδης.

 

BUNDESLIGA Τελευταία Νέα