Στεάουα Βουκ. - Μάντσεστερ Σίτι 0-5

Gazzetta team
Ο Αγουέρο έχασε δύο πέναλτι, ρεφάρισε με χατ τρικ και οι Πολίτες καθάρισαν 0-5 τη Στεάουα και πάνε ομίλους. Προβάδισμα η Γκλάντμπαχ (1-3 τη Γιουνγκ Μπόις), 1-1 Αγιαξ-Ροστόβ και Ντιναμό Ζ.-Ζάλτσμπουργκ.

Είναι η πρώτη φορά στην προπονητική καριέρα του Πεπ Γκουαρδιόλα, που κλήθηκε να παίξει προκριματικά. Η Σίτι όμως δεν δυσκολεύτηκε να καθαρίσει από το πρώτο κιόλας ματς και ετοιμάζεται για τους ομίλους του Champions League. Οι Πολίτες πέρασαν χαλαρά από το Βουκουρέστι, επικρατώντας της Στεάουα με 5-0. Το φοβερό βέβαια ήταν πως στο ξεκίνημα του αγώνα, ο Σέρχιο Αγουέρο αστόχησε σε δύο πέναλτι και έτσι έφτασε τα τέσσερα χαμένα στα πέντε τελευταία που έχει εκτελέσει σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Βέβαια στη συνέχεια ρεφάρισε με χατ τρικ.

Ο Στάντσιου απείλησε πρώτος για τους γηπεδούχους (2') και στο 7' ο κορυφαίος του αγώνα, Στέρλινγκ ανατράπηκε εντός περιοχής από τον Μουνίρου. Ο Νίτσα όμως νίκησε τον Αγουέρο από τα 11 βήματα ακι στην επαναφορά ο Νολίτο σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι. Στο 13' ο Στέρλινγκ... κέρασε το 0-1 για τον Σίλβα και στο 20' ο Ενάτσο ανέτρεψε τον Κολάροφ. Και πάλι όμως ο Αγουέρο δεν μπόρεσε, στέλνοντας αυτή τη φορά τη μπάλα στα... πουλιά.

Η Σίτι συνέχισε να πιέζει. Ο Κολάροφ είχε δοκάρι (39') και τρία λεπτά αργότερα ο Στέρλινγκ έδωσε στον Αργεντινό επιθετικο την ευκαιρία να σκοράρει. Στο 49' ήταν η σειρά του Νολίτο, ο οποίος πέρασε και τον τερματοφύλακα, για ν' ανοίξει λογαριασμό με τη νέα ομάδα του. Στο 79' ο Αγουέρο έκανε το καρέ και 89' έβαλε το πέμπτο για τους Αγγλους, που πανηγύρισαν την μεγαλύτερη εκτός έδρας νίκη της ιστορίας τους στην Ευρώπη.


Δεν το χάνει η Γκλάντμπαχ
Με τον Καετάνο να βρίσκει δίχτυα δύο φορές, η Γκλάντμπαχ φαίνεται ότι θ' ακολουθήσει τη Σίτι στους ομίλους. Στην επίσκεψη της στην Ελβετία, επιβεβαίωσε ότι ήταν το φαβορί στο ζευγάρωμα με τη Γιουνγκ Μπόις, την οποία νίκησε 1-3. Ο Καετάνο άνοιξε και έκλεισε το σκορ για τους Γερμανούς (11', 69') και ενώ ενδιάμεσα (56') είχε ισοφαρίσει ο Σουλεϊμάνι και είχε κάνει το 1-2 ο Αν (67').


Ροστόβ όπως ΠΑΟΚ
Τα ίδια που βίωσε με αντίπαλο τον ΠΑΟΚ, ζει ο Αγιαξ και κόντρα στη Ροστόβ. Και μάλιστα οι Ρώσοι προηγήθηκαν με τον τέως του ΠΑΟΚ, Νομπόα (13'). Με πέναλτι του Κλάασεν (38') οι Ολλανδοί ισοφάρισαν σε 1-1 και θα πάνε εκτός εκτός έδρας και πάλι για να διεκδικήσουν την πρόκριση.


ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
Αγιαξ – Ροστόβ 1-1

(38' πεν. Κλάασεν – 13' Νομπόα)

Γιουνγκ Μπόις – Γκλάντμπαχ 1-3
(56' Σουλεϊμάνι – 11', 69' Καετάνο, 67' Αν)

Ντιναμό Ζάγκρεμπ – Ζάλτσμπουργκ 1-1
(76' πεν. Ρογκ - 59' Βαλεντίνο)

Κοπεγχάγη – ΑΠΟΕΛ 1-0
(43' Πάβλοβιτς)

Στεάουα Βουκ. - Μάντσεστερ Σίτι 0-5
(13' Σίλβα, 41', 79', 89' Αγουέρο, 49' Νολίτο)