Eίναι ματς-παγίδα του βγαίνει η ψυχή!

Τάσος Νικολογιάννης
Ο Τάσος Νικολογιάννης γράφει για το παιχνίδι του Παναθηναϊκού στο Αγρίνιο με τον Παναιτωλικό και εξηγεί, γιατί είναι παγίδα και χρειάζεται μεγάλη προσοχή.

Παιχνίδια σαν αυτό με τον Παναιτωλικό στο Αγρίνιο είναι από αυτά, που μετρούν στο τέλος στην σούμα, που γίνεται για τις ομάδες, που κάνουν πρωταθλητισμό. Ο Παναθηναϊκός , λοιπόν, έχει αρχίσει με δύο νίκες το πρωτάθλημα, αλλά μπροστά του έχει ένα ματς –παγίδα. Ο Παναιτωλικός είναι μία ομάδα, που κάθε χρόνο του βγάζει την ψυχή του Παναθηναϊκού. Πέρυσι η ομάδα πέρασε με τα χίλια ζόρια με νίκη με ανατροπή. Εχανε 1-0 και στο δεύτερο ημίχρονο με γκολ του Καρέλη και του Μπέργκ , ο οποίος σκόραρε στα τελευταία λεπτά ο Παναθηναϊκός κέρδισε πολύ δύσκολα 1-2. Πιο πριν η ομάδα είχε κερδίσει και πάλι με δυσκολία με 1-0 με ένα γκολ του Πέτριτς στο 80. Υπήρχαν χρονιές, που ο Παναθηναϊκός έχασε στο Αγρίνιο με 1-0 και έφερε και ισοπαλία 1-1. Με λίγα λόγια πάντα δυσκολεύεται η ομάδα, όταν παίζει εκτός έδρας με τον Παναιτωλικό.

Βρίσκει τώρα την ομάδα του Αγρινίου σε καλή ψυχολογία μετά τη νίκη επί του Ατρομήτου στο Περιστέρι και με τους ακραίους Ουάρντα, Κλέσιο να κάνουν ένα σπουδαίο παιχνίδι. Ο Λέτο θα απουσιάζει και ο Λέτο ειδικά σε αυτά τα ματς είναι σημαντική απουσία, διότι ακόμα και από την αρχή να μην παίζει, έχει την ποιότητα να μπει αλλαγή στο παιχνίδι και να κάνει την διαφορά με ένα δικό του γκολ, η με μία ασίστ για γκολ. Εξάλλου ο «Σέμπα» δύο γκολ σε ισάριθμα ματς έχει σημειώσει. Φυσικά δεν στέκομαι σε αυτή την απουσία και σε αυτή του Χουλτ –αν τελικά δεν παίξει-σαν δικαιολογία αν κάτι στραβώσει. Απλά επισημαίνω, ότι ειδικά ο Λέτο σε αυτά τα ματς βοηθάει. Από την στιγμή, όμως, που έχουμε συμφωνήσει όλοι ότι το φετινό ρόστερ έχει βάθος να η ευκαιρία. Τώρα που αρχίζουν τα συνεχόμενα παιχνίδια και οι απουσίες κάποιων παικτών , τώρα θα φανεί το βάθος του ρόστερ. Σε κάθε περίπτωση αν κάτι «στραβώσει» στο ματς του Αγρινίου δεν θα υπάρχει καμία δικαιολογία γα τις απουσίες.

Για να έρθει το διπλό ο Παναθηναϊκός θα πρέπει να παρουσιαστεί σοβαρός στην αμυντική του λειτουργία και αποτελεσματικός στην επίθεση. Ο Παναιτωλικός θα παίξει κλειστά , θα περιμένει και θα προσπαθήσει με αντεπιθέσεις και τους γρήγορους ακραίους να κάνει την ζημιά.

Ο Στραματσόνι και οι παίκτες πρέπει να προσέξουν πολύ αυτό το παιχνίδι, διότι έχει δυσκολίες και εκτός των άλλων ψυχολογικά δεν θα είναι καθόλου καλό η ομάδα να κυνηγάει από τόσο νωρίς. Προσοχή , λοιπόν, για να πάρουμε το διπλό και μετά με την ησυχία μας να σκεφτούμε την Θέλτα….