Ντόρτμουντ - Γκλάντμπαχ 6-0: Ξέσπασαν οι Βεστφαλοί με «μαγικό» Ρόις! (vid)

Κωνσταντίνος Κωλαΐτης
Ντόρτμουντ - Γκλάντμπαχ 6-0: Ξέσπασαν οι Βεστφαλοί με «μαγικό» Ρόις! (vid)

bet365

Το «μάρμαρο» των τελευταίων εντός έδρας συντριβών της Ντόρτμουντ πλήρωσε τελικά η... Γκλάντμπαχ. Με τον απολαυστικό Μάρκο Ρόις να «γράφει» δύο γκολ και χατ-τρικ ασίστ, οι Βεστφαλοί διέσυραν τα Πουλάρια (6-0) κι επανέφεραν τα χαμόγελα στο «Signal Iduna Park».

Ο Μάρκο Ρόζε είδε την κουβέντα για τη θέση του στη Ντόρτμουντ να φουντώνει ξανά, μετά τις δύο εντός έδρας ήττες από Λεβερκούζεν και Ρέιντζερς με παθητικό εννέα τερμάτων. Η διοίκηση δήλωσε τη στήριξή της, με βασική, όμως, προϋπόθεση ότι δεν θα διακινδυνεύσει ο στόχος της τετράδας. Και οι παίκτες του μετέφρασαν πλήρως το μήνυμα, παράγοντας την κορυφαία ίσως φετινή εμφάνιση της Μπορούσια. Χωρίς τον τραυματία Έρλινγκ Χάαλαντ, αλλά με τον Μάρκο Ρόις να είναι… μια ομάδα μόνος του (δύο γκολ, τρεις ασίστ), οι Βεστφαλοί διέσυραν τη Γκλάντμπαχ μπροστά στο κοινό τους (6-0) και ξέσπασαν μετά τα συνεχόμενα αρνητικά αποτελέσματα εντός έδρας.

Ο κάπτεν της Ντόρτμουντ βρέθηκε σε καταπληκτική βραδιά, ως συνήθως τη φετινή σεζόν και ήταν εκείνος που έδωσε το σύνθημα για την εντυπωσιακή νίκη από το πρώτο μέρος. Στο 26’ έγραψε το 1-0 και έξι λεπτά αργότερα σέρβιρε το γκολ στον Μάλεν, δίνοντας ξεκάθαρο προβάδισμα στους Βεστφαλούς.

Η Γκλάντμπαχ ήταν αναποτελεσματική στις δικές της τελικές και η επιρρεπής στην… κατάρρευση άμυνά της δήλωσε «game-over» στο τελευταίο εικοσάλεπτο. Οι δύο αλλαγές του 68’, Βολφ και Μουκοκό πήραν την ασίστ τους από τον Ρόις στο 70’ και το 74’ αντίστοιχα, ανεβάζοντας τον δείκτη του σκορ στο 4-0, για να έρθει ο τελευταίος και με το δεύτερο προσωπικό του τέρμα να γράψει το 5-0 μέσα σε… βροχερό πανδαιμόνιο (13 γκολ, 13 ασίστ φέτος σε όλες τις διοργανώσεις!). Το «κερασάκι στην τούρτα» έβαλε ο Τσαν με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι στο 90ο λεπτό κι έτσι η Ντόρτμουντ επανέφερε τη διαφορά από τη Μπάγερν στο -6.

Ντόρτμουντ (Μάρκο Ρόζε): Κόμπελ, Τσαν, Χούμελς, Ζαγκαντού (42’ Πόνγκρατσιτς), Γκερέιρο (67’ Σουλτς), Νταούντ, Μπέλιγχαμ, Ρέινα (30’ Μπραντ), Ρόις, Αζάρ (68’ Βολφ), Μάλεν (75’ Μουκοκό)

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image
 

BUNDESLIGA Τελευταία Νέα