Ένας αρχηγός με τα όλα του!

Δημήτρης Τομαράς
Ένας αρχηγός με τα όλα του!

bet365

Ο Δημήτρης Τομαράς γράφει στο Gazzetta.gr για το πρόσωπο - κλειδί του ντέρμπι, τον Μιλιβόγεβιτς, τα λάθη Μπέντο και τον τρόπο που Ίβιτς και ΠΑΟΚ αδικούν τους εαυτούς τους.
Αρχικά εάν έβλεπε κανείς μόνο το πρώτο 20λεπτο του αγώνα στο Φάληρο έτσι όπως είχαν στήσει τακτικά τις ομάδες Μπέντο και Ίβιτς δεν θα πίστευε πως ο Ολυμπιακός θα κέρδιζε το ματς. Δεν θα έβγαζε σιγουριά για ήττα αλλά δεδομένα δεν θα... πόνταρε σε νίκη. Και προφανώς μετά τα ματς της Πέμπτης δεν θα περίμενε πως ο "δικέφαλος του Βορρά" θα κατάφερνε να είναι τόσο ανταγωνιστικός και δυνατός.
Ο Πορτογάλος κατέβασε ξανά τον Ολυμπιακό με έναν δεξιοπόδαρο στόπερ ως αριστερό μπακ. Θα σκεφτεί κανείς λεπτομέρειες... Δεν είναι λεπτομέρειες όταν ο ίδιος ο Μπέντο είχε εικόνα στον Ρέντη πως ο Μπρούνο Βιάνα προερχόταν από ίωση και πως θα είχε... θέμα.
Προς τιμήν του ο Πάουλο Μπέντο και το είπε και ανέλαβε την ευθύνη αλλά το λάθος είναι λάθος. Ο πιτσιρικάς αποδείχθηκε η μαύρη... τρύπα από τα αριστερά για τους ερυθρόλευκους, με τον ΠΑΟΚ να "χτυπάει" πολύ από εκεί και ειδικά με τον Ροντρίγκες και να αναγκάζει τον Σεμπά να γίνεται 2ος αρ. μπακ. Αυτό σε συνδυασμό πως οι δύο στόπερ δεν ήταν σε καλή ημέρα και ο Φιγκέιρας δεν πήγε τόσο καλά αμυντικά όσο σε άλλα ματς προκάλεσε έντονο πρόβλημα στον πειραϊκό σύλλογο. Ακόμα και ο Καπίνο "παρασύρθηκε" από αυτήν την εικόνα της ομάδας.
Ειδικά δε σε μία ημέρα όπου και η τριάδα του άξονα δεν απέδωσε στα συνήθη της επίπεδα. Ο Ίβιτς μην ξεκινώντας τον Μπίσεσβαρ μπόρεσε να "κλειδώσει" το κέντρο και να απειλεί διαρκώς με αντεπιθέσεις και μπαλιές στην πλάτη της άμυνας των Πειραιωτών με τις γνωστές αργές επιστροφές. Προφανώς και όλα αυτά τα... χρεώνεται ο Μπέντο και ήταν στα υπέρ του Ίβιτς. Και φυσικά το γεγονός πως "επιστράτευσε" τον σαφώς ανέτοιμο Ομάρ - μετά από πολύμηνη απουσία - για να παίξει και το ότι είναι εκτός τον κλασικό αρ. μπακ Τσιμίκα ελλείψει Ντε Λα Μπέγια και του τιμωρημένου Ρέτσου (σ.σ. που επίσης είναι δεξιοπόδαρος στόπερ που τοποθετείται αριστερός μπακ).
ΑΥΤΟΓΚΟΛ ΚΑΙ ΕΠΙΘΕΤΙΚΗ ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΑ ΤΟΥ ΠΑΟΚ ΕΦΕΡΑΝ ΤΗ ΝΙΚΗ ΣΤΟΥΣ ΠΕΙΡΑΙΩΤΕΣ
Τι άλλαξε τα δεδομένα του αγώνα με τις τόσες διακοπές (σ.σ. που τελείωσε μετά τις 23.00 αντί για τις 22.00 και... κάτι); Εκτός από το αυτογκόλ του Βαρέλα - σε μία φάση που ορθώς ο ΠΑΟΚ φωνάζει για τον εκτεθειμένο Ιντέγε αλλά που ήταν εξαιρετικά δύσκολη και γρήγορη - η απίστευτη και μοναδική επιθετική ανεπάρκεια του "δικεφάλου του Βορρά" την οποία... χρεώνεται ο Ίβιτς. Κυρίως θα μπορούσε να γράψει κανείς η επιθετική ανεπάρκεια. Η εμφανής αδυναμία της ομάδας του να έχει τον ανάλογο αριθμό γκολ με βάση τις ευκαιρίες που κάνει. Το γεγονός πως έχει παίκτες που απλά δεν μπορούν να βάλουν την μπάλα στο "πλεχτό" ακόμα και όταν βγαίνουν απέναντι στον αντίπαλο κίπερ. Και ως προς αυτό το σκέλος δεν τους φταίει καμία διαιτησία. Ο ΠΑΟΚ έχασε το ματς διότι στο διάστημα που ήταν καλύτερος δεν μπορούσε με τίποτα να σκοράρει.
Και όταν παίζεις με αντιπάλους σαν τον Ολυμπιακό αυτό το "πληρώνεις" αγωνιστικά όταν δεν είσαι στο επίπεδο που πρέπει και ειδικά από την στιγμή που στο β' μέρος οι γηπεδούχοι είχαν βελτιωμένη εικόνα. Η μεγάλη "πληγή" του ΠΑΟΚ ήταν και είναι ότι ακόμα και όταν κάνει πάνω από 20 τελικές μπορεί να βάλει 1 γκολ ή ακόμα και να μείνει "άσφαιρος". Το θετικό για τον Μπέντο ως προς τον αγώνα ήταν πως πήρε... βοήθεια από τις αλλαγές.
ΚΟΡΥΦΑΙΑ ΣΕΖΟΝ ΚΑΙ ΑΡΧΗΓΟΣ ΜΕ ΤΑ ΟΛΑ ΤΟΥ!
Για τον Λούκα Μιλιβόγεβιτς έχουμε αναφερθεί ξανά και εκτενώς φέτος. Ωστόσο δεν μπορεί να αγνοηθεί πως για ακόμα έναν αγώνα είναι ο MVP του Ολυμπιακού. Ο Σέρβος χαφ ματσάρα δεν έκανε ωστόσο έχει δύο μεγάλες στιγμές στο παιχνίδι που έγειραν την πλάστιγγα υπέρ του Ολυμπιακού. Το καίριο κόψιμο πάνω στον Ροντρίγκες που ήταν σε θέση βολής απέναντι στον Καπίνο μετά από αμυντική "τρικυμία" και το εξαιρετικό γκολ με γυριστή κεφαλιά και δίχως ορατότητα στην γωνία του Γλύκου. Σε μία φάση με τρομερή μπαλιά Φιγκέιρας και καθοριστική συμμετοχή του Καρντόσο. Ένας Καρντόσο που για ακόμα έναν αγώνα ήταν σοβαρός και είχε θετικό πρόσημο. Ο "Μίλι" κάνει την κορυφαία του σεζόν στον Ολυμπιακό έως τώρα και εάν συνεχίσει έτσι οι επόμενες προτάσεις που θα φτάσουν στο Λιμάνι θα ξεπερνούν τα 8 και τα 9 εκατ. ευρώ. Δεν είναι μόνο το πάθος και η αυταπάρνησή του. Δεν είναι μόνο το "μέταλλο" και τα ηγετικά του χαρακτηριστικά. Είναι πως πλέον έχει ωριμάσει ποδοσφαιρικά και δείχνει πως τα λάθη του παρελθόντος τα έχει αφήσει πίσω του.
ΠΑΝΤΑ ΚΟΙΤΑΣ ΠΡΩΤΑ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΣΟΥ ΕΥΘΥΝΕΣ
Προφανώς και τα όσα συνέβησαν χθες στην αίθουσα Τύπου με πρωταγωνιστή τον Βλάνταν Ίβιτς που έκρινε πως το Νο1 αίτιο για την... καταστροφή του ελληνικού ποδοσφαίρου είναι οι "κακοί" δημοσιογράφοι πάντα στην λογική του "δεν τα λέτε, δεν τα γράφετε αν και τα βλέπετε" καταγράφτηκαν στο Gazzetta.gr, το οποίο παραμένει ένα Μέσο που φιλοξενεί κάθε άποψη. Από την πιο μετριοπαθή και χαμηλών τόνων μέχρι και την πιο ακραία.
Προτού προβεί στις όποιες καταγγελίες ο Ίβιτς - που από την πλευρά του θεώρησε σωστό να μιλήσει για πρόσωπα και καταστάσεις που τον ενόχλησαν στο Φάληρο, την διαιτησία αλλά και την κίνησή του να πάει την ομάδα στα αποδυτήρια - ωστόσο θα έπρεπε πρωτίστως να αναλογιστεί τις όποιες δικές του ευθύνες στο αγωνιστικό κομμάτι και την ήττα αλλά και τις όποιες επιθετικές αλλά και αμυντικές... ευθύνες της ομάδας του και μετά να ρίξει το πολύ εύκολο "ανάθεμα" στους "κακούς" δημοσιογράφους.
Ο Βλάνταν Ίβιτς δεν είχε απάντηση και εξήγηση για το επιθετικό πρόβλημα του ΠΑΟΚ και ότι κλασικό γκολτζή δεν έχει αλλά είχε απάντηση στα προβλήματα του ελληνικού ποδοσφαίρου: "Φταίνε οι δημοσιογράφοι που δεν έχουμε 'καθαρό' ποδόσφαιρο". Κάτι που σαν εικόνα δεδομένα αδικεί και εκείνον τον ΠΑΟΚ και είναι κρίμα διότι πρόκειται όντως για έναν χαρισματικό ποδοσφαιράνθρωπο και έναν τεχνικό με πολλές προοπτικές. Ο Ίβιτς με την στάση του και την συμπεριφορά του και στην διάρκεια του ματς και μετά στην αίθουσα Τύπου αδικεί τον εαυτό του και τον σύλλογό του.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα