Ιστορικό... χαμηλό για τον Κριστιάνο!

Κώστας Ζάλιαρης
Ιστορικό... χαμηλό για τον Κριστιάνο!

bet365

Στη 23η θέση κατέταξε τον Κριστιάνο Ρονάλντο έρευνα που πραγματοποιήθηκε για τους κορυφαίους στην ιστορία της Πριμέρα Ντιβισιόν! Στο top-5, αλλά τέταρτος ο Μέσι!

Το Κέντρο Ερευνών της Ιστορίας και της Στατιστικής του ισπανικού ποδοσφαίρου και ο Χοσέ Αντόνιο Ορτέγκα, εισχώρησαν εις βάρος στα... κιτάπια της πρώτης κατηγορίας του ισπανικού πρωταθλήματος και ανέδειξαν τους κορυφαίους βάσει συγκεκριμένου βαθμολογικού συστήματος.

Η έρευνα βασίστηκε σε κριτήρια όπως τα γκολ, οι ασίστ, τα κλεψίματα και τα φάουλ, όπως θα γινόταν για παράδειγμα για κάποιο μπασκετικό θέμα, με αποτέλεσμα να προκύψει το αποτέλεσμα.

Σύμφωνα, λοιπόν, με το εν λόγω σύστημα βαθμολόγησης, 24 πόντους έπαιρναν οι ποδοσφαιριστές ανάλογα με το χρόνο συμμετοχής τους, έναν πόντο για κάθε γκολ, 0,6 για κάθε πέναλτι. Παράλληλα, μειώνονταν βαθμοί για αυτογκόλ, αποβολές κλπ.

Αυτή η έρευνα, λοιπόν, ανέδειξε κορυφαίο όλων των εποχών (ανάμεσα σε 9.117 ποδοσφαιριστές που έχουν περάσει από την πρώτη κατηγορία της Ισπανίας) τον Ραούλ, για να τον πλαισιώσουν στην κορυφαία πεντάδα οι Θέσαρ Ροντρίγκες (από το 1942 έως το 1955 στη Μπαρτσελόνα, έπαιξε επίσης σε Σαμπαντέλ, Γρανάδα και Έλτσε), Τέλμο Θάρα (θρυλικός παίκτης της Μπιλμπάο), Λίο Μέσι και Ενρίκε Κάστρο (αγωνίστηκε σε Χιχόν και Μπαρτσελόνα).

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο, βρέθηκε μόλις στην 23η θέση της κατάταξης, με τον Νταβίντ Βίγια στην 32η, τον Τσάβι στην 49η, τον Ικέρ Κασίγιας στην 62η και τον Αντούριθ στην 109η!

 

LA LIGA Τελευταία Νέα