Ο πιο ύπουλος αντίπαλος!

Ο πιο ύπουλος αντίπαλος!

Ο πιο ύπουλος αντίπαλος!

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος γράφει πέντε πράγματα στο blog του στο gazzeta για την αντίπαλο του Ολυμπιακού στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Δύσκολα θα μπορούσε να βρεθεί πιο ύπουλος αντίπαλος για τον Ολυμπιακό από τη Χάποελ Μπερ Σέβα σε αυτή τη φάση του Τσάμπιονς Λιγκ. Διότι πολύ απλά, δεν υπάρχει πιο εύκολο πράγμα από το να υποτιμήσει ο Ολυμπιακός αυτή την ομάδα.

Κατ΄αρχάς, αν την περάσεις, κανείς δεν θα σου πει μία καλή κουβέντα. Αυτό έλειπε, να έμενες έξω από δαύτους, θα σου πουν. Κι αν αποκλειστείς; Μαύρο φίδι που σε έφαγε! Ποια Χάποελ Μπερ Σεβά, σου λέει ο άλλος. Υπάρχει τέτοια ομάδα σε επίπεδο Τσάμπιονς Λιγκ; Κανονικά, δεν υπάρχει! Αρκεί να σκεφθεί κανείς ότι στα Κύπελλα Ευρώπης η Χάποελ εδώ και πολλά χρόνια έχει μόλις τρεις συμμετοχές, με αποκλεισμούς πέρσι από την ελβετική Τουν και πρόπερσι από την κροατική Σπλιτ και τη μοναδική της πρόκριση να είναι αυτή επί της της μολδαβικής Σέριφ.

Όμως, δεν είναι έτσι. Ασφαλώς κι η Χάποελ δεν είναι κανένας πολύ ισχυρός αντίπαλος, αλλά 100% δεν είναι κι αντίπαλος της πλάκας. Και δεν το λέω μόνο επειδή ο Ολυμπιακός έχει μείνει έξω και τις δύο φορές που έπαιξε με τις άλλες δύο καλές ομάδες του Ισραήλ, τη Μακάμπι Τελ Αβίβ και τη Μακάμπι Χάϊφα. Η Χάποελ, που εδώ και μία τριετία είναι σταθερά κάθε χρόνο στις τρεις πρώτες θέσεις του πρωταθλήματος Ισραήλ, πήρε μόλις τον Μάϊο το πρωτάθλημα στο Ισραήλ από τη Μακάμπι Τελ Αβίβ. Αυτό από μόνο του σημαίνει ότι είναι ένας υπολογίσιμος αντίπαλος-η Μακάμπι να θυμίσω ότι έπαιξε στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ μόλις το περασμένο φθινόπωρο, αφού πρώτα απέκλεισε στα προκριματικά τη Βασιλεία, άμα λάχει…

Εξυπακούεται ότι η Χάποελ δεν είναι ομάδα που θα φοβίσει τον Ολυμπιακό. Ωστόσο, είναι μία δυσκολοκατάβλητη ομάδα που μπορεί και πηγαίνει τα παιχνίδια της σε κλειστά σκορ, έτσι ώστε να κρίνονται στις λεπτομέρειες. Για παράδειγμα, το πρωτάθλημα στο Ισραήλ το Μάϊο το πήρε έχοντας κόντρα στη Μακάμπι μία νίκη (2-1) και μία ήττα (0-1), συν δύο ισοπαλίες στα πλέϊ οφς. Και κόντρα στη Μακάμπι Χάϊφα είχε τρεις ισοπαλίες και μία ήττα (1-2), όταν πια ο τίτλος είχε κριθεί. Στα δε έξι πιο πρόσφατα ευρωπαϊκά παιχνίδια της, έχει τρεις ισοπαλίες, δύο ήττες στο γκολ και μία νίκη στο γκολ, στο 90’ με πέναλτι.

Είναι ομάδα του αποτελέσματος κι αυτές τις ομάδες πρέπει πάντοτε να τις «μετράς». Χθες, στη ρεβάνς της Μολδαβίας, είχε…μηδέν σουτ εντός της αντίπαλης εστίας! Αλλά πήρε αυτό που ήθελε (0-0) κι έφυγε. Αποδείχθηκε δε, ότι η παρουσία του Μιγκέλ Βίτορ ωφέλησε την άμυνά της, που κράτησε το μηδέν, σε αντίθεση με το πρώτο ματς (3-2), στο οποίο ο Πορτογάλος (θα έχει ενδιαφέρον η μονομαχία του με τον συμπατριώτη του Ντιόγκο Φιγκέϊρας) είχε μείνει στον πάγκο λόγω ανετοιμότητας.

Προσωπική δε άποψη είναι ότι ο Βίτορ μπορεί να είναι πολύτιμος γενικά για τη Χάποελ, αφού ξέρει καλά τον Ολυμπιακό και μπορεί να δώσει στον προπονητή του μία καλή εικόνα του αντιπάλου του. Αντίθετα, στον Ολυμπιακό απολύτως λογικά θα ξέρουν λίγα πράγματα για τη Χάποελ…

Άσχετο: για τον κυνηγό, βλέπω έκπληξη…

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.