Ο εξαιρετικός απολογισμός των Σχολών Ολυμπιακού στην Κύπρο!

Ο εξαιρετικός απολογισμός των Σχολών Ολυμπιακού στην Κύπρο!

Gazzetta team
Ο εξαιρετικός απολογισμός των Σχολών Ολυμπιακού στην Κύπρο!

bet365

Κάθε χρόνο ανεβαίνει και ψηλότερα ο πήχης για τις 5 Σχολές του Ολυμπιακού.

Η ενημέρωση του Ολυμπιακού:

Ακόμη μία άκρως επιτυχημένη χρονιά για τις Σχολές Ποδοσφαίρου του Ολυμπιακού στην Κύπρο έφτασε στο τέλος της. Με πλούσια δράση τόσο αγωνιστικά όσο και σε κοινωνικό αλλά και επιμορφωτικό για τα παιδιά επίπεδο, οι Σχολές μας στις μεγάλες πόλεις της Κύπρου (Πάφος, Λάρνακα, Αμμόχωστο, Λεμεσό, Λευκωσία) επιβεβαίωσαν και την περίοδο 2015-16 ότι επάξια συγκαταλέγονται στις μεγαλύτερες αλλά και ποιοτικότερες ποδοσφαιρικές Σχολές στο νησί.

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ

Μεγαλύτερη διάκριση για τις Σχολές Ολυμπιακού στην Κύπρο αποτελεί για μια ακόμη χρονιά το γεγονός ότι κατατάχθηκαν ως η μεγαλύτερη ακαδημία σε αριθμό ο συμμετοχών (ομάδες) στα παιδικά πρωταθλήματα grassroots τόσο της επίσημης Κυπριακής Ομοσπονδίας όσο και της Παγκύπριας Ομοσπονδίας Ακαδημιών αλλά και άλλων τοπικών διοργανώσεων και ιδιωτικών τουρνουά. Περισσότερα από 40 τμήματα στις ηλικίες από 2004 έως 2009 έδωσαν βροντερό παρών στα παιδικά πρωταθλήματα έχοντας ως κύριο γνώμονα την μαζική συμμετοχή των παιδιών, την χαρά, την διασκέδαση αλλά και την ψυχαγωγία παράλληλα με την ποδοσφαιρική εκπαίδευση. Επιπλέον περισσότερα από 100 παιδιών αγωνίζονται με διάφορες συνεργαζόμενες με την Σχολή μας ομάδες και κάτω από την « ομπρέλα» των διαφόρων κλιμακίων μας στην Κύπρο, στα διάφορα Παγκύπρια επίσημα αγωνιστικά πρωταθλήματα Κ17, Κ16, Κ15, Κ14 & Κ13, αποδεικνύοντας το πλούσιο ποδοσφαιρικό τους ταλέντο.
Ενδεικτικό της όλης αγωνιστικής δράσης και των επιτυχιών αποτελούν οι πιο κάτω ομαδικές διακρίσεις, οι οποίες είναι ιδιαίτερα σημαντικές αν αναλογιστεί κανείς ότι οι συγκεκριμένες ομάδες δεν αποτελούν επίλεκτα αγωνιστικά τμήματα, αλλά απλά τοπικές ομάδες από τα διάφορα κλιμάκια μας ανά την Κύπρο:

ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΣ
2003 2η θέση Περιφερειακό Πρωτάθλημα / Φάση των 16 Παγκύπρια
2004 1ηθέση Περιφερειακό Πρωτάθλημα / Προημιτελικά Παγκύπρια
2005 2η θέση Περιφερειακό Πρωτάθλημα / Ημιτελικά Παγκύπρια
2007 3η Θέση Περιφερειακό Πρωτάθλημα / Φάση των 16 Παγκύπρια

ΛΕΜΕΣΟΣ
2000 2ηθέση περιφερειακό Πρωτάθλημα (Κ15) και πρόκριση στα Πρωταθλήματα ελίτ της ΚΟΠ.
2002 2η θέση περιφερειακό Πρωτάθλημα (Κ13) και πρόκριση στα Πρωταθλήματα ελίτ της ΚΟΠ.
2001/2002 2ηθέση τοπικό Πρωτάθλημα cyprusacademies
2005 (Γερμασόγεια) 2η θέση τοπικό Πρωτάθλημα cyprusacademies
2006 (Ύψωνας) 1η θέση τοπικό Πρωτάθλημα cyprusacademies
2006 (Γερμασόγεια) 2η θέση τοπικό πρωτάθλημα cyprusacademies
2007 (Ύψωνας) 2η θέση τοπικό Πρωτάθλημα cyprusacademies
2009 (Γερμασόγεια) 1η& 2η θέση τοπικό Πρωτάθλημα cyprusacademies
2005 (Ύψωνας) 1η θέση Πρωτάθλημα Ιδιωτικών ακαδημιών ΠΟΑΠ & φιναλίστ Παγκύπρια
2006 3ηθέση Πρωτάθλημα Ιδιωτικών ακαδημιών ΠΟΑΠ
2007 (Ύψωνας) 1η θέση Πρωτάθλημα Ιδιωτικών ακαδημιών ΠΟΑΠ & φιναλίστ Παγκύπρια

ΠΑΦΟΣ
2003 2η θέση Περιφερειακό Πρωτάθλημα / Προημιτελικά Παγκύπρια
2004 1η Θέση Περιφερειακό Πρωτάθλημα / Φάση των 16 Παγκύπρια
2005 1η Θέση Περιφερειακό Πρωτάθλημα / Φάση των 16 Παγκύπρια
2006 1η Θέση Περιφερειακό Πρωτάθλημα / Φιναλίστ Παγκύπρια
2008 2ηΘέση Περιφερειακό Πρωτάθλημα / ΗμιτελικάΠαγκύπρια

ΛΑΡΝΑΚΑ / ΛΕΥΚΩΣΙΑ
Οι επαρχίες Λάρνακας και Λευκωσίας αγωνίζονται στα πρωταθλήματα Β κατηγορίας εκτός συναγωνισμού και χωρίς βαθμολογίες με στόχο την σταδιακή προετοιμασία των παιδιών αλλά και την ομαλή ένταξη τους στα κανονικά πρωταθλήματα στο άμεσο μέλλον. Παρά ταύτα έχουν να επιδείξουν σημαντικές διακρίσεις σε επίπεδο τουρνουά ειδικά με την μικτή τους ομάδα στην ηλικία 2008 όπου έφτασαν μέχρι τα ημιτελικά στο μεγαλύτερο τουρνουά ακαδημιών στην Αγία Νάπα καθώς και στον τελικό στο τουρνουά Πλατρών.

ΕΠΙΛΕΚΤΑ ΤΜΗΜΑΤΑ

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος λειτούργησαν τα επίλεκτα τμήματα στις ηλικιακές κατηγορίες 2003/2004/2005/2006 με τις ομάδες να απαρτίζονται από επίλεκτα και ταλαντούχα παιδιά από όλη την Κύπρο. Παρά τις πολλές υποχρεώσεις και την δυσκολία στις μετακινήσεις και την συγκέντρωση τους εντούτοις στην σημαντικότερη αγωνιστική συμμετοχή τους στο τουρνουά NICOSIACUP τα περασμένα Χριστούγεννα όλες οι ομάδες έφτασαν μέχρι τα ημιτελικά με τις 2 από αυτές (2003 & 2004) να χάνουν στη διαδικασία των πέναλτι.

Ο θεσμός των επίλεκτων ποδοσφαιριστών λειτουργεί εδώ και μερικά χρόνια και αποτελεί την βάση για την διοργάνωση των επίσημων δοκιμαστικών , των ατομικών αλλά και ομαδικών επισκέψεων στου Ρέντη για σκοπούς εφαρμογής του προγράμματος παρακολούθησης και προώθησης ποδοσφαιριστών από την Κύπρο προς τα αγωνιστικά τμήματα της Ακαδημίας του Ολυμπιακού. Μέσα σε αυτά τα πλαίσια αποτελεί και η συχνή επαφή των δύο νεαρών και ταλαντούχων ποδοσφαιριστών μας Νικολεττίδη και Μαρνέρου με το αγωνιστικό τμήμα Κ14 της κεντρικής ακαδημίας μέσα από επισκέψεις για προπονήσεις στου Ρέντη και συμμετοχή σε αγώνες με το πιο πάνω τμήμα.

ΕΡΓΟΜΕΤΡΙΚΑ

Με βάση το πλάνο λειτουργίας, τις οδηγίες αλλά και την κατεύθυνση από την Διεύθυνση Ακαδημίας οι Σχολές Κύπρου από φέτος ξεκίνησαν τις εργομετρικές εξετάσεις οι οποίες σε πρώτη φάση γίνονται προαιρετικά σε όσα κλιμάκια και όσα παιδιά επέδειξαν το ανάλογο ενδιαφέρον. Στόχος και προσπάθεια μας είναι η σταδιακή εφαρμογή των εργομετρικών εξετάσεων σε όσο το δυνατό περισσότερα παιδιά για ορθότερη παρακολούθηση της προόδου και ανέλιξης των παιδιών.

ΑΛΛΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

Οι Σχολές στην Κύπρο μέσα από πάμπολλες δραστηριότητες αποδεικνύουν με την δράση της την στενότατη επαφή και επικοινωνία που έχει με την Διεύθυνση Ακαδημίας Ποδοσφαίρου του Ολυμπιακού , ενώ παράλληλα στοχεύουν στην πολύπλευρη απασχόληση των παιδιών στην βάση της όλης φιλοσοφίας στην λειτουργία των επίσημα αναγνωρισμένων Σχολών. Με την συνεργασία καθοδήγηση αλλά και υποστήριξη από του Ρέντη οργανώθηκαν φέτος από την Σχολή Κύπρου οι πιο κάτω δραστηριότητες οι οποίες πέραν του ποδοσφαιρικού χαρακτήρα αρκετές είχαν ως στόχο την κοινωνικοποίηση των παιδιών και την προσφορά προς τον συνάνθρωπο μας, την επιμόρφωση αλλά και την διασκέδαση και ψυχαγωγία των παιδιών. Αναλυτικότερα η δράση μας κατά την διάρκεια του έτους έχει όπως πιο κάτω:
• ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑΣ ΥΠΕΥΘΥΝΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΠΟΝΗΤΩΝ ΣΤΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΠΡΟΠΟΝΗΤΙΚΗΣ ΣΤΟΥ ΡΕΝΤΗ ΤΟΝ ΟΚΤΩΒΡΙΟ ΤΟΥ 2016
• ΤΑΞΙΔΙ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΚΛΙΜΑΚΙΟΥ ΛΑΡΝΑΚΑΣ ΣΕ ΡΕΝΤΗ ΚΑΙ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗ ΙΑΝΝΟΥΑΡΙΟΣ 2016
• ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΕΠΙΛΕΚΤΩΝ ΣΤΟΥ ΡΕΝΤΗ ΤΟΝ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟ 2016
• ΕΠΙΣΗΜΑ ΔΟΚΙΜΑΣΤΙΚΑ ΣΤΗΝ ΛΕΜΕΣΟ ΤΟΝ ΜΑΡΤΙΟ 2016 ΣΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΩΝ ΚΥΡΙΩΝ ΝΑΝΟ, ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΔΗ, ΠΑΠΑΠΑΝΑΓΗ ΚΑΙ ΚΟΨΑΧΕΙΛΗ.
• ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟΝ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΦΙΛΑΘΛΩΝ ΛΕΜΕΣΟΥ ΚΑΙ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ ΤΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΣΧΟΛΩΝ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΥΡΙΟΥΣ ΝΑΝΟ, ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΔΗ, ΠΑΠΑΠΑΝΑΓΗ ΚΑΙ ΚΟΨΑΧΕΙΛΗ ΤΟΝ ΜΑΡΤΙΟ 2016.
• ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΠΑΣΚΑΛ ΣΤΗΝ ΛΑΡΝΑΚΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ ΣΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΥΡΙΟΥΣ ΠΑΠΑΠΑΝΑΓΗ ΚΑΙ ΚΟΨΑΧΕΙΛΗ.
• ΤΑΞΙΔΙ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΚΛΙΜΑΚΙΟΥ ΛΕΜΕΣΟΥ ΣΕ ΡΕΝΤΗ ΚΑΙ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗ ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2016
• ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΔΟΚΙΜΑΣΤΙΚΑ ΜΑΡΤΙΟΥ ΣΤΟΥ ΡΕΝΤΗ ΤΟΝ ΜΑΙΟ 2016
• ΑΠΟΚΟΡΥΦΩΜΑ Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΦΙΕΣΤΑ ΜΕ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ 30 ΠΑΙΔΙΩΝ ΑΠΟ ΟΛΗ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΤΟΝ ΜΑΙΟ ΤΟΥ 2016.

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΔΡΑΣΗ
Στον τομέα της κοινωνικής προσφοράς οι Σχολές Κύπρου σε συνεργασία με την Διεύθυνση Ακαδημίας προσέφεραν αρχές Ιανουαρίου την καθιερωμένη οικονομική ενίσχυση του προέδρου της ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ κ. Βαγγέλη Μαρινάκη ύψους €2000,00 στο ίδρυμα "Μοναδικά Χαμόγελα" που "φιλοξενεί" παιδιά που πάσχουν από σπάνιες παθήσεις από όλη την Κύπρο.
Επιπλέον διοργανώθηκαν από την Σχολή Κύπρου κατά την διάρκεια της χρονιάς και μέσα στα πλαίσια πάντοτε του κοινωνικού μας έργου Αιμοδοσία στην επαρχία Λάρνακας, επισκέψεις σε τοπικά νηπιαγωγεία στις υπόλοιπες πόλεις για μικρή οικονομική ενίσχυση και παραχώρηση δώρων προς τα παιδιά, καθώς επίσης και συμμετοχή αριθμού προπονητών σε φιλανθρωπικό τουρνουά για ενίσχυση άπορων οικογενειών.

ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ
Στον τομέα επιμόρφωσης τόσο των προπονητών όσο και των παιδιών και γονέων το Δίκτυο Κύπρου διοργάνωσε κατά διαστήματα και κατά επαρχία τα πιο κάτω σεμινάρια:
• ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΠΡΟΠΟΝΗΤΩΝ ΓΙΑ ΠΡΩΤΕΣ ΒΟΗΘΕΙΕΣ
• ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΓΙΑ ΑΣΦΑΛΕΣ ΟΔΗΓΗΣΗ ΚΑΙ ΟΡΘΗ ΟΔΙΚΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ
• ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΓΙΑ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΑΘΛΗΤΩΝ
• ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΙΣ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΑΠΟ ΚΑΚΗ ΧΡΗΣΗ ΚΙΝΗΤΗΣ ΤΗΛΕΦΩΝΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ
• ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΑΘΛΗΤΙΚΗΣ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ

ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ / ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΑ ΚΑΜΠ / ΤΕΛΕΤΕΣ ΛΗΞΗΣ
Η χρονιά ολοκληρώθηκε με την διοργάνωση των ανά επαρχία καλοκαιρινών καμπ στα οποία τα παιδιά που συμμετείχαν είχαν την ευκαιρία παράλληλα με την προπόνηση ατομικής τεχνικής και επιδεξιότητας να απολαύσουν τις ψυχαγωγικές δραστηριότητες οι οποίες περιλάμβαναν κολύμπι και άλλου είδους αθλοπαιδιές, επισκέψεις σε waterparkκαι συμμετοχή σε τουρνουά beachsoccerόπου στην ηλικιακή κατηγορία 2003 τα παιδιά του κλιμακίου μας από την Λεμεσό κατέκτησαν και την 1η θέση σε καθιερωμένο τουρνουά το οποίο διοργανώνεται σε παραλία της Λεμεσού από τον Παγκύπριο Σύνδεσμο Ποδοσφαιριστών.
Τέλος, και σε συνδυασμό με τα καλοκαιρινά καμπ διοργανώθηκαν και οι τελετές λήξης ανά επαρχία οι οποίες συνδυάστηκαν με funday δραστηριότητες, ενημερωτικές συγκεντρώσεις, δεξιώσεις και απονομές τιμητικών βραβείων και του επετειακού διπλώματος εκ μέρους της Διεύθυνσης Ακαδημίας.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΥΠΕΥΘΥΝΩΝ
ΧΡΙΣΤΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ (ΟΡΓ. ΥΠΕΥΘ. ΔΙΚΤΥΟΥ ΣΧΟΛΩΝ ΚΥΠΡΟΥ):
« Ακόμη μια επιτυχημένη χρονιά έφτασε στο τέλος. Μέσα από την στενή επαφή και επικοινωνία μας με την Διεύθυνση, την καθολική υποστήριξη από του Ρέντη αλλά και την πλήρη συνεργασία με τους ανά επαρχία υπευθύνους καταφέραμε και φέτος να επιτύχουμε τους κοινούς μας στόχους που δεν είναι άλλοι από την ποδοσφαιρική εκπαίδευση των παιδιών, την υγιή ενασχόληση τους και παράλληλα την κοινωνικοποίηση, επιμόρφωση και διαπαιδαγώγηση τους. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Διευθύνων Σύμβουλο της ΘΡΥΛΟΣ ΑΕ κ. Παύλου, τον Διευθυντή Σχολών κ. Νάνο και την Διεύθυνση Ακαδημίας καθώς επίσης όλο το υπόλοιπο προσωπικό και τεχνικό επιτελείο στου Ρέντη για την μέχρι σήμερα συνεργασία και υποστήριξη τους. Ευελπιστούμε ότι η νέα χρονιά θα είναι ακόμη πιο επιτυχημένη μέσα από περαιτέρω εδραίωση της συνεργασίας μας και την από κοινού ανάπτυξη και οργάνωση περισσότερων και πιο αναβαθμισμένων εκδηλώσεων και δραστηριοτήτων με επίκεντρο πάντοτε τα παιδιά και την πολύπλευρη ανάπτυξη τους»

ΜΑΡΙΟΣ ΚΟΥΔΕΛΛΗΣ (εκ των υπευθύνων των κλιμακίων): « Στόχοι για την νέα χρονιά είναι η καθιέρωση παγκύπριου ποδοσφαιρικού τουρνουά ανάμεσα στα κλιμάκια του δικτύου στην Κύπρο με στόχο πάντοτε την καλύτερη δυνατή παρακολούθηση του αγωνιστικού επιπέδου τόσο σε ομαδικό όσο και σε ατομικό επίπεδο αλλά και την καλύτερη δυνατή επιμόρφωση των παιδιών με παράλληλες με το τουρνουά επιμορφωτικές διαλέξεις και παρουσιάσεις. Μεγάλος και διακαής πόθος είναι επίσης να επιτύχουμε με την συνεργασία της Διεύθυνσης και του τεχνικού επιτελείου την μετακόμιση και εγγραφή στα αγωνιστικά τμήματα στου Ρέντη κάποιων από τα επίλεκτα παιδιά του δικτύου στην Κύπρο, γεγονός το οποίο θα μας δώσει επιπλέον δυναμική αλλά και ουσία στην μέχρι σήμερα προσπάθεια μας. Επιπλέον στόχος για την νέα χρονιά, μετά και την καθιέρωση των κλιμακίων σε όλες τις μεγάλες πόλεις της Κύπρου, είναι η σταδιακή εξάπλωση του Δικτύου και σε επιλεγμένες υπαίθριες περιοχές σε μια προσπάθεια να δώσουμε σε όλο και περισσότερα παιδιά την ευκαιρία να ενταχθούν στην μεγάλη οικογένεια των ακαδημιών του Ολυμπιακού Πειραιώς».

 

Τελευταία Νέα