H απάντηση του Μπέργκ και η ευλογία!

Τάσος Νικολογιάννης
Ο Τάσος Νικολογιάννης γράφει για την υπογραφή-απάντηση που βάζει ο Μπέργκ στο νέο συμβόλαιο και τονίζει ότι είναι ευλογία για τον Παναθηναϊκό και το ελληνικό ποδόσφαιρο να συνεχίζει να παίζει στην χώρα μας αυτός ο παικταράς.

O Mάρκους Μπέργκ συμφώνησε, λοιπόν, και επέκτεινε το συμβόλαιό του μέχρι το 2019. Μεγάλη κίνηση , αφού ο Παναθηναϊκός διατηρεί στο ρόστερ του και απόλυτα ικανοποιημένο από την αύξηση των αποδοχών του τον κορυφαίο φορ του ελληνικού πρωταθλήματος. Ο Μπέργκ δικαιούται και με το παραπάνω αυτή την αύξηση των αποδοχών, διότι ήρθε το 2013 σε μία ομάδα, που χτιζόταν από την αρχή με νέα παιδιά και πρωτόπειρα να αποτελούν το μεγαλύτερο μέρος του ρόστερ.

Ο Μπέργκ ήρθε μπροστάρης σε αυτή την προσπάθεια και έδεσε. Μέσα σε τρία χρόνια ο Μάρκους έχει καταφέρει να είναι στο μυαλό των φίλων του Παναθηναϊκού στη σύγχρονη ιστορία της ομάδας , δίπλα σε επιθετικούς –μεγαθήρια , όπως ο Βαζέχα, που έκανε θαύματα και απίστευτα πράγματα και δίπλα σε επιθετικούς πανάκριβους, που ήρθαν με μεγάλη λάμψη, όπως ο Σισέ. Το κυριότερο; Ο Μπέργκ γουστάρει που είναι στον Παναθηναϊκό και στην Ελλάδα. Και αυτός γουστάρει και η γυναίκα του. Και φυσικά αυτή η επέκταση του συμβολαίου του είναι η απάντηση σε όλα αυτά, που ακούγαμε τόσο καιρό περί ξενερώματος του Μάρκους. Γράφτηκαν και ακούστηκαν απίστευτα πράγματα όλο αυτό το διάστημα, που ο Μπέργκ έκανε την δουλειά του στην επίθεση και φόρτωνε με γκολ τις αντίπαλες άμυνες. Πριν από κάθε μεταγραφική περίοδο ακούγαμε, ότι φεύγει και αυτό το καλοκαίρι ακούσαμε, ότι πληρώνει ο Σαββίδης για να τον πάρει στον ΠΑΟΚ.

Ο καθένας μπορεί να λέει, ότι θέλει το θέμα είναι ότι ο Μπέργκ απάντησε σε όλους με την υπογραφή που θα βάλει στο νέο του συμβόλαιο. Και επειδή πάντα θα υπάρχει κάτι αρνητικό να συζητάμε στον Παναθηναϊκό –γιατί αυτό πουλάει φουλ- είμαι σίγουρος, ότι τώρα η κουβέντα θα είναι «ναι αλλά του έβαλαν ρήτρα και με 4,5-5 εκ. ευρώ τον χάνουμε». Εγώ κατ’αρχάς θεωρώ απίθανο ομάδα από προηγμένο πρωτάθλημα να δώσει περίπου 10 εκ. ευρώ(τόσα πρέπει για να πάρει τα 4,5-5 εκ. ευρώ ο Παναθηναϊκός) για να αποκτήσει τον Μπέργκ.

Επίσης θεωρώ απίθανο ο Μπέργκ να πάρει την απόφαση να αφήσει τον Παναθηναϊκό και την Ελλάδα , να φύγει από εδώ , που είναι βασιλιάς και να πάει κάπου που δεν θα ξέρει τι θα βρει. Η ρήτρα μπήκε μόνο για το ενδεχόμενο να βρεθεί Η ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ για τον Μπέργκ . Και στο κάτω-κάτω όταν ένας παίκτης θέλει να πάει κάπου αλλού και χωρίς ρήτρα μπορεί να γίνει και μάλιστα και με λιγότερα χρήματα. Ο Παναθηναϊκός έχει σίγουρα περί τα 5 εκ. ευρώ αν βρεθεί Η ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ για τον Μπέργκ. Στο μυαλό όλων των φίλων του Παναθηναϊκού από σήμερα, όμως θα πρέπει να είναι , ότι ο Μπέργκ εξελίσσεται στην απόλυτη ηγετική μορφή της ομάδας με τις μεγαλύτερες πιθανότητες τα όσα χρόνια καλού ποδοσφαίρου έχει να παίξει ακόμα να τα παίξει στον Παναθηναϊκό και να συνεχίσει να σπάει το κοντέρ.

Και προσοχή δεν μιλάμε μόνο για έναν επιθετικό-σκόρερ. Μιλάμε και για έναν επιθετικό-πασέρ . Δύο σε ένα από έναν επιθετικό της κλάσης του Μπέργκ δεν βρίσκεις εύκολα σε όλη την Ευρώπη. Για αυτό ναι μεν ο Παναθηναϊκός έδωσε την ευκαιρία στον Μάρκους να αναγεννηθεί, αλλά και από την άλλη και η ομάδα και όλοι εμείς πρέπει να νοιώθουμε ευλογημένοι που έχουμε αυτόν τον παικταρά και θα συνεχίσουμε να τον έχουμε στην κορυφή της επίθεσης και δεν θα χορταίνουμε να τον βλέπουμε. Κατά τα άλλα για τους αντιπάλους, που δεν έχουν Μπέργκ –και τρελαίνονται -δεν πειράζει ας συνεχίσουν να …ανακαλύπτουν κάθε Κυριακή κάρτες που δεν παίρνει ο Μάρκους και να αγνοούν το ξύλο, που τρώει από τους αντίπαλους αμυντικούς στο ελληνικό πρωτάθλημα και τις περισσότερες φορές μένει ατιμώρητο. Είπαμε στην προπαγάνδα είναι βασιλιάδες, αλλά ο βασιλιάς Μπέργκ την πράσινη φανέλα συνεχίζει να φοράει…