Πώς η Λίγκα «έριξε» Ολυμπιακό (κυρίως), αλλά και ΠΑΟ έναντι του ΠΑΟΚ!

Πώς η Λίγκα «έριξε» Ολυμπιακό (κυρίως), αλλά και ΠΑΟ έναντι του ΠΑΟΚ!

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος εξηγεί στο blog του στο gazzetta πώς η Λίγκα χρησιμοποίησε δύο μέτρα και δύο σταθμά στην κατάρτιση του προγράμματος του πρωταθλήματος!

Τυχαίνει φέτος και το ελληνικό πρωτάθλημα εκπροσωπείται με τρεις ομάδες στο Γιουρόπα Λιγκ. Και δη τρεις από τις θεωρητικά διεκδικήτριες του τίτλου.

Θα περίμενε λοιπόν κανείς από τη Λίγκα να μεριμνήσει έτσι ώστε να υπήρχε ίση αντιμετώπιση των Ολυμπιακού, Παναθηναϊκού και ΠΑΟΚ στον καταρτισμό του προγράμματος αναφορικά με τα παιχνίδια των ομάδων τις Δευτέρες, όταν προέρχονται από ευρωπαϊκούς αγώνες τους Πέμπτη. Έχω γράψει σχετικά και στο παρελθόν ένα κομμάτι, αλλά επανέρχομαι σήμερα, διότι πλέον υπάρχει ολοκληρωμένο το πρόγραμμα του πρωταθλήματος ως τις γιορτές.

Το πόσο σημαντική είναι η παράμετρος να παίζεις Δευτέρες όταν έχεις ματς Πέμπτες, και δη εκτός έδρας, φάνηκε πανηγυρικά από τα δύο παιχνίδια που έγιναν Κυριακή μετά από παιχνίδια Πέμπτη: ο μεν Ολυμπιακός μετά το 1-0 επί της Γιάνγκ Μπόϊς έπαιξε στη Θεσσαλονίκη με τον Ηρακλή, ήταν πολύ μέτριος και κέρδισε με τα χίλια ζόρια 2-1, ο δε ΠΑΟΚ μετά το 2-1 επί της Σλόβαν Λίμπερετς έπαιξε στη Βέροια με την τοπική ομάδα, ήταν πολύ κακός κι έφερε 0-0…

Ο Παναθηναϊκός είναι τυχερός μέχρι τώρα γιατί είχε εντός έδρας τα παιχνίδια του πρωταθλήματος Κυριακή μετά από ευρωπαϊκά παιχνίδια του Πέμπτη και έγινε ακόμη πιο τυχερός γιατί τον ευνόησαν σε αυτά τα ματς οι συγκυρίες: μετά το 1-2 από τον Άγιαξ υποδέχθηκε τον ΠΑΣ, που έμεινε με 10 παίκτες από το 22’. Και μετά το 0-2 στη Θέλτα υποδέχθηκε τον Αστέρα, που είχε εις βάρος του δύο πέναλτι και μία αποβολή.

Ας δούμε, όμως, τι πρόγραμμα έβγαλε η Λίγκα για τις Δευτέρες.

Ο ΠΑΟΚ, που έχει ήδη ωφεληθεί παίζοντας Δευτέρα στην Τρίπολη (κέρδισε τον Αστέρα), θα παίξει κι άλλη μία Δευτέρα, στις 28.11 με τον Ατρόμητο στην Τούμπα, μετά το Φιορεντίνα-ΠΑΟΚ στις 24.11 Πέμπτη. Άρα, θα έχει παίξει δύο Δευτέρες.

Ο Ολυμπιακός, που δεν έχει παίξει ποτέ μέχρι στιγμής Δευτέρα, θα παίξει μία φορά Δευτέρα, στις 12.12 με τον ΠΑΣ στα Γιάννινα, μετά το ΑΠΟΕΛ-Ολυμπιακός στις 8.12 Πέμπτη. Άρα, θα έχει παίξει μία Δευτέρα.

Κι ο Παναθηναϊκός, που επίσης δεν έχει παίξει έως τώρα Δευτέρα, θα παίξει κι αυτός μία φορά Δευτέρα, στις 24.10 στη Βέροια, μετά το Σταντάρ Λιέγης-Παναθηναϊκός στις 20.10. Άρα, θα έχει παίξει μία Δευτέρα.

Που είναι λοιπόν τα ίσα μέτρα και τα ίσα σταθμά της Λίγκας; Δύο φορές ωφελημένος ο ΠΑΟΚ κι από μία φορά Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός! Και προσέξτε, Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός παίζουν Δευτέρα εκτός έδρας, έχοντας παιχνίδι Πέμπτη πάλι εκτός έδρας! Δηλαδή και τα δύο ματς Πέμπτη-Κυριακή τα έχουν μακριά από το γήπεδό τους και δη με ταξίδια! Ενώ ο ΠΑΟΚ παίζει τη μία Δευτέρα εντός έδρας μέσα στην Τούμπα, με Ατρόμητο. Την δε πρώτη φορά που ο ΠΑΟΚ έπαιξε Δευτέρα, στην Τρίπολη, προέρχονταν από εντός έδρας ευρωπαϊκό παιχνίδι του, με τη Φιορεντίνα.

Άρα, σε κάθε περίπτωση ο ΠΑΟΚ έχει τύχει προνομιακής αντιμετώπισης από τη Λίγκα. Προσέξτε, ότι γίνεται Δευτέρα το ΠΑΟΚ-Ατρόμητος στις 28.11 και γίνεται Κυριακή 27.11 το Πανιώνιος-Παναθηναϊκός, άρα εδώ ρίχνεται ο Παναθηναϊκός, που παίζει Πέμπτη 24.11 με τον Άγιαξ εκτός έδρας.

Η ποδοσφαιρική λογική λέει ότι η Λίγκα έπρεπε να βάλει οπωσδήποτε Δευτέρες τα παιχνίδια Ηρακλής-Ολυμπιακός (μετά το Γιάνγκ Μπόϊς-Ολυμπιακός), ΠΑΣ-Ολυμπιακός (μετά το ΑΠΟΕΛ-Ολυμπιακός) και Βέροια-Παναθηναϊκός (μετά το Σταντάρ-Παναθηναϊκός). Γιατί ήταν δυάδες αγώνων εκτός έδρας με ταξίδια. Κι επειδή δεν γίνονταν να συμβεί το ίδιο στη δυάδα Λίμπερετς-ΠΑΟΚ και Βέροια-ΠΑΟΚ γιατί ακολουθούσαν αγώνες εθνικών ομάδων και οι διεθνείς φεύγουν Δευτέρα, έπρεπε να παίξει ο ΠΑΟΚ Δευτέρα με Ατρόμητο, όπως όντως κι έχει οριστεί, υπό την έννοια ότι δεν θα ήταν σωστό να μην έπαιζε Δευτέρα κι ο ΠΑΟΚ. Η, έστω να όριζε η Λίγκα από μία Δευτέρα για Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό, ΠΑΟΚ αν ήθελε να είχε ίδια αντιμετώπιση έστω σε επίπεδο…αριθμητικής, που για εμένα δεν ήταν σωστό αλλά τέλος πάντων.

Τι έκανε; Ούτε το ένα, ούτε το άλλο. Προτίμησε να "ρίξει" τις δύο ομάδες και να βοηθήσει την τρίτη. Το έκανε άθελά της; Μπορεί, δεν το ξέρω, αλλά σημασία έχει το αποτέλεσμα. Με την πιο μεγάλη πλάκα να είναι ότι όρισε δύο Δευτέρες να παίξει η...ΑΕΚ, που δεν έχει ευρωπαϊκές υποχρεώσεις! Άντε να την έβαζαν μία φορά, το καταλαβαίνω, αλλά δύο; Τι νόημα έχει;

Όπως επίσης δεν καταλαβαίνω, γιατί να ορίζονται συνεχώς Σάββατα τα εκτός έδρας παιχνίδια του Ολυμπιακού! Και με Πανιώνιο και με Ατρόμητο και με Πλατανιά! Και δη τα δύο από τα τρία, με Πανιώνιο και με Πλατανιά, να είναι μετά από διακοπή του πρωταθλήματος λόγω εθνικών ομάδων. Τι σημαίνει αυτό; Ο προπονητής του Ολυμπιακού, που έχει δέκα διεθνείς, δεν θα μπορέσει να κάνει παρά μόνο μία προπόνηση με όλους τους παίκτες του, παραμονή αυτών των αγώνων! Με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τη (μη) σωστή προετοιμασία της ομάδας του. Αντίθετα, ο ΠΑΟΚ παίζει μόνο ένα Σάββατο (!) κι ο Παναθηναϊκός δύο (τα έχει ήδη παίξει)-το ένα μετά από διακοπή.

Αν αυτό το πρόγραμμα είναι με βάση την ισονομία, τότε προφανώς στη Λίγκα την ισονομία την ερμηνεύουν με δικά τους κριτήρια. Για εμένα, πάντως, είναι δύο μέτρα και δύο σταθμά.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.