«Ήξερα από την πρώτη στιγμή πως θα φτάσει ψηλά ο Ανσαριφάρντ»

«Ήξερα από την πρώτη στιγμή πως θα φτάσει ψηλά ο Ανσαριφάρντ»

bet365

Ο θρύλος του ιρανικού ποδοσφαίρου και μέντορας του Καρίμ Ανσαριφάρντ, Αλί Νταεί μιλάει στο gazzetta.gr για τον άσο του Πανιωνίου.

Ο Αλί Νταεί, ο πρώτος Ιρανός που φόρεσε τη φανέλα της Μπάγερν θεωρείται κάτι σαν τον Μαραντόνα, στην αχανή ασιατική χώρα.

Ο νυν τεχνικός της Ναφτ Τεχεράνης, κατάφερε να βάλει το ποδόσφαιρο του Ιράν στον χάρτη αποτελώντας τον καλύτερο πρεσβευτή της χώρας του.

Εκτός από την Μπάγερν Μονάχου, αγωνίστηκε σε Αρμίνια Μπίλεφελντ και Χέρτα, ενώ το κοντέρ με την εθνική Ιράν κατέγραψε 109 γκολ σε 149 συμμετοχές.

Ο 47χρονος τεχνικός πέρα από τα παράσημα του, ως ποδοσφαιριστής πιστώνεται και την ανακάλυψη του Καρίμ Ανσαριφάρντ, αποτελώντας τον μέντορα του 26χρονου συμπατριώτη του, που μεγαλουργεί με τη φανέλα του Πανιώνιου.

Ο Αλί Νταεϊ, μίλησε στο gazzetta.gr με αφορμή την εξαιρετική παρουσία του πρώην παίκτη της Οσασούνα με την κυανέρυθρη φανέλα.

«Τον είδα για πρώτη φορά σε ηλικία 16 ετών και εισηγήθηκα την μεταγραφή του στη Σάιπα, αφού τον δοκιμάσαμε. Ήμουν βέβαιος πως αυτό το παιδί σύντομα θα ανάγκαζε το Ιράν να μιλάει για τα κατορθώματα του.

Από μικρός έδειξε πως είχε ευχέρεια στο σκοράρισμα και πραγματοποίησε εκπληκτικές εμφανίσεις.

Εγώ αποχώρησα έπειτα από δύο χρόνια από τον σύλλογο, αλλά ο Ανσαριφάρντ συνέχισε να αγωνίζεται και να βελτιώνεται συνεχώς. Τα γκολ που πέτυχε και οι εμφανίσεις με δικαίωσαν απόλυτα αφού είχα πιστέψει σε αυτόν από την πρώτη στιγμή που τον είδα».

Ο «θρύλος» του ιρανικού ποδοσφαίρου αναφέρθηκε και στα κοινά στοιχεία που έχει ο Ανσαριφάρντ.

«Έχουμε αρκετά κοινά με τον Ανσαριφάρντ. Κατάγεται από το Αρνταμπίλ, όπως και εγώ. Φοράει το Νο 10, είναι επιθετικός και κατάφερε να πάρει μεταγραφή σε μεγάλο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Πράγματι τον είχα χρίσει διάδοχο μου. Στο πρόσωπο του έβλεπα έναν ποδοσφαιριστή με μεγάλη ποιότητα, ο οποίος θα έφτανε ψηλά».

Ο πρώην παίκτης της Μπάγερν, μολονότι δεν έχει δει αγωνιζόμενο τον επιθετικό του Πανιωνίου εντούτοις εμφανίζεται ενήμερος για τις εμφανίσεις του.

«Δυστυχώς δεν έχω τον δυνατότητα να τον βλέπω αγωνιζόμενο στην Ελλάδα, αλλά γνωρίζω πως τα πηγαίνει περίφημα δείχνοντας το ταλέντο του, όπως και ο Μασούντ που είναι αρκετά μεγαλύτερος. Είμαι χαρούμενος που κατάφερε να προσαρμοστεί στην Ελλάδα και πιστεύω πως μπορεί να φτάσει πολύ ψηλά. Είναι 26 ετών, όλο το μέλλον βρίσκεται μπροστά του».

Ο Ανσαριφάρντ αποτελεί σημαντικό κεφάλαιο για το ποδόσφαιρο του Ιράν με τον Αλί Νταεί να αναμένει το επόμενο βήμα του.

«Στην Οσασούνα δεν πήρε τις ευκαιρίες που άξιζε, αλλά αυτά συμβαίνουν στην καριέρα ενός ποδοσφαιριστή. Αν είσαι καλός ποδοσφαιριστής θα φανεί στην διάρκεια της καριέρας σου. Ο Ανσαριφάρντ αποτελεί σημαντική μονάδα για το ποδόσφαιρο του Ιράν και περιμένω το επόμενο βήμα της καριέρας του».

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα